Ухвала
від 12.03.2021 по справі 503/307/21
КОДИМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 503/307/21

Провадження № 2/503/252/21

УХВАЛА

12 березня 2021 року м. Кодима

Суддя Кодимського районного суду Одеської області Калашнікова Т.О., отримавши позовну заяву ОСОБА_1 , яка проживає у АДРЕСА_1 , до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Лан (місцезнаходження: вул. Білоконя, 3, с. Серби Подільського району Одеської області) про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Лан про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

В позовній заяві позивач просить проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, а також просить витребувати: у Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Лан оригінал договору оренди земельної ділянки №295, укладеного між ОСОБА_1 та СТОВ Лан , за яким СТОВ Лан набуло право оренди земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 5122584600:01:001:0005, площею 1,3306 га, розташованої на території Сербівської сільської ради, з усіма додатками до нього; з Центру надання адміністративних послуг при Кодимській районній державній адміністрації Одеської області з реєстраційної справи (номер запису про інше речове право (право оренди земельної ділянки) №28984794 від 13.05.2017 року) примірник договору оренди земельної ділянки №295 від 12.05.2017 року з усіма додатками до нього, укладеного між ОСОБА_1 та СТОВ Лан , зареєстрованого державним реєстратором Центру надання адміністративних послуг при Кодимській РДА Одеської області Бабчук І.В. в паперовій та електронній формі, виготовлених шляхом сканування під час проведення реєстраційних дій.

Вирішуючи питання про витребування доказів, керуючись ст.84 ЦПК України, вважаю, що клопотання позивача підлягає задоволенню.

Разом з тим, клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження не підлягає задоволенню за наступних підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду: малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Суд, у відповідності до п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, при відкритті провадження у справі вирішує питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно ч. 1 ст.276 ЦПК України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститись в у ній.

Відповідно до ч. 2 ст. 277 ЦПК України, у випадку, передбаченому частиною другою статті 274 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може: задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

За змістом ч.3 ст.274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує, в тому числі категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту, обсяг та характер доказів у справі, в тому числі, чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо.

Встановлено, дана цивільна справа не є малозначною за своєю категорію та предметом, в тому числі з підстав наявності клопотань позивача про витребування доказів та про призначення судової почеркознавчої експертизи.

Проаналізувавши зазначену законодавчу норму, вивчивши надані матеріали справи, виходячи з принципів об`єктивності, законності, справедливості, доцільності та розумності, суд вважає необхідним відмовити у задоволенні клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

З огляду на це суддя вважає, що цивільну справу належить розглядати в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Лан про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Відмовити у задоволенні клопотання позивача ОСОБА_1 про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі та призначити підготовче засідання на 19 квітня 2021 року о 12 год. 00 хв.

Про час та місце проведення підготовчого засідання повідомити сторони.

Учасникам справи роз`яснити наступне.

Відповідач має право надати суду відзив на позовну заяву і всі наявні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у праві.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Лан оригінал договору оренди земельної ділянки №295, укладеного між ОСОБА_1 та СТОВ Лан , за яким СТОВ Лан набуло право оренди земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 5122584600:01:001:0005, площею 1,3306 га, розташованої на території Сербівської сільської ради, з усіма додатками до нього.

Витребувати з Центру надання адміністративних послуг при Кодимській районній державній адміністрації Одеської області з реєстраційної справи (номер запису про інше речове право (право оренди земельної ділянки) №28984794 від 13.05.2017 року) примірник договору оренди земельної ділянки №295 від 12.05.2017 року з усіма додатками до нього, укладеного між ОСОБА_1 та СТОВ Лан , зареєстрованого державним реєстратором Центру надання адміністративних послуг при Кодимській РДА Одеської області Бабчук І.В. в паперовій та електронній формі, виготовлених шляхом сканування під час проведення реєстраційних дій.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О.Калашнікова

Дата ухвалення рішення12.03.2021
Оприлюднено22.03.2021
Номер документу95646243
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —503/307/21

Ухвала від 30.09.2021

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Калашнікова Т. О.

Ухвала від 12.03.2021

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Калашнікова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні