Постанова
від 04.09.2007 по справі 4/105-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/105-Б

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

          

Від "04" вересня 2007 р. Справа № 4/105-Б.

Господарський суд Житомирської області у складі судді Лозинської І.В.

розглянув заяву Управління Пенсійного фонду України в Романівському районі (смт. Романів)

про визнання банкрутом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Нове життя" (с. Межирічка, Романівського району)

Присутні:

від кредиторів Кірічук О.В. - головний спеціаліст-юрисконсульт УПФ в Романівському районі, дор. №3622/14 від 15.08.07,

від боржника не з'явився,

прийняли участь: Кравцов В.А. - арбітражний керуючий в засіданні суду 21.08.2007р.

Розглядаються матеріали справи про визнання банкрутом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Нове життя" (с. Межирічка Романівського району).

Відповідно до ст. 77 ГПК України в засіданні суду оголошувались перерви з 16.08.2007р. до 21.08.2007р. та з 21.08.2007р. до 04.09.2007р.

Заслухавши представника ініціюючого кредитора, господарський суд , -                   ВСТАНОВИВ:

 

10.08.07 за заявою Управління Пенсійного фонду України в Романівському районі (смт. Романів)  господарський суд порушив провадження у справі про визнання банкрутом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Нове життя" (с. Межирічка Романівського району) у зв'язку із неспроможністю боржника погасити заборгованість згідно зрозрахунками зобов'язання зі сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування та виконавчого листа господарського суду №5/2838 від 04.12.2006р. про стягнення з боржника на користь кредитора 3915,10 грн. боргу.

Як вбачається з матеріалів справи, на час звернення до господарськогосуду несплачена боржником сума склала 4180,94 грн., з яких: 3915,10 грн. - заборгованість по фактичних витратах на виплату та доставку пенсій та 265,84 грн. заборгованість по збору на нараховану, але не виплачену заробітну плату. На час порушення провадження у справі про банкрутство зазначена сума заборгованості перед кредитором не погашена.

Згідно із п. 2 ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до складу грошових зобов'язань боржника не зараховуються недоїмка (пеня та штраф), визначена на дату подання заяви до господарського суду.

За результатами розгляду справи в підготовчому засіданні господарський суд встановив наявність та неоплатність заборгованості боржника перед ініціюючим кредитором на суму 4180,94 грн.

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Нове життя" зареєстровано Дзержинською районною державною адміністрацією 10.03.2000р. за №1-1036, ідентифікаційний код 01053168, юридична адреса: с. Межирічка Романівського району.

Відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено особливості банкрутства відсутнього боржника. Положення, передбачені цією статтею, застосовуються  також у разі, якщо майна боржника не вистачає на відшкодування витрат, або якщо протягом 12 місяців не проводились операції на рахунках боржника.  

Представлені кредитором докази свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Оскільки боржник неспроможний ліквідувати заборгованість перед кредиторами, господарський суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Згідно із п. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" для здійснення ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатором підприємства-банкрута ініціюючого кредитора за згодою останнього. У разі виявлення майна відсутнього боржника, ліквідатора має бути замінено за клопотанням кредитора арбітражним керуючим, про що господарський суд виносить ухвалу.

За клопотаннями ліквідатора у разі виявлення ним майна боржника, визнаного банкрутом, господарський суд може винести ухвалу про припинення процедури банкрутства, передбаченої ст. 52 Закону і перехід до загальних процедур банкрутства.

Відповідно до ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у  випадках,  передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Строк  ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців.

За таких обставин, господарський суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на шість місяців.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 24, 25, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -  

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Нове життя", що зареєстроване Дзержинською районною державною адміністрацією 10.03.2000р. за №1-1036, ідентифікаційний код 01053168, юридична адреса: с. Межирічка Романівського району, банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру на строк до "06" березня 2008р.

3. Призначити ліквідатором банкрута Управління Пенсійного фонду України в Романівському районі (смт. Романів).

4. Зобов'язати УПФ України в Романівському районі забезпечити виконання повноважень ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Нове життя" (с. Межирічка, Романівського району) в порядку, визначеному ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та належне виконання заходів, передбачених ст. 29–31 вказаного Закону, спрямованих на задоволення вимог кредиторів.

5. Зобов'язати ліквідатора надати суду матеріали по розпаюванню майнаборжника.

6. Зобов'язати ліквідатора банкрута Управління Пенсійного фонду України в Романівському районі (смт. Романів) подати до друкованого органу у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови оголошення про визнання Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Нове життя" (с. Межирічка, Романівського району) банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

7. Зобов'язати ліквідатора за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати до господарського суду ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього  обов'язків, докази щодо відсутності ліквідаційної маси, реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення.

8. Призначити засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута на "08" листопада 2007р. о 12:00 год. в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №107.

В засідання суду викликати повноважних представників кредиторів, боржника та ліквідатора УПФ в Ружинському районі.

Суддя                                                                              Лозинська І.В.    

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - заявнику

3 - боржнику

4 - управління юстиції5 - сект. з питань банкрутства

6 - ВДВС Романівського РУЮ

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення04.09.2007
Оприлюднено24.09.2007
Номер документу958036
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/105-б

Постанова від 04.09.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні