Ухвала
від 29.03.2021 по справі 939/1856/20
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/1856/20

УХВАЛА

29 березня 2021 рокуБородянський районний суд

Київської області в складі: головуючої судді - Міланіч А.М.,

при секретарі - Щербаковій К.А.,

провівши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в смт. Бородянка, підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до релігійної організації Релігійна громада Парафія святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Київської Єпархії Української православної церкви (Православної Церкви України), Київської обласної державної адміністрації, Бородянської селищної ради Київської області, Управління культури Київської обласної державної адміністрації, третя особа - ОСОБА_2 , про визнання дій незаконними та скасування реєстраційних дій,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом та просив визнати незаконним зміну керівника релігійної громади Української Православної церкви Київського Патріархату Мцц. Віри, Надії, Любові та матері їх Софії смт.Клавдієво-Тарасове Бородянського району Київської області (Релігійна громада Парафії святих мучениць Віри, Надії, любові та матері їх Софії Київської Єпархії Української православної церкви (Православна Церква України) смт. Клавдієво-Тарасове Бородянського району Київської області), із настоятеля ОСОБА_1 на ОСОБА_2 ; визнати незаконним та скасувати в запис № 13311070003001324, внесений 6 серпня 2019 року державним реєстратором Управління культури, національностей та релігій Київської ОДА Шепель О.К. про державну реєстрацію змін до установчих документів вказаної релігійної громади зміну повного та скороченого найменувань, зміну місцезнаходження; визнати незаконним та скасувати в запис № 13311050004001324, внесений 23 жовтня 2019 року державним реєстратором Управління культури, національностей та релігій Київської ОДА Шепель О.К. про державну реєстрацію змін до установчих документів тієї ж релігійної громади зміну керівника юридичної особи; визнати незаконним та скасувати розпорядження Київської ОДА від 2 жовтня 2019 року № 571 про реєстрацію нових редакцій Статутів релігійних громад в частині реєстрації нової редакції Статуту вищезазначеної релігійної громади; визнати незаконним та скасувати запис про проведену державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 48399767 від 27 серпня 2019 року щодо реєстрації права постійного користування на земельну ділянку, що за адресою: АДРЕСА_1 , за релігійною громадою Парафії святих мучениць Віри, Надії, любові та матері їх Софії Київської Єпархії Української православної церкви (Православна Церква України) смт. Клавдієво-Тарасове Бородянського району Київської області.

Ухвалою суду від 9 жовтня 2020 року було відкрите провадження в даній справі та ухвалено провести розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 9 листопада 2020 року за клопотанням позивача та його представника від Управління культури Київської обласної державної адміністрації було витребувано оформлені належним чином копії матеріалів реєстраційної справи релігійної організації Релігійна громада Парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Київської Єпархії Української православної церкви (Православної Церкви України) смт. Клавдієво-Тарасове Бородянського району Київської області , які надійшли до суду 22 грудня 2020 року.

Ухвалою суду від 23 лютого 2021 року до участі у справі в якості третьої особи було залучено ОСОБА_2 .

В судове засідання позивач з`явився, однак, залишив залу судового засідання.

Представник позивача ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилась, про час і місце розгляду справи належним чином повідомлена.

На підставі п.3 ч.3, ч. 6 ст. 223 ЦПК України суд вважав за можливе продовжити підготовче засідання у відсутності позивача та його представника.

Представники релігійної організації Нішта І.І. та Данильчук І.А. в судовому засіданні позов не визнали, про що 8 грудня 2020 року було надано відповідний відзив на позов.

Київська обласна державна адміністрація свого представника в судове засідання не направила, просила справу розглядати без його участі, 14 грудня 2020 року надала відзив на позов, яким просила в позові відмовити.

Бородянська селищна рада та Управління культури Київської обласної державної адміністрації своїх представників в судове засідання не направили, про час і місце розгляду справи належним чином повідомлені.

Третя особа - ОСОБА_2 в судовому засіданні вважав, що позов не підлягає задоволенню, 5 березня 2021 року надав свої письмові пояснення, якими просив у задоволенні позовних вимог відмовити.

Оглянувши матеріали справи, суд вважає, що оскільки визначені ч. 1 ст. 189 ЦПК України завдання підготовчого провадження виконані і мета проведення підготовчого засідання досягнута, на виконання ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні судом проведені всі необхідні дії для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, а тому вбачає за необхідне підготовче провадження у справі закрити та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановити загальний порядок дослідження доказів у справі.

Керуючись ст. 189, 196-197, 200 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до релігійної організації Релігійна громада Парафія святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Київської Єпархії Української православної церкви (Православної Церкви України), Київської обласної державної адміністрації, Бородянської селищної ради Київської області, Управління культури Київської обласної державної адміністрації, третя особа - ОСОБА_2 , про визнання дій незаконними та скасування реєстраційних дій закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні на 20 квітня 2021 року на 16 годину 30 хвилин , в приміщенні Бородянського районного суду Київської області (07801, Київська область, Бородянський район, смт. Бородянка, вул. Центральна, 315).

В судове засідання викликати учасників справи.

Встановити загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справу розглядати суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий-суддяА. Міланіч

СудБородянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення29.03.2021
Оприлюднено30.03.2021
Номер документу95851008
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —939/1856/20

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 16.08.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Постанова від 02.07.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 23.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 23.02.2021

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні