Постанова
від 26.03.2010 по справі 2-а-557/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 березня 2010 року Справ а № 2-а-557/10/1970

Тернопільський окружний а дміністративний суд в складі :

головуючої судді Данилевич Н.А.

при секретарі Лавренюк О.М.

за участю:

прокурора Стадник В.О. (Посвідчення №55)

представника позивача Сампари Г.М. (Доручення від 11.01.2010р.)

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м.Тернополі справу за поз овом прокурора Заліщицького району в інтересах держави в особі Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку, Тернопільського територ іального управління Державн ої комісії з цінних паперів і фондового ринку до відкрито го акціонерного товариства « Заліщицький райагрохім» про стягнення штрафних санкцій, суд- ,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Заліщицького району в інтересах держави в особі Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку, Тернопільського територ іального управління Державн ої комісії з цінних паперів і фондового ринку, надалі пози вач, звернувся в суд з позовом до ВАТ «Заліщицький райагро хім» , надалі відпові дач, про стягнення штрафних с анкцій на суму 1020 грн. застосов аних згідно постанови №101 - Т Е від 23.07.2009р.

Позивач в обґрунтування св оїх вимог посилається на те, щ о за відповідачем станом на д ень подання позовної заяви р ахується заборгованість пер ед Державною комісією з цінн их паперів та фондового ринк у, Тернопільського територіа льного управління Державної комісії з цінних паперів і фо ндового ринку із сплати штра фних санкцій застосованих зг ідно постанови №101 - ТЕ від 23.07.2 009р. за порушення на ринку цінн их паперів на суму 1020 грн.

В судовому засіданні проку рор та представник позивача надали пояснення, які повніс тю співпадають з позицією, як а викладена в позовній заяві . Просять позов задоволити по вністю.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час та місце розгляду д аної справи повідомлявся нал ежним чином.

Оцінивши зібрані по справі докази та дослідивши норми ч инного законодавства, заслух авши обґрунтування представ ника позивача та прокурора, с уд прийшов до висновку, що поз овні вимоги підлягають до за доволення, виходячи з наступ ного.

Статтею 8 п.10. ЗУ «Про державн е регулювання ринку цінних п аперів в Україні» передбаче но, що Державна комісія з цінн их паперів та фондового ринк у має право: надсилати емітен там, особам, які здійснюють пр офесійну діяльність на ринку цінних паперів, фондовим бір жам та саморегулівним органі заціям обов' язкові для вико нання розпорядження про усун ення порушень законодавства про цінні папери та вимагати надання необхідних документ ів відповідно до чинного зак онодавства.

Судом встановлено, що відп овідач в порушення вимог п.1.гл ави 1, п.1 глави 7 Положення про р озкриття інформації емітент ами цінних паперів затвердж еного рішенням ДКЦПФР від 19.12. 2006р. № 1591 (надалі - Положення) не зд ійснив розкриття річної інфо рмації за 2008р. шляхом опубліку вання у офіційному друковано му виданні ВРУ, КМУ, або ДКЦПФР у строк не пізніше 30 квітня ро ку, наступного за звітним;

Положенням про розкри ття інформації затвердженог о рішенням ДКЦПФР від 19.12.2006р. № 1 591 в главі 7 встановлено - еміт ентами цінних паперів розкри ття річної інформації має зд ійснюватись шляхом розм іщення в загальнодоступній і нформаційній базі даних Комі сії, опублікування у офіційному друкованому ви данні та подання до Комі сії.

Розкриття річної інформа ції здійснюється у такі стро ки:

розміщення в загальнодост упній інформаційній базі дан их Комісії - у строк не пізні ше 30 квітня року, наступного з а звітним;

опублікування у офіційном у друкованому виданні - у ст рок не пізніше 30 квітня року, н аступного за звітним;

подання до Комісії - не пі зніше 1 червня року, наступног о за звітним.

Постановою від 01.07.2009р. позив ачем порушено справу про пра вопорушення на ринку цінних паперів.

Згідно акту №101-ТЕ про правоп орушення на ринку цінних пап ерів від 15.07.2009р. відповідач пору шено вимоги п.1.глави 1 та п.1 гла ви 7 розділу 5 Положення про ро зкриття інформації емітента ми цінних паперів № 1591 - не оп ублікував у офіційному друко ваному виданні ВРУ, КМУ, або ДК ЦПФР річної інформації за 2008р . у строк не пізніше 30 квітня ро ку, наступного за звітним.

За таких обставин, відповід но до п.5 ч.1 ст.11 ЗУ «Про державне регулювання ринку цінних па перів в Україні» Державна ко місія з цінних паперів та фон дового ринку застосовує до ю ридичних осіб фінансові санк ції за неопублікування, опуб лікування не в повному обс язі інформації та/або опублі кування недостовірної інфор мації - у розмірі до тисячі н еоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постановою № 101-ТЕ про накла дення санкцій за правопоруше ння на ринку цінних паперів в ід 23.07.2008р. до відповідача за вищ е зазначене правопорушення з астосовано санкцію у вигляді накладення штрафу у розмірі 60 неоподатковуваних мінімум ів доходів громадян, що склад ає 1020грн.

Вище вказаною Постановою № 101-ТЕ відповідача було зобов' язано у 15 денний термін з моме нту отримання даної постанов и перерахувати суму штрафу в дохід Державного бюджету Ук раїни. Постанову № 101- ТЕ наді слану відповідачеві супров ідним листом від 23.07.2009р. №02/1236, від повідачем залишено без викон ання. На даний час постанова н е оскаржена і не скасована у в становленому законом порядк у.

В судовому засіданні довед ено, що відповідач не сплатив суму штрафу в дохід Державно го бюджету України застосова ного Постановою № 101- ТЕ за пр авопорушення на ринку цінних паперів, доказів на підтверд ження протилежного відповід ачем не подано, а судом не здоб уто.

У відповідності до ст . 6 Закону України «Про державн е регулювання ринку цінних п аперів в Україні», Державна к омісія з цінних паперів та фо ндового ринку звертається до суду з позовами, у зв' язку з порушенням законодавства Ук раїни про цінні папери.

Відповідно до ч. 3 ст. 11 Закон у України «Про державне регу лювання ринку цінних паперів в Україні» штрафи, накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, с тягуються у судовому порядку .

Виходячи з вище наведеного, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповіда ють дійсним обставинам та ма теріалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законода вства, не заперечені в устано вленому порядку відповідаче м, а отже підлягають до задово лення в повному обсязі.

Судові витрати по справ і згідно ч.4 ст.94 КАС України з в ідповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.6, 50, 70, 71, 86, 128, 158, 163, К АС України, ст.11 ЗУ «Про держав не регулювання ринку цінних паперів в Україні», суд

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити. С тягнути з відкритого акціоне рного товариства «Заліщицьк ий райагрохім» (код 05490842) 102 0грн. (тисячу двадцять) гр н. штрафних санкцій в дохід Д ержавного бюджету України .

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оска ржена до Львівського апеляці йного адміністративного суд у через суд першої інстанції , який ухвалив постанову. Заяв а про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дн я її проголошення, а в разі ск ладення постанови в повному обсязі - з дня складення в по вному обсязі. Апеляційна ска рга на постанову суду першої інстанції подається протяго м 20-ти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження, якщо скарга подаєт ься у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження

Суддя Д анилевич Н.А.

Копія вірна:

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.03.2010
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу9580458
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-557/10/1970

Ухвала від 18.02.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

Постанова від 26.03.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

Постанова від 26.03.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Надія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні