Ухвала
від 23.03.2021 по справі 296/2605/21
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/2605/21

1-кс/296/1022/21

УХВАЛА

Іменем України

23 березня 2021 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши матеріали клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ НП в Житомирській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про обрання підозрюваному ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою,-

ВСТАНОВИВ :

Слідчий звернувся до Корольовського районного суду м.Житомира з вказаним клопотанням.

Згідно поданого клопотання у зв`язку із не встановленням місцезнаходження підозрюваного ОСОБА_5 та отримання відомостей про можливе перебування останнього на території Республіки Польща, 11.11.2020р. слідчим винесено постанову про оголошення його в міжнародний розшук.

Крім того, ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні умисних злочинів, які відповідно до ст.12 КК України віднесені до особливо тяжких злочинів, максимальна відповідальність передбачена санкцією ч.4 ст.190 КК України, а саме позбавлення волі на строк від п`яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як визначено приписами ч.1 ст.52 КПК України, участь захисника є обов`язковою у кримінальному провадженні щодо особливо тяжких злочинів. У цьому випадку участь захисника забезпечується з моменту набуття особою статусу підозрюваного.

Враховуючи зазначене, наявна необхідність залучення захисника до розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному ОСОБА_5 .

Так, відповідно до ч.2 ст.48 КПК України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням у випадках та в порядку, визначених статтями 49 та 53 цього Кодексу.

Згідно із приписами п.1 ч.1 ст. 49 КПК України слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо відповідно до вимог статті 52 цього Кодексу участь захисника є обов`язковою, а підозрюваний, обвинувачений не залучив захисника.

У випадках, передбачених частиною першою цієї статті, слідчий, прокурор виносить постанову, а слідчий суддя та суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні (ч.2 ст.49 КПК України).

Відповідно до ч.3 ст.49 КПК України постанова (ухвала) про доручення призначити адвоката негайно направляється відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, і є обов`язковою для негайного виконання. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання постанови (ухвали) про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Враховуючи встановлені обставини, оскільки участь захисника є обов`язковою у кримінальному провадженні щодо особливо тяжких злочинів, то відповідно до вимог ст.53 КПК України слідчий суддя дійшов висновку про необхідність забезпечити участь захисника для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного ОСОБА_5 .

Керуючись ст.ст.48, 49, 53 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області призначити адвоката для здійснення захисту підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та забезпечити його прибуття на 10:15 «24» березня 2021 до Корольовського районного суду м. Житомира, зал 330 для участі у проведенні окремої процесуальної дії - розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 .

Ухвалу направити в Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, яка є обов`язковою для негайного виконання.

Ухвала слідчого судді окремому оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення23.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95712325
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —296/2605/21

Ухвала від 24.03.2021

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні