Постанова
від 27.04.2010 по справі 44/76-б-28/57-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

27.04.2010 справа № 44/76-б-28/57-б

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю “Євромет-Оптторг”

до товариства з обмеженою відповідальніст ю “Ріа Інтерформ” (код 35529551)

про визнання бан крутом (ст. 52)

Суддя Копитова О.С.

Секретар с/з Гергардт Т.В .

За участю представникі в сторін:

від заявника: Скакун О .П., представник за довірені стю б/н від 23.02.2010

від боржника: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Євромет -Оптторг” звернулось до госп одарського суду міста Києва з заявою про визнання банкру том товариства з обмеженою в ідповідальністю “Ріа Інтерф орм”.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 06.02.2009 порушено пр овадження у справі про банкр утство № 44/76-б (суддя Чеберяк П.П .).

Постановою господарського міста Києва суду від 26.02.2009 това риство з обмеженою відповіда льністю “Ріа Інтерформ” визн ано банкрутом, відкрито лікв ідаційну процедуру, призначе но ліквідатором банкрута іні ціюючого кредитора - товари ство з обмеженою відповідаль ністю “Євромет-Оптторг” та зобов'язано ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 26.02.2010.

Ухвалою суду від 21.05.2009 затвер джено звіт ліквідатора та лі квідаційний баланс, припинен о провадження по справі.

Державна податкова інспек ція у Шевченківському районі міста Києва не погодившись і з зазначеною ухвалою, зверну лась до Вищого господарськог о суду України з касаційною с каргою в якій просила скасув ати ухвалу господарського су ду міста Києва від 21.05.2009 та пост анову господарського суду мі ста Києва від 26.02.2009 та припинити провадження по справі № 44/76-б.

Постановою Вищого господа рського суду України від 04.08.2009 к асаційну скаргу державної п одаткової інспекції у Шевчен ківському районі міста Києва задоволено частково, постан ову господарського суду м. Ки єва від 26.02.2009 та ухвалу господар ського суду міста Києва від 21. 05.2009 у справі № 44/76-б скасовано, а с праву передано на розгляд до господарського суду міста К иєва.

Товариство з обмеженою від повідальністю “Євромет-Оптт орг” не погодившись із зазна ченою постановою, звернулось до Верховного Суду України з касаційною скаргою в якій пр осило скасувати постанову Ви щого господарського суду Укр аїни від 04.08.2009, а постанову Госп одарського суду міста Києва від 19.02.2009 залишити в силі.

Ухвалою Верховного суду Ук раїни від 10.09.2009 відмовлено у пор ушенні касаційного провадже ння з перегляду постанови Ви щого господарського суду Укр аїни від 04.08.2009 у справі № 44/76-б.

Відповідно до резолюції Го лови Господарського суду міс та Києва Саранюка В.І. мат еріали справи № 44/76-б були перед ані на розгляд судді Копитов ій О.С.

Ухвалою суду від 11.01.2010 справу прийнято до свого проваджен ня, присвоєно номер 44/76-б-28/57-б та п ризначено її розгляд на 23.02.2010.

Розгляд справи відкладавс я.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підпри ємець - боржник або керівні ор гани боржника - юридичної осо би відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податкової служби згідно із законодавс твом податкових декларацій, документів бухгалтерської з вітності, а також за наявност і інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницько ї діяльності боржника, заява про порушення справи про бан крутство відсутнього боржни ка може бути подана кредитор ом незалежно від розміру йог о вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

В обґрунтування своїх вимо г заявник посилається на від сутність товариства з обмеж еною відповідальністю “Ріа І нтерформ” за юридичною адрес ою.

Заява про порушення с прави про банкрутство відсут нього боржника є підставою д ля порушення провадження у с праві у разі наявності будь-я кої з ознак, передбачених ст. 5 2 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, а не виключно за наявно сті всієї сукупності переліч ених у цій статті підстав. Заз начена позиція викладена в п останові Верховного суду Укр аїни від 17.02.2004 № 02-2-24/12669 та в Постано ві Пленуму Верховного Суду У країни від 18.12.2009 № 15.

Як убачається з матері алів справи, згідно реєстрац ійних документів товариства з обмеженою відповідальніст ю “Ріа Інтерформ” зареєстров ано в м. Києві, по вул. Ванди В асилевської, 18.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців" в Єд иному державному реєстрі міс тяться також відомості про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням, про в ідсутність підтвердження ві домостей про юридичну особу, а також відомості про зарезе рвовані найменування юридич них осіб.

Згідно з ч. 7 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців" не пізніше тринадцяти місяців з дня под ачі (надіслання рекомендован им листом) останньої реєстра ційної картки, що містить від омості про юридичну особу, юр идична особа зобов'язана под ати (надіслати рекомендовани м листом) державному реєстра тору реєстраційну картку вст ановленого зразка про підтве рдження відомостей про юриди чну особу.

Відповідно до положень ч. 8 с т. 19 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" якщо до Єдиного державно го реєстру не внесено запис п ро відсутність юридичної осо би за її місцезнаходженням, т о в разі неодержання реєстра ційної картки про підтвердже ння відомостей про юридичну особу в установлений частино ю сьомою цієї статті строк, а т акож у разі одержання держав ним реєстратором від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням державний реєстрато р зобов'язаний у строк, що не п еревищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для по дання реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендо ваним листом юридичній особі повідомлення про необхідніс ть подання державному реєстр атору реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу.

У разі повернення до держав ного реєстратора рекомендов аного листа з відміткою відд ілення зв'язку про відсутніс ть юридичної особи за вказан ою адресою або неподання юри дичною особою протягом місяц я з дати направлення їй відпо відного повідомлення реєстр аційної картки про підтвердж ення відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням або з апис про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу.

До заяви про порушення пров адження по справі заявником додано оригінал витягу з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців серії АД № 280562, стан ом на 22.03.2010, у якому значиться, що товариство з обмеженою відп овідальністю “Ріа Інтерформ ” відсутнє за місцезнаходжен ням.

При розгляді справи с удом враховується, що ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство та пр о відкладення розгляду справ и направлені господарським с удом м. Києва на адресу боржни ка: м. Київ, вул. Ванди Василевс ької, 18, були повернуті поштов им відділенням до суду з відм іткою про незнаходження борж ника за зазначеною адресою (п оштові конверти долучено до матеріалів справи).

В судовому засіданні п редставник заявника надав су ду оригінал Довідки з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців серії АД № 442439 станом н а 13.04.2010, відповідно до якої держ авним реєстратором внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців пр о порушення провадження у сп раві про банкрутство товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Ріа Інтерформ”.

На доказ наявності у боржн ика заборгованості перед тов ариством з обмеженою відпові дальністю “Євромет-Оптторг” , заявником додано до матеріа лів справи договір купівлі-п родажу № 0309/2008 від 03.09.2008, видаткову накладну № 0309/2008-1 від 03.09.2008 на суму 70 954,80 грн., рахунок-фактури № 0309/2008 від 03.09.2008, акт прийому-передачі промислового обладнання від 03.09.2008, акти звіряння взаєморозр ахунків від 16.10.2008 підписаний об ома сторонами та скріплений печатками підприємства (ориг інали досліджені в судовому засіданні)

Станом на день прийняття по станови про визнання товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Ріа Інтерформ” банкрут ом заборгованість не погашен а.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 44/76-б-28/57-б, доводять безспірніст ь вимог заявника та неспромо жність боржника виконати сво ї зобов'язання перед кредито ром у встановлений Законом с трок.

Крім того, згідно довідки де ржавної податкової інспекці ї у Шевченківському районі м . Києва товариство з обмежено ю відповідальністю “Ріа Інте рформ” останню звітність под авало за лютий 2009, що може свідч ити про припинення господарс ької діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

Згідно ч. 2 ст. 52 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” господарс ький суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про по рушення провадження у справі про банкрутство, відкриває л іквідаційну процедуру і приз начає ліквідатором ініціююч ого кредитора за згодою оста ннього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні в матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, враховуючи позицію викладен у в постанові Верховного суд у України від 17.02.2004 № 02-2-24/12669 та в Пос танові Пленуму Верховного Су ду України від 18.12.2009 № 15, господар ський суд приходить до висно вку щодо наявності всіх підс тав для визнання боржника ба нкрутом та відкриття ліквіда ційної процедури.

Представник заявника у суд овому засіданні не заперечув ав проти призначення ліквіда тором товариства з обмеженою відповідальністю “Ріа Інтер форм” ініціюючого кредитора - товариство з обмеженою відп овідальністю “Євромет-Оптто рг”.

За таких обставин, суд вважа є за можливе призначити лікв ідатором товариства з обмеже ною відповідальністю “Ріа Ін терформ” ініціюючого кредит ора - товариство з обмеженою в ідповідальністю “Євромет-Оп тторг”.

При цьому, господарський вв ажає за необхідне зазначити, що приписами ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” не визн ачений порядок або особливос ті здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкр утство, в зв'язку з чим ліквіда ційна процедура щодо відсутн ього боржника, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ За кону - “Ліквідаційна процеду ра”. Отже, на ліквідатора покл адаються, зокрема, обов' язк и ліквідатора у справі про ба нкрутство, що передбачені ст . ст. 23, 25,52 Закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону ліквідатор зобов' язаний оп ублікувати в офіційних друко ваних органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно остан нього ліквідаційної процеду ри. Також, з положень ч. 5 ст. 52 Зак ону вбачається, що на ліквіда тора боржника покладені обов ' язки щодо виявлення, встан овлення кредиторів відсутнь ого боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання в ідсутнього боржника банкрут ом, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута.

На підставі вищезазначено го, керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом тов ариство з обмеженою відповід альністю “Ріа Інтерформ” (04116, м. Київ, вул. Ванди Василевськ ої, 18; код 35529551).

2. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю “Євромет-Оптторг” кредиторо м товариства з обмеженою від повідальністю “Ріа Інтерфор м” на суму 70 954,80 грн.

2. Припинити процедуру роз порядження майном.

4. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

5. Призначити ліквідатором банкрута товариства з обмеж еною відповідальністю “Ріа І нтерформ” ініціюючого креди тора - товариство з обмеженою відповідальністю ““Євромет -Оптторг”.

6. Зобов' язати ліквідатора у п' ятиденний строк з дня пр ийняття постанови про визнан ня боржника банкрутом подати до офіційного друкованого о ргану Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів Украї ни оголошення про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановленн я кредиторів відсутнього бор жника та повідомлення їх (кре диторів) про визнання відсут нього боржника банкрутом. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра (ліквідаційну комісію).

7. Зобов' язати ліквідатора надати суду докази публікац ії оголошення в офіційному д рукованому органі про визнан ня боржника банкрутом та від криття ліквідаційної процед ури протягом двох тижнів з мо менту опублікування (ориг інал примірника газети).

8. Зобов' язати ліквідатор а письмово повідомити про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, як і в місячний строк з дня одерж ання повідомлення можуть нап равити ліквідатору заяви з в имогами до банкрута, зокрема органи державної податкової служби та інші державні орга ни, які здійснюють контроль з а правильністю та своєчасніс тю справляння страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня та інші види зальнообов' язкового держаного соціальн ого страхування, податків і з борів (обов' язкових платежі в).

9. Зобов' язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з ви могами до банкрута письмово повідомити про це суд.

10. Зобов'язати Державного ре єстратора за місцем знаходже ння боржника внести до Єдино го державного реєстру запис про визнання боржника банкру том, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про л іквідатора боржника.

11. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

12. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 27.04.2010.

13. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 27.04.2010.

14. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 27.04.2010.

15. Зобов' язати ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 27.04.2011.

16. Відповідно до п. 1 ст. 23 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” з моменту прийняття господар ським судом постанови про ви знання боржника банкрутом ск асовується арешт, накладени й на майно боржника, визнаног о банкрутом, чи інші обмеженн я щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

17. Копію постанови направит и заявнику, боржнику та лікві датору.

18. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, вул. Шолуде нка, 33/19 (Управління по забезпеч енню оперативно-правового су проводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м . Києві), установі банку боржни ка та державному реєстратору за місцем знаходження боржн ика для виконання.

Суддя О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено13.10.2010
Номер документу9570381
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —44/76-б-28/57-б

Ухвала від 30.09.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 28.07.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 27.04.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні