Постанова
від 25.03.2010 по справі 2-а-717/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 березня 2010 року Справа № 2-а-717/10/1970

Тернопільський окр ужний адміністративний суд в складі:

головуючої судд і Данилевич Н.А.

при секретарі Лавренюк О.М.

за участю:

представника позивача Кобрин Я.В. (До віреність від 11.01.2010року)

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м.Тернополі справу за адмі ністративним

позовом Тернопільсько ї об»єднаної державної подат кової інспекції,

до спільного малого підприємства «Будсервіс»

третьої особа без самостій них вимог на стороні позивач а - відділ державних реєст раторів Тернопільської місь кої ради

про припинення юридичн ої особи, суд -

В С Т А Н О В И В:

Тернопільська об' єднан а державна податкова інспекц ія, надалі позивач, звернулас я до Тернопільського окружно го адміністративного суду з позовом до спільного мало го підприємства «Будсервіс» , третя особа без самостій них вимог на стороні позивач а - відділ державних реєстрат орів Тернопільської міської ради про припинення юридичн ої особи.

Позов мотивовано тим, що від повідач більше року не подає до Тернопільської ОДПІ пода ткові декларації, бухгалтерс ьку звітність та інші докуме нти та відомості, пов' язані з обчисленням та сплатою под атків та зборів (обов' язков их платежів), що є підставою пр о звернення до суду з даним по зовом.

Представник позивача в су довому засіданні позовні вим оги підтримав повністю. Прос ив припинити юридичну особу - спільне мале підприємс тво «Будсервіс» на підст аві п.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців» № 755 від 15.05.2003 р.

Представник третьої особи в судове засідання не з' яви вся, направивши на адресу суд у клопотання про розгляд спр ави без участі їх представни ка.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився. Про час, місц е розгляду справи повідомляв ся належним чином шляхом нап равлення судової повістки за адресою, внесеною до державн ого реєстру. Суд вважає за мож ливе розглянути справу без у часті відповідача на підстав і наявних доказів.

Розглянувши матеріали спр ави та з' ясувавши всі обста вини справи, заслухавши пояс нення представника позивача , суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних м іркувань.

Судом встановлено, що відпо відач по справі є юридична ос оба, також взятий на облік пла тником податків 23.02.1994 р оку. ( довідка Тернопільської об' єднаної державної подат кової інспекції від 18.02.2010р. ( а.с.3).

Згідно вищевказаної довід ки Тернопільської ОДПІ відпо відачем податкової звітност і за період з 2004 року по даний час не подавалась. Крім того, заборгованості перед б юджетом та державними цільов ими фондами відповідач не ма є.

Відповідно довідки УПФУ в м .Тернополі від 14.01.2010р. (а.с.4) відомостей про наявність за відповідачем заборгован ості по внесках на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування не має.

п. 2 ч. 1 статті 9 Закону Україн и "Про систему оподаткування " передбачено, що платники по датків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подава ти до державних податкових о рганів та інших органів, відп овідно до законодавства Укра їни декларації, бухгалтерськ у звітність та інші документ и і відомості, пов'язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежі в). Строки подання податкових декларацій встановлені п.4.1.4. с т.4 Закону України «Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ом та державними цільовими ф ондами» № 2181 -111 від 21.12.2000 року.

Однак всупереч цьому, як вип ливає з матеріалів справи, зо крема з довідки Тернопільсь кої об' єднаної державної по даткової інспекції від 18.02 .2010р. (а.с.3). відповідач більше року, а саме з 2004року не подавав документи фін ансової звітності до державн ого податкового органу.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" № 755 від 15.05.2003 р. підставами для постан овлення судового рішення щ одо припинення юридичної ос оби, що не пов'язано з банкр утством, зокрема є неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

За таких обставин заявлени й позов підлягає до задоволе ння як обґрунтований, підтве рджений матеріалами справи т а не заперечений належним чи ном відповідачем.

Відповідно до ст. 94 КАС Украї ни судовий збір та судові вит рати з відповідача не стягую ться.

Враховуючи викладене, керу ючись п.2 ст. 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців", ст. ст. 158, 160 - 163, 167 Кодекс у Адміністративного судочин ства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Припинити юридичну особу - спільне мале підприємств о «Будсервіс» (вул.Микулинец ька, 24 м.Тернопіль ідент. код 21133366 ).

Постанова набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо зая ву про апеляційне оскарження було подано, але апеляційна с карга не була подана у встано влений строк, постанова наби рає законної сили після закі нчення цього строку. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оска ржена до Львівського апеляці йного адміністративного суд у через суд першої інстанції , який ухвалив постанову. Заяв а про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дн я її проголошення, а в разі ск ладення постанови в повному обсязі - з дня складення в по вному обсязі. Апеляційна ска рга на постанову суду першої інстанції подається протяго м 20-ти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження, якщо скарга подаєт ься у строк, встановлений для подання заяви про апеляційн е оскарження

Суддя Данилевич Н.А.

Дата ухвалення рішення25.03.2010
Оприлюднено15.07.2010
Номер документу9580489
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-717/10/1970

Ухвала від 02.03.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

Постанова від 25.03.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

Постанова від 25.03.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Надія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні