Ухвала
від 25.03.2021 по справі 756/4452/19
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

25.03.2021 Справа № 756/4452/19

пр. №6/756/52/21

ун. №756/4452/19

У Х В А Л А

25 березня 2021 року Оболонський районний суд м. Києва в складі: головуючого судді Майбоженко А.М.,

при секретарі Одягайло Л.М.,

за участю

представника позивачів ОСОБА_1

предствника відповідача Ільїна С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві заяву ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про заміну сторони,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивачів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 звернувся до суду з заявою про заміну сторони (процесуальне правонаступництво) відповідача у справі за позовом ОСОБА_3 до Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання, третя особа: Департаменту соціальної політики Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про зміну дати звільнення, стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та за час вимушеного прогулу у зв`язку з затримкою видачі трудової книжки, зміну формулювання причин звільнення, стягнення вихідної допомоги та за об`єднаним позовом ОСОБА_4 до Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання, третя особа: Департаменту соціальної політики Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про зміну дати звільнення, стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, зміну формулювання причин звільнення, стягнення вихідної допомоги.

В поданій заяві посилається на те, що після ухвалення рішення у даній справі відповідача реорганізовано шляхом його перетворення у Київський міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб.

В судовому засіданні представник позивачів заявлені вимоги підтримав.

Представник Київського міського центру комплексного обслуговування бездомних осіб зазначив, що дійсно проведено реорганізацію Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання, зауважив на певні неточності у формулюваннях, допущені представником позивачів щодо часу реорганізації, точної назви юридичної особи.

Заслухавши учасників справи, дослідивши її матеріали, суд встановив наступне.

Рішенням Оболонського районного суду м.Києва від 05.08.2020 (з урахуванням ухвали суду від 16.11.2020), частково задоволено позовні вимоги ОСОБА_3 до Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання, третя особа: Департамент соціальної політики Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про зміну дати звільнення, стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку та за час вимушеного прогулу у зв`язку з затримкою видачі трудової книжки, зміну формулювання причин звільнення, стягнення вихідної допомоги, а також частково задоволено позовні вимоги ОСОБА_4 до Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання, третя особа: Департамент соціальної політики Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про зміну дати звільнення, стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, зміну формулювання причин звільнення, стягнення вихідної допомоги.

У вказаному рішенні суд ухвалив змінити дату звільнення ОСОБА_3 в наказі т.в.о. директора Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання №11-к від 07.02.2019 з 15.02.2019 на 23.01.2019.

Стягнути з Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання на користь ОСОБА_3 :

- 28 178 (двадцять вісім тисяч сто сімдесят вісім) гривень 81 копійки - грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки за період з 01.08.2007 до 23.01.2019;

- 28 178 (двадцять вісім тисяч сто сімдесят вісім) гривень 81 копійки - середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні;

- 768 (сімсот шістдесят вісім) гривень 40 копійок судового збору.

В іншій частині позовних вимог відмовити.

Стягнути з Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання на користь ОСОБА_4 :

- 29 704 (двадцять дев`ять тисяч сімсот чотири) гривень 52 копійки - грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки за період з 01.08.2007 до 14.02.2019;

- 29 704 (двадцять дев`ять тисяч сімсот чотири) гривень 52 копійки - середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні;

- 768 (сімсот шістдесят вісім) гривень 40 копійок судового збору.

В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Додатковим рішенням суду від 16.11.2020, стягнуто з Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання на користь ОСОБА_3 4 315 (чотири тисячі триста п`ятнадцять) гривень 20 копійок витрат на професійну правничу допомогу. Стягнуто з Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання на користь ОСОБА_4 5 498 (п`ять тисяч чотириста дев`яносто вісім) гривень 40 копійок витрат на професійну правничу допомогу.

Рішенням Київської міської ради від 09.10.2018 №1744/5808, реорганізовано Київський центр соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання (ідентифікаційний код 19478709) шляхом його перетворення у Київський міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб.

11.09.2020 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про проведення державної реєстрації юридичної особи, яка утворена в результаті перетворення щодо Київського міського центру комплексного обслуговування бездомних осіб. З наданого суду витягу вбачається, що Київський міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб є правонаступником Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання.

Частиною 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив. Під правонаступництвом у виконавчому провадженні розуміється заміна однієї із сторін (стягувача або боржника) з переходом прав і обов`язків від право попередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брала участь у виконавчому провадженні. Підставою правонаступництва є, зокрема, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 ЦК України).

У відповідності до положень ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття провадження.

Відповідно до ч.5 цієї ж статті, її положення застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Виконавчі листи в даній справі не видавались

Згідно з ч.1 ст.56 Господарського кодексу України, суб`єкт господарювання - господарська організація, яка може бути утворена за рішенням власника (власників) майна або уповноваженого ним (ними) органу, а у випадках, спеціально передбачених законодавством, також за рішенням інших органів, організацій і фізичних осіб шляхом заснування нової господарської організації, злиття, приєднання, виділу, поділу, перетворення діючої (діючих) господарської організації (господарських організацій) з додержанням вимог законодавства.

Відповідно до ст.108 ЦК України, перетворенням юридичної особи є зміна її організаційно-правової форми. У разі перетворення до нової юридичної особи переходять усе майно, усі права та обов`язки попередньої юридичної особи.

Враховуючи вищезазначені положення чинного законодавства, обставини справи, суд вважає правильним заявлені вимоги задовольнити і змінити боржника у виконавчих листах, виданих на виконання рішення Оболонського районного суду м.Києва від 05.08.2020 і додаткового рішення суду від 16.11.2020 з Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання на Київський міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб.

Керуючись ст. 442 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про заміну сторони - задовольнити;

Замінити боржника Київський центр соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання на Київський міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб (код ЄДРПОУ 19478709) у виконавчих листах, виданих на виконання рішення Оболонського районного суду м.Києва від 05.08.2020 та додаткового рішення цього ж суду від 16.11.2020, ухвалених у справі за позовом ОСОБА_3 до Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання, третя особа: Департаменту соціальної політики Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про зміну дати звільнення, стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та за час вимушеного прогулу у зв`язку з затримкою видачі трудової книжки, зміну формулювання причин звільнення, стягнення вихідної допомоги та за об`єднаним позовом ОСОБА_4 до Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання, третя особа: Департаменту соціальної політики Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про зміну дати звільнення, стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, зміну формулювання причин звільнення, стягнення вихідної допомоги..

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Оболонський районний суд м. Києва шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя А.М. Майбоженко

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.03.2021
Оприлюднено26.03.2021
Номер документу95785864
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —756/4452/19

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Постанова від 10.02.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Рішення від 23.11.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Рішення від 16.11.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Ухвала від 25.09.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Рішення від 14.09.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні