Ухвала
від 23.03.2021 по справі 552/1386/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/1386/21

Провадження № 1-кс/552/486/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.03.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , старший слідчий управління ГУ ДФС у Полтавській області полковник податкової міліції ОСОБА_2 , секретар ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

23.03.2021 року старший слідчий управління ГУ ДФС у Полтавській області полковник податкової міліції ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про проведення обшуку.

Посилався на те, що слідчим управлінням ГУ ДФСу Полтавськійобласті проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32021170000000019 від 23.03.2021, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.204 КК України.

В клопотанні зазначив, що протягом 2021 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на території м.Полтави та Полтавської області здійснював транспортування з метою збуту незаконно виготовленої алкогольної продукції з використанням при цьому автотранспортних засобів DAF, модель ХА 105.460, держаний номерний знак НОМЕР_1 та напівпричепу марки Krone, модель SD, держаний номерний знак НОМЕР_2 .

Згідно інформації Управління ОРД ГУ ДФС у Полтавській області за вих.№168/16-97-04-04 від 23.03.2021 встановлено, що 22.03.2021 ОСОБА_4 , транспортував з метою збуту незаконно виготовлену алкогольну продукцію на автомобілі DAF, модель ХА 105.460, держаний номерний знак НОМЕР_1 та напівпричепу марки Krone, модель SD, держаний номерний знак НОМЕР_2 . Зазначену продукцію ОСОБА_4 транспортував в гаражне приміщення, яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

В даному автомобілі знаходяться незаконно виготовлені підакцизні товари, а також предмети і речі, які вказують на порушення законодавства, можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності, набуті кримінально протиправним шляхом.

Згідно протоколу огляду від 23.03.2021 встановлено, що автомобіль DAF,модель ХА105.460,державний номернийзнак НОМЕР_1 танапівпричепу маркиKrone,модель SD,державний номернийзнак НОМЕР_2 ,знаходяться натериторії за адресою: м.Полтава, вул.Маршала Бірюзова, 27.

Згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_3 від 15.02.2019 встановлено, що автомобіль DAF, модель ХА 105.460, держаний номерний знак НОМЕР_1 , а також свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_4 від 15.02.2019, напівпричіп марки Krone, модель SD, держаний номерний знак НОМЕР_2 , транспортні засоби на праві власності належать ОСОБА_5 .

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за №249401969 від 23.03.2021 земельна ділянка кадастровий номер 5310136400:10:005:0267, площею 10,6071 Га, за адресою: АДРЕСА_1 , на праві комунальної власності належить Територіальній громаді міста Полтави в особі Полтавської міської ради (код ЄДРПОУ 24388285) та знаходиться в користуванні на правах оренди ПАТ «Полтавський машинобудівний завод» (код ЄДРПОУ 14307417).

У слідчого є достатні підстави вважати, що у зазначеному вище автомобілі та напівпричепі можуть знаходитись незаконно виготовлені підакцизні товари, сировина, засоби, предмети та речі, які використовуються та можуть використовуватись для їх незаконного придбання, виготовлення, транспортування, зберігання та збуту; документи, які можуть свідчити про вчинення незаконної діяльності з придбання, транспортування, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів; чорнові записи, які містять або можуть містити відомості про здійснення незаконної діяльності з підакцизними товарами, інші предмети, документи, речі та цінності, грошові кошти, отримані від здійснення вказаної вище незаконної діяльності (в тому числі в іноземній валюті), які мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Незаконно виготовлені підакцизні товари необхідні для проведення криміналістичних експертиз щодо їх невідповідності ДСТУ і будуть використані як докази у кримінальному провадженні. Грошові кошти являються речовим доказом, оскільки набуті кримінально протиправним шляхом та підлягають вилученню з метою забезпечення збереження речових доказів.

Спроба вилучення вищезазначених незаконно виготовлених підакцизних товарів та предметів у спосіб, відмінний від обшуку, може призвести до їх знищення або переховування. Зазначені речі та предмети можуть бути вивезені на інші адреси та приховані або знищені.

У зв`язку із вищевикладеним та беручи до уваги те, що вказані вище незаконно виготовлені алкогольні напої, засоби та знаряддя вчинення кримінального правопорушення, предмети, документи, речі та цінності мають значення для досудового розслідування та необхідні для проведення криміналістичних експертиз спиртовмісних сумішей або інших експертиз, можуть бути доказами під час судового розгляду, підтверджувати вину осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, а також приймаючи до уваги те, що вказані вище речі, предмети не можливо отримати іншим шляхом, оскільки вони можуть бути знищені, змінено їх місце зберігання, а їх відсутність може вплинути на повноту досудового розслідування та проведення експертиз, тому з метою відшукання речових доказів.

В судовому засіданні старший слідчий клопотання підтримав.

За змістом ст.ст.234-236КПК Українипроведення обшуку в рамках кримінального провадження здійснюється на підставі ухвали слідчого судді. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується слідчим або прокурором. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку мають право запросити спеціалістів, однак це не звільняє їх від обов`язку особистого виконання обшуку.

Згідно ст.ст.40, 41 КПК України слідчий уповноважений доручати проведення слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам. Під час виконання доручень слідчого співробітник оперативного підрозділу користується повноваженнями слідчого. Співробітники оперативних підрозділів (крім підрозділу детективів, підрозділу внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України) не мають права здійснювати процесуальні дії у кримінальному провадженні за власною ініціативою або звертатися з клопотаннями до слідчого судді чи прокурора.

Відповідно до п.2 ч.7 ст.223 КПК України процедура обшуку житла чи іншого володіння особи повинні відбуватися за обов`язкової участі не менш ніж двох понятих. При чому учасникам процесу обов`язково мають бути роз`яснені їхні права та обов`язки.

Слідчий суддя вважає, що у зв`язку із вищевикладеним та беручи до уваги те, що вказані вище незаконно виготовлені алкогольні напої, засоби та знаряддя вчинення кримінального правопорушення, предмети, документи, речі та цінності мають значення для досудового розслідування та необхідні для проведення криміналістичних експертиз спиртовмісних сумішей, судово-почеркознавчих, судово-економічних або інших експертиз, можуть бути доказами під час судового розгляду, підтверджувати вину осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, а також приймаючи до уваги те, що вказані вище речі, предмети не можливо отримати іншим шляхом, оскільки вони можуть бути знищені, змінено їх місце зберігання, а їх відсутність може вплинути на повноту досудового розслідування та проведення експертиз, клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234, 236 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на проведення обшуку автомобіля DAF, модель ХА 105.460, держаний номерний знак НОМЕР_1 , та напівпричіп марки Krone, модель SD, держаний номерний знак НОМЕР_2 , належить на праві власності ОСОБА_5 , та знаходиться на земельній ділянці, кадастровий номер 5310136400:10:005:0267, площею 10,6071 Га, за адресою: АДРЕСА_1 , на праві комунальної власності належить Територіальній громаді міста Полтави в особі Полтавської міської ради (код ЄДРПОУ 24388285) та знаходиться в користуванні на правах оренди ПАТ «Полтавський машинобудівний завод» (код ЄДРПОУ 14307417), з метою виявлення та вилучення: незаконно виготовлених алкогольних напоїв, інших незаконно виготовлених підакцизних товарів, сировини, засобів, предметів та речей, які використовуються та можуть використовуватись для їх незаконного придбання, виготовлення, транспортування, зберігання та збуту; документів, які можуть свідчити про вчинення незаконної діяльності з придбання, транспортування, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів; чорнових записів, які містять або можуть містити відомості про здійснення незаконної діяльності з підакцизними товарами, а також вказаних транспортних засобів, які використовувались з метою транспортування незаконно виготовленої підакцизної продукції, інших предметів, документів, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Дозвіл на проведення обшуку надати заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_2 , із залученням співробітників Управління організації розшукової діяльності ГУ ДФС у Полтавській області.

Строк дії ухвали - 20 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення23.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95713605
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —552/1386/21

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні