Ухвала
від 22.02.2021 по справі 183/6734/19
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/6734/19

№ 2/183/447/21

У Х В А Л А

22 лютого 2021 року м. Новомосковськ Дніпропетровська область

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді Городецького Д.І.,

секретаря судового засідання Пономаренко О.О.

за участю:

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Ямкового В.Ф.,

представника третьої особи Чернікової Л.І.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Олімпекс-Агро до ОСОБА_2 , Фермерського господарства Дар , третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання недійним договору оренди землі, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень,

в с т а н о в и в :

в провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Олімпекс-Агро до ОСОБА_2 , Фермерського господарства Дар , третя особа: Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання недійсним договору оренди землі, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

Провадження у справі відкрито 02 грудня 2019 року.

Представник позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Олімпекс-Агро за довіреністю Авраменко А.В. в судовому засіданні звернувся до суду з клопотанням, в якому просить забезпечити докази по справі шляхом витребування у відповідача Фермерського господарства ДАР (адреса місця знаходження: 51242, Дніпропетровська область, Новомосковський район, село Попасне, код ЄДРПОУ: 20209819) оригіналу договору оренди землі №4-16 Н від 10.03.2016 року, укладений між ОСОБА_2 та ФГ ДАР .

Представник відповідача ФГ ДАР та третьої особи за довіреністю в судовому засіданні залишили вирішення зазначеного клопотання на розсуд суду.

Дослідивши матеріали справи, клопотання про забезпечення доказів, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно до ч.1 ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч.1, 6, 7 ст.84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи наявність у позивача складнощів у поданні доказів, для всебічного і повного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне витребувати у Фермерського господарства ДАР (код 20209819, адреса місця знаходження: с. Попасне, Новомосковський район, Дніпропетровська область) оригіналу договору оренди землі №4-16 Н від 10.03.2016 року, укладений між ОСОБА_2 та ФГ ДАР ,оскільки дані докази є необхідними для вирішення справи по суті.

Керуючись ст.ст. 76, 84 , 258-261 , 352-354 ЦПК України , суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати Фермерське господарство ДАР (код 20209819, адреса місця знаходження: с. Попасне, Новомосковський район, Дніпропетровська область) надати на адресу суду оригінал Договору оренди землі №4-16 Н від 10.03.2016 року, укладений між ОСОБА_2 та ФГ ДАР .

Учасники справи :

позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю Агрофірма Олімпекс-Агро , код ЄДРПОУ: 30195842, місцезнаходження: 03115, м. Київ, пр. Перемоги, 121-В;

відповідач: ОСОБА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ;

відповідач: Фермерське господарство ДАР , код 20209819, адреса місця знаходження: с. Попасне, Новомосковський район, Дніпропетровська область.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Судом роз`яснюється, що відповідно до ч.1 ст.148 ЦПК України , за невиконання ухвали про забезпечення доказів у встановлений судом строк суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути поданою до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Д.І. Городецький

Дата ухвалення рішення22.02.2021
Оприлюднено22.03.2021

Судовий реєстр по справі —183/6734/19

Рішення від 17.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні