Ухвала
від 22.03.2021 по справі 380/3294/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/3294/21

У Х В А Л А

з питань закриття провадження у справі

22 березня 2021 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Грень Н.М., розглянувши у письмовому провадженні клопотання позивача про закриття провадження у справі за позовом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до приватного підприємства «Інжект» про стягнення штрафу, -

в с т а н о в и в :

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Держпродспоживслужби до приватного підприємства «Інжект» , в якій позивач просить:

- стягнути з ПП «Інжект» на користь державного бюджету 1700,00 грн згідно рішення Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу від 28.05.2020 №0128.

Ухвалою судді від 16.03.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

19.03.2021 позивачем подано до суду заяву про відмову від позову, зі змісту якої просить прийняти відмову від позову та закрити провадження у справі у зв`язку із сплатою приватним підприємством «Інжект» штрафу.

Розглянувши заяву позивача про відмову від позову, суд дійшов висновку про наявність підстав для її задоволення виходячи з наступного.

Відповідно до частини 3 статті 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно із частиною 1 статті 189 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Частиною 3 статті 189 КАС України встановлено, що про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Згідно із частиною 5 статті 189 КАС України, суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

В силу пункту 2 частини 1 статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відтак, за результатами розгляду поданого позивачем клопотання про відмову від позову суд дійшов висновку, що підстави для неприйняття такої відмови відсутні, що є наслідком закриття провадження у справі.

З огляду на викладене та беручи до уваги відсутність визначених законом перешкод для прийняття відмови позивача від позову, суд дійшов висновку, що відмову від позову слід прийняти та провадження у справі належить закрити, що узгоджується із положеннями частини 3 статті 189 та пункту 2 частини 1 статті 238 КАС України.

Відповідно до частини 2 статті 238 КАС України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Враховуючи, що позивач у цій справі відмовився від позову до початку розгляду справи по суті і така відмова прийнята судом, понесені Головним управлінням Держпродспоживслужби у Львівській області судові витрати у вигляді судового збору сплаченого при зверненні до суду підлягають поверненню з Державного бюджету України в сумі 1135,00 грн. (50 % від сплаченої суми судового збору).

Керуючись ст.ст. 189, 238, 241-244, 248, 250, 258 КАС України суд, -

ухвалив:

клопотання Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області про відмову від позову та закриття провадження у справі - задовольнити.

Прийняти відмову Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області від позову та закрити провадження у справі за позовом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до приватного підприємства «Інжект» про стягнення штрафу.

Повернути Головному управлінню Держпродспоживслужби у Львівській області (79011, м. Львів, вул. Д. Вітовського, 18, код ЄДРПОУ 40349068) з Державного бюджету України сплачений судовий збір в розмірі 1135,00 грн. (одна тисяча сто тридцять п`ять гривень 00 коп.), що становить 50 % суми судового збору сплаченого згідно платіжного доручення від 22.02.2021 № 95.

Роз`яснити позивачу, що повторне звернення до суду із тією самою позовною заявою не допускається.

Копії ухвали скерувати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими до статтями 293-296 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Грень Н.М.

Дата ухвалення рішення22.03.2021
Оприлюднено25.03.2021

Судовий реєстр по справі —380/3294/21

Ухвала від 22.03.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні