Ухвала
від 25.03.2021 по справі 569/5839/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/5839/21

1-кс/569/2219/21

УХВАЛА

25 березня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів НПУ та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів НПУ та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання зазначає, що слідчим управлінням ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №12020180000000346 від 03.12.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України.

В ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що з УСР в Рівненській області надійшли матеріали за зверненням громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя м. Рівне про те, що в жовтні 2020 року, останній перебуваючи на ринку «Дикому» у м. Рівне, придбав у громадянина ОСОБА_6 , дві пляшки горілки «Пшенична», після вживання якої, заявнику стало зле, оглянувши пляшку помітив ознаки підробки марки акцизного податку.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_5 , вказав, що в середині жовтня 2020 року придбав на ринку «Дикому» у м. Рівне, у громадянина ОСОБА_6 дві пляшки горілки «Пшенична LUBOTINN» виробництва ПрАТ «Люботинський завод «Продтоварів» (Україна, 62433, Харківська область, м. Харків, вул. Радянська, 53) вміст спирту 40% місткістю 0,5 дм3. Обклеєна маркою акцизного податку серії АААD 046825 02 05/20 25.392 грн. Також, останній вказав, що громадянин ОСОБА_6 , здійснює незаконну діяльність з виготовлення, зберігання, реалізації та транспортування алкогольних напоїв, які обклеєні підробленими марками акцизного податку, спільно із гр. ОСОБА_7 .

Крім того, в ході проведення огляду пляшки алкогольного напою, добровільно виданої гр. ОСОБА_5 встановлено, що згідно етикетки горілка «Пшенична LUBOTINN» виробництва ПрАТ «Люботинський завод «Продтоварів» (Україна, 62433, Харківська область, м. Харків, вул. Радянська, 53) вміст спирту 40% місткістю 0,5 дм3. Обклеєна маркою акцизного податку з ознаками підробки серії АААD 046825 02 05/20 25.392 грн.

Згідно даних сайту «https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark» електронного кабінету Державної податкової служби України вищевказана марка видавалась 19.09.2017 року для ТОВ «ЛНВ ЛІМІТЕД» код 39195903, а не для ПрАТ «Люботинський завод «Продтоварів» код 24486134.

Крім того, в ході проведення досудового розслідування надійшов рапорт оперуповноваженого УСР в Рівненській області ДСР НП України про те, що в ході виконання доручення встановлено, що на території Рівненської області діє група осіб з числа жителів області, які діючи за попередньою змовою здійснюють виробництво та реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку, придбання та зберігання з метою збуту та збут спирту й тютюнових виробів.

Зокрема встановлено, що до протиправної діяльності причетна ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженка с. Городище, Дубровицького р-ну, Рівненської обл., зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , яка здійснює незаконне виготовлення, зберігання, перевезення, з метою використання при продажі товарів, а також збут фальсифікованих алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку, а також збуває фальсифіковані тютюнові вироби.

Під час перевірки інформації встановлено, що збут фальсифікованих алкогольних та тютюнових виробів ОСОБА_8 здійснює за місцем свого проживання, а саме в житловому будинку та господарських будівлях, за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, встановлено, що за місцем проживання ОСОБА_8 знаходяться фальсифіковані алкогольні та тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку, спирт, чорнові записи та інші документи, що стосуються реалізації фальсифікованих підакцизних товарів, а також грошові кошти здобуті злочинним шляхом та інші речі, які мають значення для кримінального провадження.

Вказане також підтверджується показаннями свідка ОСОБА_9 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано об`єкт нерухомого майна житловий будинок з надвірними будівлями, реєстраційний номер майна: 30054891, який на праві приватної власності належить ОСОБА_10 , а також земельна ділянка з кадастровим номером: 5621888700:02:001:0035, площею 0,25 га, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Таким чином, на даний час виникла необхідність у перевірці отриманої інформації та вилучення речей та документів, які відповідно до ст. 98 КПК України можуть являтися речовими доказами у кримінальному провадженні, зокрема: незаконно виготовлені алкогольні напої та тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку, спирт, чорнові записи та інші документи, що стосуються реалізації фальсифікованих підакцизних товарів, а також грошові кошти здобуті злочинним шляхом та інші речі, які мають значення для кримінального провадження.

Відшукання та вилучення вищевказаних речей та документів, у урахуванням обставин вчинення кримінального правопорушення, а також можливості приховання, спотворення або знищення відповідних речей та документів особами, які причетні до вчинення кримінального правопорушення, можливе лише шляхом проведення обшуку у визначеному законом порядку.

Таким чином, з метою відшукання та вилучення вищевказаних речей та документів, які можуть містити в собі сліди злочину та зберігатись за адресою: АДРЕСА_1 , а також мають доказове значення у даному кримінальному провадженні, неможливо отримати іншим способом, оскільки наявні ризики їх знищення або підміни.

Слідчий в судовому засідання клопотання підтримав, просив задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано об`єкт нерухомого майна житловий будинок з надвірними будівлями, реєстраційний номер майна: 30054891, який на праві приватної власності належить ОСОБА_10 , а також земельна ділянка з кадастровим номером: 5621888700:02:001:0035, площею 0,25 га, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 236 КПК України, ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором. Для участі в проведенні обшуку може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, представник та інші учасники кримінального провадження.

З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку має право запросити спеціалістів. Слідчий, прокурор вживає належних заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку осіб, чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені. Незалежно від стадії цієї слідчої дії слідчий, прокурор, інша службова особа, яка бере участь у проведенні обшуку, зобов`язані допустити на місце його проведення захисника чи адвоката, повноваження якого підтверджуються згідно з положеннями статті 50 цього Кодексу.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування можуть знаходиться за адресою: Рівненська область, Сарненський район (згідно витягу з ДРРП на НМ - АДРЕСА_1 , зокрема в житловому будинку з надвірними будівлями, реєстраційний номер майна: 30054891, який на праві приватної власності належить ОСОБА_10 та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: Рівненська область, Сарненський район (згідно витягу з ДРРП на НМ - АДРЕСА_1 , зокрема в житловому будинку з надвірними будівлями, реєстраційний номер майна: 30054891, який на праві приватної власності належить ОСОБА_10 , а також у всіх будівлях та спорудах, що розташовані на земельній ділянціз кадастровим номером: 5621888700:02:001:0035, площею 0,25 га, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_1 ), з метою відшукання та вилучення: незаконно виготовлених алкогольних напої та тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку, спирту, чорнових записів та інших документів, що стосуються реалізації фальсифікованих підакцизних товарів, мобільних телефонів, носіїв інформації, а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом та інших речей, що мають значення для кримінального провадження та можуть містити в собі сліди злочину.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення25.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95855829
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/5839/21

Ухвала від 03.07.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 03.07.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 03.07.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 25.10.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 20.10.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні