Ухвала
від 23.03.2021 по справі 592/3285/21
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/3285/21

Провадження № 1-кс/592/1758/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 березня 2021 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку,-

встановив:

Слідчий своє клопотання, погоджене з прокурором, мотивує тим, що слідчим управлінням ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32021200000000016, розпочатому 18.03.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ФОП ОСОБА_4 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ) у період з 01.01.2020 на території Сумської області та м. Суми, у тому числі в приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 5, здійснює незаконне придбання з метою збуту, зберігання та транспортування з цією метою, а також збуває тютюнові вироби та тютюн для куріння кальяну без марок акцизного податку та з марками акцизного податку іноземних держав.

Так, на підставі ухвали слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми від 25.11.2020 (справа №592/13240/20) проведено обшук нежитлових приміщень магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресею: АДРЕСА_1 , у ході якого виявлено та вилучено незаконно виготовлені тютюнові вироби, а саме тютюн для куріння кальяну без марок акцизного податку або з марками акцизного податку іноземних держав.

Згідно з висновком комплексної судової товарознавчої експертизи та судово-технічної експертизи документів №400-472/401 від 11.03.2021, проведеної експертами Сумського відділення ННЦ «ІСЕ ім. Заслуженого професора М.С.Бокаріуса» вилучені у ході обшуку та надані на дослідження зразки тютюну для куріння кальяну відносяться до тютюнових виробів та належать до підакцизних товарів, маркування яких не відповідає нормам і державним стандартам України.

У подальшому, 16.03.2021 ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, тобто у незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні і транспортуванні із цією метою, а також у збуті незаконно виготовлених тютюну і тютюнових виробів.

Зокрема, від УПЕП ГУ ДФС у Сумській області надійшла оперативна інформація про те, що ОСОБА_4 продовжується збут незаконно виготовлених тютюну і тютюнових виробів з приміщень магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

За данимиДержавного реєструречових правна нерухомемайно,нежитлові приміщенняза адресою: АДРЕСА_1 , належать на праві власності наступним суб`єктам: ПВКМП «АГРО-1» (код 14009097), ТОВ «Голстрім» (код 32603490), гр. ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ), гр. ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ), ПМВКП «РЕСУРС» (код14013621).

На даний час зазначена протиправна діяльність триває.

На підставі викладеного, приймаючи до уваги, що у приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться предмети, речі, документи та незаконно виготовлені підакцизні товари (тютюнові вироби, тютюну) інші фальсифіковані підакцизні товари, які були знаряддями кримінальних правопорушень, зберегли на собі сліди злочинів та були об`єктом злочинних дій, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення і які мають значення для встановлення істини у справі та можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних, а також те, що доступ до даних предметів, речей і документів неможливо отримати за допомогою проведення інших слідчих дій та існує реальна загроза зміни або знищення їх

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання про проведення обшуку, просив клопотання задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю його таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Вважаю за необхідне зазначити, що проведення обшуку є суттєвим обмеженням конституційних прав громадян, у зв`язку з чим він має застосовуватися у виняткових випадках при наявності беззаперечних підстав для його проведення в умовах реальної необхідності та за відсутності можливості отримання інформації іншим шляхом.

Перевіривши матеріали, надані до клопотання, вважаю, що слідчим доведено достатніми та беззаперечними доказами ті обставини, що за вищевказаною адресою можуть зберігатися речі, документи, перелічені в клопотанні, і які можуть мати значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234 КПК України, ст.30 Конституції України,-

постановив:

Клопотання слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресею: АДРЕСА_1 , які належать на правівласності наступнимсуб`єктам:ПВКМП «АГРО-1»(код14009097),ТОВ «Голстрім»(код32603490),гр. ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ),гр. ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ),ПМВКП «РЕСУРС»(код14013621) та які фактично використовуються ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюнових виробів, тютюну), тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну без марок акцизного податку, тютюнових виробів та тютюну для куріння кальяну з підробленими марками акцизного податку, інших фальсифікованих підакцизних товарів, грошових коштів, документів, які посвідчують ціну та походження тютюнових виробів, чорнових записів, мобільних телефонів (мобільних терміналів систем зв`язку), (в тому числі зі встановленими месенджерами «Viber», «WhatsApp», «Telegram»), чи у разі наявності на них іншої інформації, що має значення для кримінального провадження, відеореєстраторів, камер відеоспостереження, документів, що мають значення для кримінального провадження, а також предметів, які були знаряддям вчинення злочинів, зберегли на собі сліди злочинів або були об`єктом злочинних дій та предметів, які можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом`якшення відповідальності.

Право проведення обшуку надати слідчим заступнику начальника управління начальнику першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_8 , начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_11 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_12 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_13 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_14 .

Строк дії ухвали п`ятнадцять днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95764799
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —592/3285/21

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Фоменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні