Ухвала
від 22.03.2021 по справі 369/3641/21
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/3641/21

Провадження №1-кс/369/732/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.03.2021 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_6 , про продовженнязапобіжного заходуу виглядідомашнього арештувідносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110200006921 від 05.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом Бучанського РУП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018110200006921 від 05.12.2018 за підозрою ОСОБА_4 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч.5ст.191 КК України; ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч.5ст.191 КК України та ОСОБА_8 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що ОСОБА_4 , визначивши вчинення злочинів, як основне джерело для здобуття коштів для свого існування, з метою особистого збагачення, шляхом вчинення умисних злочинів, спрямованих на заволодіння чужим майном шляхом обману, разом з невстановленою досудовим розслідуванням особою, організував та очолив стійку злочинну групу, до складу якої в різний час увійшли ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інші невстановлені досудовим розслідуванням особи.

Указана злочинна група характеризувалася попередньою зорганізованістю в спільне об`єднання для вчинення злочинів, стабільністю, згуртованістю та стійкістю свого складу, тривалістю злочинної діяльності, починаючи з 2018 року і по теперішній час, розробкою та узгодженням планів і способів злочинної діяльності та вчинення кожного злочину, вербуванням нових учасників, домовленістю і готовністю до постійного вчинення злочинів кожним із учасників злочинної групи та отримання матеріальних благ від такої діяльності на постійній основі.

Для вчинення злочинів, що представляють значну соціальну небезпеку, членами злочинної групи, заздалегідь було розроблено план з розподілом ролей, згідно якого встановлено предмети злочинного посягання майно Пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду «Консент Капітал» (далі - ПЗНВІФ «Консент Капітал»), (реєстраційний код за ЄДРІСІ 2331300), учасниками та фактичними власниками майна були ТОВ «ОМОКС», ТОВ «Фінансово-кредитна група «Чайка», ТОВ «Керуюча компанія «Зараз-1», ТОВ «Керуюча компанія «Зараз» та ОСОБА_9 .

Для прикриття своєї злочинної діяльності необхідно було в будь-який спосіб в судовому порядку накласти арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунках ТОВ «ОМОКС», а також рахунках ОСОБА_10 , ОСОБА_11 для того щоб зупинити господарську діяльність ТОВ «ОМОКС».

У відповідності із розробленим планом злочинної діяльності, функції та задачі кожного учасника злочинної групи були розподілені наступним чином:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , являвся одним із організаторів та виконавцем злочинної групи, який утворив організовану групу та керував нею, забезпечував фінансування та організовував приховування злочинної діяльності організованої групи, організовував вчинення злочинів, керував їх підготовкою та вчиненням, а саме: керуючи утвореною ним злочинною групою, являючись організатором вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, безпосередньо керував їх підготовкою та приймав активну участь у їх вчиненні, склав план діяльності по вчиненню злочинів по заволодінню чужим майном та визначив способи його виконання, розподіливши ролі і функції кожного із учасників злочинної групи.

Так, ОСОБА_4 , з метою доведення злочинного умислу, направленого на заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал», учасниками якого та фактичними власниками майна були ТОВ «ОМОКС», ТОВ «Фінансово-кредитна група «Чайка», ТОВ «Керуюча компанія «Зараз-1», ТОВ «Керуюча компанія «Зараз» та ОСОБА_9 , діючи у складі злочинної групи, спільно з ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, вносили недостовірні відомості в протоколи загальних зборів товариства, які у подальшому використовувались членами та учасниками організованої ним групи при заволодінні майном ПЗНВІФ «Консент Капітал».

ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, усвідомлюючи, що виконання розробленого ним злочинного плану, направленого на створення та функціонування злочинної групи, можливо лише за умови утворення стійкого об`єднання довірених йому осіб, направленого на об`єднання їх зусиль, детальний розподіл між ними обов`язків у вчиненні злочинів та забезпечення взаємозв`язку між діями всіх учасників, довів до відома учасників злочинної групи, а саме: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інших невстановлених досудовим розслідуванням осіб про план злочинних дій, направлений на вчинення злочинів, кінцевою метою якого було заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал».

В свою чергу, ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інші невстановлені досудовим розслідуванням особи, які увійшли до складу злочинної групи, вступили в змову з ОСОБА_4 щодо участі у вчиненні злочинів, спрямованих на заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал» у складі організованої групи. Усвідомлюючи покладені на них ролі та функції під час готування та вчинення вказаних злочинів, добровільно надали свою згоду на участь у вчиненні злочинів у складі даної злочинної групи, підкоряючись під час злочинної діяльності невстановленій досудовим розслідуванням особі та ОСОБА_4 свідомо виконуючи всі їх вказівки.

Організована і очолена невстановленою досудовим розслідуванням особою та ОСОБА_4 злочинна група характеризувалася:

-попередньою зорганізованостю в спільне об`єднання для вчинення злочинів;

-«спеціалізацією» злочинної діяльності учасників злочинної групи, яка виражалась у вчиненні умисних дій, спрямованих на незаконне заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал»;

-стабільністю учасників злочинної групи, яка виразилась у тривалості їх дій на протязі тривалого часу, починаючи 2018 року і до теперішнього часу та детальної організації функціонування групи, здатністю до заміни вибулих учасників групи;

-об`єднаністю злочинів єдиним планом з розподілом функції кожного з учасників групи, спрямованих на досягнення єдиної злочинної мети;

-підпорядкованістю учасників злочинної групи їх організаторам - ОСОБА_4 та невстановленій досудовим розслідуванням особі;

-обізнаністю всіх учасників злочинної групи з планом злочинних дій.

Так, у відповідності із розробленим планом злочинної діяльності, функції та задачі кожного учасника злочинної групи були розподілені наступним чином:

Так, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , являвся організатором, який розробив план дій учасників злочинної групи, визначивши відповідно до плану функції та тактику поведінки кожного із учасників злочинної групи в ході вчинення злочинів. Крім того, під час підготовки та вже безпосередньо в ході діяльності злочинної групи по вчиненню кримінальних правопорушень, ОСОБА_4 безпосередньо виконував наступне:

¦надавав ОСОБА_7 доручення з метою пошуку громадян, які за грошову винагороду за його вказівкою та вказівкою ОСОБА_7 будуть брати участь у вчиненні кримінальних правопорушень готувати протоколи загальних зборів товариства, нові редакції статутів та підписувати усі необхідні їм документи;

¦з метою усунення перешкод та створюючи умови для вчинення злочинів, забезпечував фінансування злочинної діяльності злочинної групи, а саме: забезпечував коштами на фінансування витрат, пов`язаних із функціонуванням самої злочинної групи та виплатою грошової винагороди особам, які виконували злочинні завдання;

¦керував діями учасників злочинної групи та вимагав від останніх безумовного виконання його наказів та плану злочинної діяльності.

Так, невстановлена досудовим розслідуванням особа, являлась організатором, яка розробила план дій учасників злочинної групи, визначивши відповідно до плану функції та тактику поведінки кожного із учасників злочинної групи в ході вчинення злочинів. Крім того, під час підготовки та вже безпосередньо в ході діяльності злочинної групи по вчиненню кримінальних правопорушень, невстановлена досудовим розслідуванням особа безпосередньо виконувала наступне:

¦повинна була звернутись із заявою до Печерського районного суду м.Києва про забезпечення позову до пред`явлення позову, метою якого було накласти арешт на грошові кошти, розміщені на рахунках ТОВ «ОМОКС», ОСОБА_10 та ОСОБА_12 ;

¦ повинна була знайти державного виконавця, який би за винагороду на підставі рішення суду повинен був негайно відкрити виконавче провадження, за будь-яких обставин, у будь-який час та день накласти арешт відповідно рішення суду, отриманого на підставі на підставі недійсних документів;

¦разом із ОСОБА_4 керував діями учасників злочинної групи та вимагав від останніх безумовного виконання його наказів та плану злочинної діяльності.

Так, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , являвся активним учасником злочинної групи, який діючи в складі організованої групи за домовленістю із іншими учасниками виконував функції, які були відведені йому ОСОБА_4 , як виконавцем злочинної групи, під час вчинення кримінальних правопорушень, а саме:

¦склав та підписав як секретар зборів протокол загальних зборів учасників ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» від 04.02.2019 №1/2019, рішенням якого йому як директору ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» надано згоду та повноваження на продаж приміщення котельні з обладнанням, приміщення газорозподільчого пункту з обладнанням, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 до буд. АДРЕСА_2 на користь ТОВ «ГЛАРОС КФ»;

¦04.02.2019 як директор ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» підписав з ТОВ «ГЛАРОС КФ» в особі директора ОСОБА_13 договір купівлі-продажу нежитлових будівель: котельні літера «А» загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторний пункт літ. «Б» загальною площею 50,9 кв.м. Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 136653732224.

Так, ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , являвся активним учасником злочинної групи, який діючи в складі організованої групи за домовленістю із іншими учасниками виконував функції, які були відведені йому ОСОБА_4 , як виконавця злочинної групи, під час вчинення кримінальних правопорушень, а саме:

¦24.10.2018 року повинен був здійснити продаж належних йому 50% частки статутного капіталу ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» ОСОБА_14 , яка стала 100% власником вищевказаного товариства;

¦склав та підписав як голова зборів протокол загальних зборів учасників ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» від 04.02.2019 №1/2019, рішенням якого директору ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» ОСОБА_7 надано згоду та повноваження на продаж приміщення котельні з обладнанням, приміщення газорозподільчого пункту з обладнанням, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 до буд. 29 на користь ТОВ «ГЛАРОС КФ».

Так, ОСОБА_4 , являючись одним із організаторів та безпосереднім учасником злочинної групи, спільно з ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, діючи з корисливих мотивів, з метою власного збагачення, переслідуючи мету протиправного заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал», починаючи з 2018 року і по теперішній час вчинили умисні кримінальні правопорушення за наступних обставин.

ОСОБА_15 ,будучи давнімзнайомим табізнес-партнером ОСОБА_4 діючи завказівкою останнього,виключно вйого інтересахподав доПечерського районногосуду Київськоїобласті заявупро забезпечення позову до пред`явлення позову в якому просив накласти арешт на грошові кошти, розміщені на рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «Омокс», рахуцнках ОСОБА_10 та ОСОБА_11 .

У поданій заяві про забезпечення позову ОСОБА_15 вказав, що разом з ОСОБА_10 здійснювали спільну інвестиційну діяльність, спрямовану на будівництво в с. Чайки, Києво-Святошинського району, Київської області низки багатоквартирних будинків, розташованих по вул. Валерія Лобановського, Дачній, Печерській (Проект Чайка 1, Проект Чайка 2, Проект Чайка 3).

ОСОБА_15 стверджував, що ОСОБА_10 та ОСОБА_11 , всупереч домовленостей, які існували між партнерами, заснували Товариство з обмеженою відповідальністю Омокс, в якому ОСОБА_16 та ОСОБА_11 загалом володіють 80% статутного капіталу з можливістю вирішального впливу на діяльність вказаного Товариства. За весь період реалізації проектів ним було внесено грошові інвестиції на загальну суму понад 150 000 000 гривень, та станом на дату подання заяви про забезпечення позову ОСОБА_15 стверджував, що вказані кошти йому не повернуті, а грошові зобов`язання перед ним не виконані. Відтак, ОСОБА_15 має намір звернутись до суду за захистом свого порушеного права.

14.09.2018 року ухвалою Печерського районного суду м. Києва заяву ОСОБА_15 про забезпечення позову до пред`явлення позову задоволено (справа №757/45225/18-ц).

Накладено арешт на належне ТОВ «ОМОКС» (код ЄДРПОУ 23154102, юридична адреса: 08135, Київська область, Києво-Святошинський район, с.Чайки, вул. В.Лобановського, буд. 21, корпус 1, приміщення 25), ОСОБА_10 (місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ), ОСОБА_12 , (місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 ) майно, в межах заявлених позовних вимог, в розмірі 150 000 000 (сто п`ятдесят мільйонів) гривень, а саме:

- грошові кошти, розміщені на рахунках Товариства з обмеженою відповідальністю «Омокс» (код ЄДРПОУ 23154102, юридична адреса: 08135, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, с. Чайки, вул. В.Лобановського, буд. 21, корпус 1, приміщення 25): р/р НОМЕР_3 та р/р НОМЕР_4 , відкриті в ПАТ «Банк 3/4», м. Київ, МФО 380645; р/р НОМЕР_5 та р/р НОМЕР_6 , відкриті в АБ «Укргазбанк», м. Київ, МФО 320478; р/р НОМЕР_6 , відкритий в АБ «Укргазбанк», м. Київ, МФО 320478; р/р НОМЕР_7 , відкритий в ПАТ «КБ «Глобус», МФО 380526; р/р НОМЕР_8 , відкритий в Державній казначейській службі України, м. Київ, МФО 899998; р/р НОМЕР_9 , відкритий в ПАТ «КБ «Глобус», м. Київ, МФО 380526; р/р НОМЕР_10 , відкритий в АТ «Банк Січ», м. Київ, МФО 380816, крім сплати податків та цільових зборів до державного та місцевого бюджетів;

- грошові кошти ОСОБА_10 (місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ), розміщені на рахунках: р/р НОМЕР_11 та р/р НОМЕР_12 , відкриті в АБ «Укргазбанк», м. Київ, МФО 320478; р/р НОМЕР_13 , відкритий в ПАТ «Дельта Банк», м. Київ, МФО 300001; р/р НОМЕР_14 , відкритий в ПАТ «Банк 3/4», м. Київ, МФО 380645; р/р НОМЕР_15 , відкритий в АТ «Банк Національні інвестиції», м. Київ, МФО 300001; р/р НОМЕР_16 , відкритий в ПАТ «КБ «Глобус», м. Київ, МФО 380526;

- грошові кошти ОСОБА_12 (місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 ), розмішені на рахунках: р/р НОМЕР_17 , відкритий в АБ "Укргазбанк", м. Київ, МФО: 320478; р/р НОМЕР_18 , відкритий в АБ "Укргазбанк", м. Київ, МФО: 320478; р/р НОМЕР_13 , відкритий в ПАТ «Дельта Банк», м. Київ, МФО: 300001; р/р НОМЕР_19 , відкритий в ПАТ "Банк 3/4", м. Київ, МФО: 380645; р/р НОМЕР_20 , відкритий в АТ «Банк Національні Інвестиції», м. Київ, МФО: МФО 300001; р/р НОМЕР_21 , відкритий в ПАТ "Банк 3/4", м. Київ, МФО 380645; р/р НОМЕР_22 , відкритий в ПАТ «Дельта Банк», м. Київ, МФО 300001;

- нерухоме та рухоме майно, зареєстроване на праві власності за ОСОБА_12 (місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 );

- нерухоме та рухоме майно, зареєстроване на праві власності за ОСОБА_10 (місце проживання: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ).

14.09.2018 року ОСОБА_15 отримавши ухвалу Печерського районного суду м. Києва за вказівкою ОСОБА_4 звернувся із заявою до приватного виконавця ОСОБА_17 про її негайне виконання.

15.09.2018 (субота) приватний виконавець ОСОБА_17 відкрила виконавче провадження (ВП № 57225341) та наклала арешт на належне ТОВ «ОМОКС» майно, а саме на грошові кошти розміщені на рахунках товариства та все майно ОСОБА_10 та ОСОБА_11 .

В подальшому ОСОБА_15 подав до Печерського районного суду м.Києва позов до ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ТОВ «ОМОКС» та ОСОБА_4 (третя особа) про стягнення відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок невиконання грошового зобов`язання.

З метою затягування розгляду поданого ОСОБА_15 позову ані він ані його представники жодного разу в судове засідання призначені на 14.02.2019, 10.04.2019 та 21.05.2019 не з`явились, на підставі цього ухвалою Печерського районного суду м. Києва (справа № 757/46900/18-ц) позов ОСОБА_15 до ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ТОВ «ОМОКС» та ОСОБА_4 (третя особа) про стягнення відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок невиконання грошового зобов`язання залишено без розгляду.

В той же час ОСОБА_4 розуміючи, що накладений арешт за заявою ОСОБА_15 на грошові кошти розміщені на рахунках ТОВ «ОМОКС» і все майно ОСОБА_10 та ОСОБА_11 рано чи пізно буде знятий, оскільки поданий позов був необхідний лише для того щоб на деякий час зупинили господарську діяльність ТОВ «ОМОКС», вступив у злочинну змову з ОСОБА_7 який був директором ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» та запропонував останньому взяти участь у привласненні майна, яке знаходиться на ПЗНВІФ «Консент Капітал», яким ОСОБА_7 як директор товариства, яке в свою чергу є Компанією з управління активами управляв, зокрема котельня літ. «А» загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторний пункт літ. «Б» загальною площею 50,9 кв. м., розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Для реалізації кримінально-протиправних дій, кінцевою метою якого було заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал» (ЄДРІСІ 2331300), необхідно було рішення засновників ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ».

З цією метою невстановлена досудовим розслідуванням особа та ОСОБА_4 вступили у злочинну змову з ОСОБА_8 , який володів 50% статутного капіталу ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» і запропонували останньому продати його частку дружині ОСОБА_4 ОСОБА_14 яка володіла рештою 50% статутного капіталу ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» для того, щоб мати можливість одноособово приймати рішення щодо майна ПЗНВІФ «Консент Капітал».

24.10.2018 року ОСОБА_8 діючи у відповідності до заздалегідь узгодженого з невстановленою досудовим розслідуванням особою та ОСОБА_4 плану дій, здійснив продаж належних йому 50% частки статутного капіталу ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» ОСОБА_14 в результаті її частка збільшилась до 100%.

Таким чином ОСОБА_14 набула істотну участь у професійному учаснику фондового ринку, що призвело до прямого володіння 100% статутного капіталу професійного учасника фондового ринку ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ».

Дане відступлення часток в статутному капіталі здійснено на користь ОСОБА_14 без відповідного письмового погодження Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, що є прямим порушення вимог закону, оскільки відповідно до ч. 5 ст. 9. ЗУ «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», юридична чи фізична особа, яка має намір набути істотної участі у фінансовій установі (крім корпоративного інвестиційного фонду) або збільшити її таким чином, що зазначена особа буде прямо чи опосередковано володіти або контролювати 10, 25, 50 і 75 відсотків статутного (складеного) капіталу такої фінансової установи чи права голосу придбаних акцій (часток) в органах фінансової установи, зобов`язана отримати письмове погодження органу, який здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг, якщо інше не передбачено законами з питань регулювання окремих ринків фінансових послуг.

26.12.2018 у відношенні ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» винесено розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери № 288-ДП-КУА, відповідно до якого ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» необхідно у термін до 25.01.2019 усунути порушення законодавства шляхом подання документів на погодження набуття істотної участі та до 25.01.2019 письмово поінформувати уповноважену особу Комісії та департамент ліцензування професійних учасників фондового ринку про невиконання вказаного розпорядження.

11.01.2019 року наказом Міністерства юстиції України скасовано реєстраційний запис щодо набуття ОСОБА_14 100% частки у статутному капіталі ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ».

В період часу здійснення контролю за виконанням з боку ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» вищевказаного розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери № 288-ДП-КУА було виявлення скасування запису від 29.10.2018 та від 13.11.2018 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про зміну власників (учасників) ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ».

Комісія листом від 28.01.2019 № 11/03/2173 направила запит до Міністерства юстиції України з метою отримання інформації щодо скасування вищевказаних записів та отримала відповідь, яка містила перелік нормативно-правових актів, на підстав яких були здійснені дії по скасуванню запису 29.10.2018 та від 13.11.2018 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ».

У зв`язку з постійними допущенням порушень компанією з управління активами ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» ліцензійних умов та прав і інтересів учасників Фондів, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку застосовано ряд санкцій до ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ», як наслідок станом на даний час ліцензію на здійснення діяльності з управління активами серії АВ № 440350 - анульовано.

Невстановлена досудовим розслідуванням особа та ОСОБА_4 розуміючи, що реєстраційний запис щодо набуття ОСОБА_14 100% частки у статутному капіталі ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» скасовано, вирішили в будь-який спосіб відчужити майно ПЗНВІФ «Консент Капітал». Для цього ОСОБА_4 повідомив ОСОБА_8 та ОСОБА_7 про необхідність складання відповідного протоколу, який би дав законні підстави відчужити майно ПЗНВІФ «Консент Капітал».

Так, ОСОБА_8 (засновник на 50% ТОВ «Консент Капітал Менеджмент»), діючи за вказівкою невстановленої досудовим розслідуванням особи та ОСОБА_4 з метою доведення злочинного умислу, направленого на заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал», діючи у складі злочинної групи, спільно з ОСОБА_7 (директор ТОВ «Консент Капітал Менеджмент») та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повинен був підписати протокол загальних зборів ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ», який в подальшому буде використаний членами та учасниками організованої групи при заволодінні майном ПЗНВІФ «Консент Капітал».

Для цього ОСОБА_8 у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, усвідомлюючи, що виконання розробленого невстановленою досудовим розслідуванням особою та ОСОБА_4 злочинного плану, направленого на заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал», можливо лише за його участі, усвідомлюючи, що перепродаж частки, якою він володів в ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» можливий лише за попередньої письмової згоди ТОВ «ОМОКС» та всіх інших учасників ПЗНВІФ «Консент Капітал» та ПВНЗІФ «Консент Капітал Фінанс», усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання у зв`язку з цим суспільно-небезпечних наслідків та бажання настання таких наслідків дав згоду на підписання протоколу загальних зборів ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ» рішенням якого надасть згоду та повноваження директору товариства ОСОБА_7 відчужити майно на підконтрольне невстановленій досудовим розслідуванням особі товариство.

ОСОБА_7 та інші невстановлені досудовим розслідуванням особи, які увійшли до складу злочинної групи, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання у зв`язку з цим суспільно-небезпечних наслідків та бажання настання таких наслідків погодились взяти участь у вчиненні злочину, кінцевою метою якого було заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал», у складі організованої групи та усвідомлюючи покладені на них ролі та функції під час готування та вчинення злочину, добровільно надали свою згоду на участь у вчиненні злочинів, підкоряючись під час злочинної діяльності невстановленій досудовим розслідуванням особі та ОСОБА_4 , свідомо виконуючи всі їх вказівки.

Згідно відведеної ролі у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, однак до 04.02.2019 (тобто перед закінчення строку дії ПЗНВІФ «Консент Капітал») ОСОБА_8 (який являвся засновником ТОВ «Консент Капітал Менеджмент» на 50%) спільно з ОСОБА_7 (директор ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ») та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, діючи за вказівкою ОСОБА_4 провели загальні збори учасників ТОВ «Консент Капітал Менеджмент», рішенням яких уповноважили ОСОБА_7 відчужити майно ПЗНВІФ «Консент Капітал» на ТОВ «ГЛАРОС КФ».

04.02.2019 загальними зборами учасників ТОВ «Консент Капітал Менеджмент», участь в яких приймали ОСОБА_8 та запрошений директор вказаного товариства ОСОБА_7 , якого призначено секретарем загальних зборів учасників, прийнято рішення відповідно до Протоколу №1/2019 від 04.02.2019 про продаж котельні, що перебувала у власності ПЗНВІФ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ».

Того ж дня за невстановлених обставин за адресою: м. Київ,

вул. Прорізна, 18/1, між ТОВ «Консент Капітал Менеджмент» в особі

ОСОБА_7 та ТОВ «ГЛАРОС КФ» (ЄДРПОУ 42759468) в особі ОСОБА_13 укладено договір купівлі-продажу нерухомого майна, який посвідчений в офісі приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_18 , якому не було відомо про злочинні дії вказаних осіб.

За умовами вказаного договору нежитлову будівлю котельні літ. "А" загальною площею 1010,1 кв.м, газорегуляторний пункт літ "Б" загальною площею 50,9 кв.м, реєстраційний номер об`єкта 136653732224, продано

ТОВ «ГЛАРОС КФ» за ціною 9 600 000,00 грн., що є значно заниженою ціною, порівняно із балансовою вартістю майна, зазначеною у вартості активів 83450000,00 грн., одночасно договором визначено проведення розрахунків шляхом застосування вексельної форми з строком погашення протягом 10 років після завершення строку дії Фонду. При цьому відступлення відбулося новоствореній юридичній особі ТОВ «ГЛАРОС КФ» (ЄДРПОУ 42759468) з розміром статутного капіталу 5 тисяч гривень.

Відповідно відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (номер запису про право власності 30138235) 04.02.2019 право власності на вищевказаний об`єкт зареєстроване за ТОВ «ГЛАРОС КФ».

У подальшому 11.02.2019 року між ТОВ «ГЛАРОС КФ» та Приватним акціонерним товариством «ОЛІМП» (кінцевим бенефіціарним власником є дружина ОСОБА_15 - ОСОБА_19 ) укладено іпотечний договір, який посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_20 , зареєстрований в реєстрі за № 341, за умовами якого предметом іпотеки є належне іпотекодавцю нерухоме майно нежитлові будівлі: котельня літ. «А» загальною площею 1010,1 кв.м.; газорегуляторний пункт літ. «Б» загальною площею 50,9 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 136653732224, надалі «Нерухоме майно, Предмет іпотеки».

Таким чином, ОСОБА_4 , ОСОБА_8 , ОСОБА_7 та інші невстановлені досудовим розслідуванням особи вчинили усі дії, які вважали необхідними для заволодіння майном ПЗНВІФ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ», зокрема котельня літ. «А» загальною площею 1010,1 кв.м.; газорегуляторний пункт літ. «Б» загальною площею 50,9 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Рішенням Господарського суду Київської області від 17.01.2020 року в справі № 911/735/19, позов ТОВ «ОМОКС», ТОВ «ФКГ ЧАЙКА», ТОВ «КК Зараз-1», ТОВ «КК Зараз» та ОСОБА_9 до ТОВ «КОНСЕНТ КАПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ», ТОВ «ГЛАРОС КФ», ПрАТ «ОЛІМП» про визнання недійсним договорів та визнання права власності - задоволено.

Визнано недійсним договір купівлі-продажу нерухомого майна від 04.02.2019, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю "Консент Капітал Менеджмент" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Гларос КФ", посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_18 та зареєстрований за №618, право власності за яким зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно номер 30138235.

Визнано недійсним Іпотечний договір від 11.02.2019, серія та номер: 341, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю "Гларос КФ" та Приватним акціонерним товариством "Олімп", посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_21 та скасування обтяження: заборона на нерухоме майно, номер запису 30239092;

Визнано за Товариством з обмеженою відповідальністю "Омокс" (08135, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Лобановського, буд. 21. корп.1, прим.25; ідентифікаційний код 23154102) право власності на 390/500 частин нежитлових будівель котельні літ. "А" загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторний пункт літ. "Б" загальною площею 50,9 кв.м., реєстраційний номер об`єкта 136653732224, розташований за адресою: Київська область Києво-Святошинський район с. Чайки вул. Лобановського Валерія, буд. 4;

Визнано за Товариством з обмеженою відповідальністю "Фінансово-кредитна група "Чайка"(08135, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Лобановського, буд. 21, корп.2; ідентифікаційний код 36107201) право власності на 79/500 частин нежитлових будівель котельні літ. "А" загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторний пункт літ. "Б" загальною площею 50,9 кв.м., реєстраційний номер об`єкта 136653732224, розташований за адресою: Київська область Києво-Святошинський район с. Чайки, вул. Лобановського Валерія, буд. 4;

Визнано за Товариством з обмеженою відповідальністю "Керуюча компанія "Зараз-1" (08135, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Лобановського, буд. 23; ідентифікаційний код 40251080) право власності на 29/500 частин нежитлових будівель котельні літ. "А" загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторний пункт літ. "Б" загальною площею 50,9 кв.м., реєстраційний номер об`єкта 136653732224, розташований за адресою: Київська область Києво-Святошинський район с. Чайки вул. Лобановського Валерія, буд. 4;

Визнано за Товариством з обмеженою відповідальністю "Керуюча компанія "Зараз" (08135, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Лобановського, буд. 23; індетифікаційний номер 39033138) право власності на 1/500 частин нежитлових будівель котельні літ. "А" загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторний пункт літ. "Б" загальною площею 50,9 кв.м., реєстраційний номер об`єкта 136653732224, розташований за адресою: Київська область Києво-Святошинський район с. Чайки вул. Лобановського Валерія, буд. 4;

Визнано за ОСОБА_9 ( АДРЕСА_3 ідентифікаційний номер НОМЕР_23 ) право власності на 1/500 частин нежитлових будівель котельні літ. "А" загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторний пункт літ. "Б" загальною площею 50,9 кв.м., реєстраційний номер об`єкта 136653732224, розташований за адресою: Київська область Києво-Святошинський район с. Чайки вул. Лобановського Валерія, буд. 4.

Постановою Верховного суду України від 07.10.2020 року (справа №911/735/19) рішення Господарського суду Київської області від 17.01.2020 залишено без змін.

Таким чином ОСОБА_4 , діючи у відповідності до заздалегідь узгодженого плану дій, кінцевою метою якого було протиправне заволодіння майном ПЗНВІФ «Консент Капітал», за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_7 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, організували розтрату майна ПЗНВІФ «Консент Капітал» на загальну суму 53404000,00 грн. (без врахування обов`язкових платежів та зборів), чим спричинив збиток ТОВ «ОМОКС» на суму 41655120,00 гривень, ТОВ «ФКГ ЧАЙКА» на суму 8437832,00 грн., ТОВ «КК Зараз-1» на суму 3097432,00 грн., ТОВ «КК Зараз» на суму 106808,00 грн. та ОСОБА_9 на суму 106808,00 гривень.

У діях ОСОБА_4 вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.

22.12.2020 ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженцю м.Рубіжне Луганської області, одруженого, освіта вища, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_4 , громадянина України, раніше не судимого, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.

Причетність підозрюваного ОСОБА_4 до вчинення інкримінованого йому злочину, підтверджується зібраними під час досудового розслідування доказами в їх сукупності, а саме:

-Довіреностями виданими 27.07.2010ТОВ «БУДЦЕНТР»,ТОВ «ОМОКС»,ТОВ «УКРГАЗ»,ТОВ «ФКГЧАЙКА» ОСОБА_8 на придбання часток у статутному капіталі ТОВ «Консент Капітал Менеджмент».

-Листом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 01.03.2019 № 11/03/5237 про те, що рішення Щодо призначення довіреної особи ОСОБА_7 , якому передається право брати участь у голосуванні ТОВ «Консент Капітал Менеджмент» комісією не було прийняте.

-Висновком оціночно-будівельної експертизи № 19/24/1-168-СЕ/19 від 13.12.2019, згідно якого:

1.Вартість котельні літ. «А» загальною площею 1010,1 кв.м.,газорегуляторного пункту літ. «Б» загальною площею 50 кв.м., реєстраційний номер обєкта 136653732224 та обладнання, встановленого в котельні, що розташовна за адресою: АДРЕСА_1 станом на 04.02.2019, визначена як залишкова вартість відтворення з урахуванням доречного округлення складає 53404000 (пятдесят три мільйони чотириста чотири тисячі гривень) без урахування ПДВ.

-Висновком судово-економічної експертизи № 47 від 09.10.2020, згідно якого:

1.Документально перерахування коштів протягом періоду з 04.02.2019 по 10.08.2020 ТОВ «ГЛАРОС» на рахунок ТОВ «Консент Капітал Менеджмент» від продажу нежитлової будівлі, котельня літ. «А» загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторного пункту літ. «Б» загальною площею 50 кв.м., реєстраційний номер обєкта 136653732224 та обладнання, встановленого в котельні, що розташовна за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район с. Чайки вул. Лобановського буд. 4 не підтверджується;

2.Документально перерахування коштів протягом періоду з 04.02.2019 по 10.08.2020 ТОВ «ГЛАРОС» на рахунки Пайового венчурного недивессифікованого закритого інвестиційного фонду «Консент Капітал» код ЄДРІСІ 2331300 від продажу нежитлової будівлі, котельня літ. «А» загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторного пункту літ. «Б» загальною площею 50 кв.м., реєстраційний номер обєкта 136653732224 та обладнання, встановленого в котельні, що розташовна за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район с. Чайки вул. Лобановського буд. 4 не підтверджується.

-Висновком судово-економічної експертизи № 75 від 04.12.2020, згідно якого:

1.Вартість частини майна власників бездокументарних іменних інвестиційних сертифікатів Пайового венчурного недивессифікованого закритого інвестиційного фонду «Консент Капітал» код ЄДРІСІ 2331300 при реалізації майна, а саме: нежитлової будівлі, котельня літ. «А» загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторного пункту літ. «Б» загальною площею 50 кв.м., реєстраційний номер обєкта 136653732224 та обладнання, встановленого в котельні, що розташовна за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район с. Чайки вул. Лобановського буд. 4 що належить до виплат учасникам ТОВ «ОМОКС», ТОВ «ФКГ ЧАЙКА», ТОВ «КК Зараз», ТОВ «КК Зараз-1», ОСОБА_9 , пропорційно розміру їх часток, з урахуванням висновку експерта становить 53404000,00 грн., а саме: ТОВ «ОМОКС» - 41655120,00 грн., ТОВ «ФКГ ЧАЙКА» - 8437832,00 грн., ТОВ «КК Зараз» - 106808,00 грн., ТОВ «КК Зараз-1» - 3097432,00 грн., ОСОБА_9 - 106808,00 грн;

2.Документально розмір збитку завданий власникам бездокументарних іменних інвестиційних сертифікатів Пайового венчурного недивессифікованого закритого інвестиційного фонду «Консент Капітал» код ЄДРІСІ 2331300 від продажу нежитлової будівлі, котельня літ. «А» загальною площею 1010,1 кв.м., газорегуляторного пункту літ. «Б» загальною площею 50 кв.м., реєстраційний номер обєкта 136653732224 та обладнання, встановленого в котельні, що розташовна за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район с. Чайки вул. Лобановського буд. 4 підтверджено та становить 53404000,00 грн. (без урахування обовязкових платежів та зборів), а саме: ТОВ «ОМОКС» - 41655120,00 грн., ТОВ «ФКГ ЧАЙКА» - 8437832,00 грн., ТОВ «КК Зараз» - 106808,00 грн., ТОВ «КК Зараз-1» - 3097432,00 грн., ОСОБА_9 - 106808,00 грн.

- Постановою Верховного суду України від 07.10.2020 року справа №911/735/19;

- Наказом Міністерства юстиції України від 11.01.2019 року № 98/5 «Про скасування реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань», яким скасовано реєстраційну дію від 29.10.2018 та 13.11.2018 року;

- допитом свідка ОСОБА_22 (колишній працівник ТОВ «Консент Капітал Менеджмент»), яка повідомила, що згідно звітності, яку подавав директор товариства ОСОБА_7 до Національної комісії з цінних паперів вартість котельні становить понад 80 мільйонів гривень;

- допитом свідка ОСОБА_23 (головний бухгалтер ТОВ «Консент Капітал Менеджмент»), яка повідомила, що вартість котельні становила понад 80 мільйонів гривень і що оцінка котельні зроблена за ініціативи директора товариства ОСОБА_7 .

ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється в учиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

13.01.2021 ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби з 22:00 год. по 06:00 год. за місцем проживання: АДРЕСА_4 до 19.02.2021 року.

Покладено на підозрюваного ОСОБА_4 , наступні обовязки:

- перебувати за місцем проживання: АДРЕСА_4 та не відлучатися без дозволу слідчого, прокурора, або суду в період з 22.00 год. до 06.00 год. наступної доби;

- прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, слідчого судді до суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватися від спілкування з потерпілим та свідками у вказаному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому свій паспорт (паспорти) за межі території України, інші документи, що дають право на виїзд з України і вїзд в Україну.

01.02.2021 року Ухвалою Київського Апеляційного суду ухвалу слідчого судді Києво-Святошинського районного суду Київської області від 13.01.2021 року про обрання ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в нічний час доби з 22:00 год. по 06:00 год. за місцем проживання: АДРЕСА_4 скасовано.

Постановлено нову ухвалу, якою клопотання начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_24 задоволено частково.

Застосовано до підозрюваного ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши останньому залишати місце свого проживання за адресою: АДРЕСА_4 цілодобово.

19.02.2021 ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_4 клопотання задоволено частково, застосовано щодо ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби з 22:00 год. по 06:00 год. за місцем проживання: АДРЕСА_4 до 19.02.2021 року.

В ході досудового розслідування кримінального провадження задля об`єктивного його розслідування у розумні строки, виникла необхідність в продовженні підозрюваному ОСОБА_4 , запобіжного заходу з метою забезпечення виконання ним перед органом досудового розслідування та судом покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання ризикам, передбаченим п.п. 1, 2, 3, 4 ч. 1 ст. 177 КПК України, та які вказують що підозрюваний може:

-переховатись від органу досудового розслідування та/або суду;

-знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення;

-незаконно впливати на потерпілого, свідка у кримінальному провадженні;

-перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Зокрема, ОСОБА_4 як організатор злочину, може надавати вказівки на знищення речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

ОСОБА_4 може незаконно впливати на потерпілого, свідків, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта у цьому ж кримінальному провадженні, який не допитаний у судовому процесі.

Перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Таким чином, за викладених обставин, з метою забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього обов`язків та забезпечення запобігання зазначеним ризикам, виникла необхідність в продовженні підозрюваному ОСОБА_4 міри запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання: АДРЕСА_4 .

Зазначені вище обставини є достатніми для переконання, що жоден з більш м`яких запобіжних заходів не може запобігти вказаним ризикам.

Враховуючи все вищезазначене, ОСОБА_4 необхідно продовжити запобіжний захід, який дієво забезпечить виконання підозрюваним передбачених кримінальним процесуальним кодексом України обов`язків, а саме домашнього арешту в нічний час доби заборонивши йому залишати місце проживання за адресою: АДРЕСА_4 з покладенням обов`язків, передбачених п.п. 2-4 ч. 5 ст.194 КПК України, а саме: не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміни свого місця проживання; утриматися від спілкування з будь-якою особою, визначеною слідчим суддею, судом, або спілкуватися з нею із дотриманням умов, визначених слідчим суддею, судом.

На підставівикладеного,враховуючи наявністьобґрунтованої підозриу вчиненні ОСОБА_4 кримінального правопорушення,а такожнаявність ризиків,які даютьдостатні підставивважати,що підозрюванийможе здійснитидії,передбачені ч.1ст.177КПК України,тому прокурорпросив суд клопотання задовольнити та продовжити відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Рубіжне Луганської області, одруженого, освіта вища, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_4 , громадянина України, раніше не судимого, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем проживання в нічний час доби з 2200 вечора до 0600 ранку наступного дня до 22 травня 2021 року включно залишати місце проживання за адресою: АДРЕСА_4 .

Продовжити відносно підозрюваного ОСОБА_4 покладені обв`язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

- перебувати за місцем проживання: АДРЕСА_4 та не відлучатися без дозволу слідчого, прокурора, або суду в період з 22.00 год. до 06.00 год. наступної доби;

- прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, слідчого судді до суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватися від спілкування з потерпілим та свідками у вказаному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому свій паспорт (паспорти) за межі території України, інші документи, що дають право на виїзд з України і вїзд в Україну.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Підозрюваний ОСОБА_4 та його захисник ОСОБА_5 заперечували проти продовження строку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, просили не обмежувати особистих прав та свобод.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку учасників процесу, приходить до переконання, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Як вбачається з наданих суду матеріалів клопотання, слідчим відділом Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018110200006921 від 05.12.2018 за підозрою ОСОБА_8 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч.5ст.191 КК України; ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч.5ст.191 КК України та ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється в учиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

13.01.2021 ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби з 22:00 год. по 06:00 год. за місцем проживання: АДРЕСА_4 до 19.02.2021 року.

Покладено на підозрюваного ОСОБА_4 , наступні обовязки:

- перебувати за місцем проживання: АДРЕСА_4 та не відлучатися без дозволу слідчого, прокурора, або суду в період з 22.00 год. до 06.00 год. наступної доби;

- прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, слідчого судді до суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватися від спілкування з потерпілим та свідками у вказаному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому свій паспорт (паспорти) за межі території України, інші документи, що дають право на виїзд з України і вїзд в Україну.

01.02.2021 року Ухвалою Київського Апеляційного суду ухвалу слідчого судді Києво-Святошинського районного суду Київської області від 13.01.2021 року про обрання ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в нічний час доби з 22:00 год. по 06:00 год. за місцем проживання: АДРЕСА_4 скасовано.

Постановлено нову ухвалу, якою клопотання начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_24 задоволено частково.

Застосовано до підозрюваного ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши останньому залишати місце свого проживання за адресою: АДРЕСА_4 цілодобово.

19.02.2021 ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_4 клопотання задоволено частково, застосовано щодо ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби з 22:00 год. по 06:00 год. за місцем проживання: АДРЕСА_4 до 19.02.2021 року.

19.03.2021 року слідчим суддею Києво-Святошинського районного суду Київської області за клопотанням старшого слідчого СВ Бучанського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_24 було постановлено ухвалою, якою досудове розслідування по матеріалам кримінального провадження № 12018110200006921 від 05.12.2018 року було продовжено до 5 (п`яти) місяців, а саме до 22.05.2021 року.

Згідно з вимогами ст. 181 КПК України домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі. Ухвала про обрання запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту передається для виконання органу внутрішніх справ за місцем проживання підозрюваного. Відповідно до ч. 6 цієї ж статті строк дії ухвали слідчого судді про тримання особи під домашнім арештом не може перевищувати двох місяців.

Згідно вимог ч. 6 ст. 194 КПК у разі необхідності строк тримання особи під домашнім арештом може бути продовжений за клопотанням прокурора в межах строку досудового розслідування в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу.

Частиною третьою статті 199 КПК передбачено, що клопотання про продовження строку тримання під вартою, крім відомостей, зазначених у статті 184 цього Кодексу, повинно містити: 1) виклад обставин, які свідчать про те, що заявлений ризик не зменшився або з`явилися нові ризики, які виправдовують тримання особи під вартою; 2) виклад обставин, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії попередньої ухвали про тримання під вартою.

Судом також встановлено, що ризики, передбачені п. 1, 3 ч.1 ст. 177 КПК України не зменшилися, підстав для скасування чи зміни підозрюваному раніше обраного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, суд не вбачає, та вважає, що зміна ОСОБА_4 раніше обраного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на більш м`який запобіжний захід, може не забезпечити належної процесуальної поведінки. Належних та допустимих доказів, як б слугували підставою для зміни запобіжного заходу на більш м`який ні стороною захисту ні обвинувачення суду надано не було.

З урахуванням тяжкості кримінального правопорушення в якому підозрюється ОСОБА_4 з метою запобігання ризиків, передбачених п.п. 1, 3 ч. 1 ст. 177КПК України слідчий суддя дійшов висновку, що наявні підстави для продовження строку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в певний період доби відносно підозрюваного ОСОБА_4 , з покладенням на нього обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, визначивши строк дії ухвали в межах строку досудового розслідування, оскільки такий запобіжний захід забезпечить досягнення мети застосування запобіжних заходів.

Враховуючивикладене,керуючись,ст.ст.177,178,182,183,184,193,194,196,197,202,205,309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_6 , про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110200006921 від 05.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364-1 КК України - задовольнити.

Продовжити підозрюваному ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м.Рубіжне Луганської області, одруженому, освіта вища, не працюючому, зареєстрованому та проживаючому за адресою: АДРЕСА_4 , громадянину України, раніше не судимому, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби з 22.00 год. до 06.00 год. строком на 60 діб, до 20 травня 2021 року (включно).

Продовжити відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 покладені обов`язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

- перебувати за місцем проживання: АДРЕСА_4 , та не відлучатися без дозволу слідчого, прокурора, або суду в період з 22.00 год. до 06.00 год. наступної доби за межі місця проживання, окрім як за вимогою слідчого, прокурора та суду, котрі будуть здійснювати розслідування чи розгляд по суті кримінального провадження щодо нього;

- прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, слідчого судді до суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватися від спілкування з потерпілим та свідками у вказаному кримінальному провадженні;

Ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту передати для виконання органу Національної поліції за місцем проживання підозрюваного.

Роз`яснити підозрюваному ОСОБА_4 , що відповідно до ч. 5 ст. 181 КПК України працівники органу Національної поліції з метою контролю за його поведінкою мають право з`являтися в житло, під арештом в якому він перебуває, вимагати надати усні чи письмові пояснення з питань, пов`язаних із виконанням покладених на нього зобов`язань.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95753095
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку тримання особи під домашнім арештом

Судовий реєстр по справі —369/3641/21

Ухвала від 22.03.2021

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 22.03.2021

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні