Постанова
від 05.05.2010 по справі 3944/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адмі ністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

"05" травня 2010 р. № 2а- 3944/10/2070

Харківський окружний адміністративний суд у скла ді: головуючого судді - Піскун В.О.,

при секретарі судового зас ідання - Мараєвій О.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміще нні суду адміністративну спр аву за позовом Державної под аткової інспекції у Комінтер нівському районі м. Харкова д о Приватного підприємства " Грант-Сервіс Плюс" , третя особ а - Управління Державної реєс трації юридичних осіб та фіз ичних осіб підприємців Харкі вської міської ради про скас ування державної реєстрації ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Ха рківського окружного адміні стративного суду з адміністр ативним позовом, в якому прос ить суд скасувати державну р еєстрацію Приватного підпри ємства "Грант-Сервіс Плюс".

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначив, що При ватне підприємство "Грант-Се рвіс Плюс" починаючи з 11.07.2006 рок у та до теперішнього часу не п одає податкову звітність до Державної податкової інспек ції у Комінтернівському райо ні м. Харкова. Заборгованість перед бюджетом відсутня. Від повідно до п.2 ст. 38 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - п ідприємців” - підставами для постановлення судового ріше ння щодо припинення юридично ї особи, що не пов'язано з банк рутством юридичної особи, зо крема є: неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п ро час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належни м чином, надав до суду клопота ння про розгляд даної справи без його участі.

Представник третьої особи у судове засідання не з' яви вся, про час, дату та місце роз гляду справи повідомлявся на лежним чином, клопотання про розгляд даної справи без йог о участі до суду не надав.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про час, дату та місце розгляду справи пов ідомлявся належним чином, до суду повернуто конверт з від міткою про відсутність даног о адресата за зазначеною адр есою. У відповідності до ст. 35 К АС України відповідач є нале жно повідомлений про дату, ча с та місце судового засіданн я. Таким чином, суд вважає, за м ожливе розглянути справу без участі представника позивач а, представника третьої особ и та відповідача за наявними в ній матеріалами.

Суд, дослідивши матеріали с прави, дійшов наступного вис новку.

Приватне підприємство "Гра нт-Сервіс Плюс", ідентифікаці йний код 33203384, зареєстрованого як юридична особа розпорядж енням Виконавчого комітету Х арківської міської ради від 24.09.2004 року № А00 172758. Місцезнаходже ння Приватного підприємства "Грант-Сервіс Плюс" є м. Харк ів, вул. Ньютона, буд. 139, кв. 24.

Приватне підприємство "Гра нт-Сервіс Плюс" починаючи з 11.07. 2006 року та до теперішнього час у не подає податкову звітніс ть до Державної податкової і нспекції у Комінтернівськом у районі м. Харкова, що підтвер джується довідкою вих. № 18711/10/28-214 від 15.12.2009 року та свідчить про с истематичне і грубе порушенн я відповідачем діючого закон одавства України. Відповідно до довідки вих. № 4182/15-132 від 25.02.2010 ро ку у Приватного підприємства "Грант-Сервіс Плюс" відсутня з аборгованість перед бюджето м.

Статтею 19 Конституції Украї ни передбачено, що правовий п орядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яки х ніхто не може бути примушен ий робити те, що не передбачен о законодавством. Органи дер жавної влади та органи місце вого самоврядування, їх поса дові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повн оважень та у спосіб, що передб ачені Конституцією та закона ми України.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 10 Зако ну України “Про державну под аткову службу в Україні” Дер жавні податкові інспекції в районах, містах без районног о поділу, районах у містах, між районні та об'єднані державн і податкові інспекції викону ють такі функції: контролюют ь своєчасність подання платн иками податків бухгалтерськ их звітів і балансів, податко вих декларацій, розрахунків та інших документів, пов' яз аних з обчисленням податків, інших платежів, а також перев іряють достовірність цих док ументів щодо правильності ви значення об' єктів оподатку вання і обчислення податків, інших платежів.

Згідно зі ст. 9 Закону Україн и “Про систему оподаткування ” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов 'язані:

- подавати до державних пода ткових органів та інших держ авних органів відповідно до законів декларації, бухгалте рську звітність та інші доку менти і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою подат ків і зборів (обов'язкових пла тежів);

- сплачувати належні с уми податків і зборів (обов'яз кових платежів) у встановлен і законами терміни.

Відповідно до п.2 ст. 46 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних та фізичних осіб - підприємців” - підстава ми для постановлення судовог о рішення про припинення під приємницької діяльності фіз ичної особи - підприємця є: неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно зі ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юрид ичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особ и, зокрема є:

- визнання недійсним запису про проведення держ авної реєстрації через поруш ення закону, допущені при ств оренні юридичної особи, які н е можна усунути;

- провадження нею діял ьності, що суперечить устано вчим документам, або такої, що заборонена законом;

- невідповідність мін імального розміру статутног о фонду юридичної особи вимо гам закону;

- неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону;

- наявність в Єдиному д ержавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням.

Припинення державної реєс трації суб' єкта господарюв ання провадиться за рішенням суду, що є підставою для лікві дації даного суб' єкта госпо дарювання відповідно до прип исів Закону України “Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців”.

Відповідач не надав до суду доказів, які підтверджували надання податкової та фінан сової звітності ПП "Грант-Сер віс Плюс" починаючи з 11.07.2006 року та до теперішнього часу.

Виходячи з вищевикладеног о суд приходить до висновку, щ о вимоги позивача є обґрунто ваними, доведеними та таким, що підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 160, 161, 162, 163, 167, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, Харківськи й окружний адміністративний суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Комінтернівському ра йоні м. Харкова до Приватного підприємства "Грант-Сервіс П люс", третя особа - Управління Державної реєстрації юридич них осіб та фізичних осіб під приємців Харківської місько ї ради про скасування держав ної реєстрації - задовольнит и у повному обсязі.

Припинити юридичну особу П риватного підприємства "Гран т-Сервіс Плюс" (ідентифікацій ний код 33203384, м. Харків, вул. Нью тона, буд. 139, кв. 24, зареєстрова ного як юридична особа розпо рядженням Виконавчого коміт ету Харківської міської ради від 24.09.2004 року № А00 172758).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, н аправити Виконавчому коміте ту Харківської міської ради в особі Департаменту державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в Харківської міської ради д ля внесення до Єдиного держа вного реєстру запису про при пинення юридичної особи.

Постанова може бути оскарж ена в Харківський апеляційни й адміністративний суд через Харківський окружний адміні стративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарж ення постанови суду в десяти денний строк з дня виготовле ння повного тексту постанови та поданням після цього прот ягом двадцяти днів апеляційн ої скарги, або без попередньо го подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо апеляці йна скарга подається у строк , встановлений для подання за яви про апеляційне оскарженн я.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Повний текст постанови виг отовлено 07.05.2010 року.

Суддя Піскун В.О.

Дата ухвалення рішення05.05.2010
Оприлюднено02.09.2010
Номер документу9563640
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3944/10/2070

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Постанова від 05.05.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні