Постанова
від 11.05.2010 по справі 3252/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 

 11 травня 2010 р.                                                                                 № 2-а- 3252/10/2070  

Харківський окружний адміністративний суд  у складі:

головуючого судді Бабаєва А.І.

при секретарі судового засідання  Глазуновій А.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі м. Харкова до приватного підприємства "Марточка", третя особа: державний реєстратор - виконавчого комітету Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Харківської міської ради про припинення юридичної особи, -  

                                                  В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у Комінтернівському районі м. Харкова звернулася до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до приватного підприємства "Марточка", третя особа: державний реєстратор - виконавчого комітету Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Харківської міської ради, в якому просить суд припинити юридичну особу приватного підприємства "Марточка".

В обґрунтування позовних вимог, позивач зазначив, що відповідач 08.09.2005 року зареєстрований як юридична особа Державним реєстратором - виконавчим комітетом Харківської міської ради. Відповідно до п.4 ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. В порушення цієї норми відповідач приватного підприємства "Марточка" з 18 січня 2007 року по теперішній час не надає податкових декларацій та інших документів фінансової звітності, що є підставою для припинення юридичної особи приватного підприємства "Марточка".

У судове засідання представник позивача не з'явився, надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач в судове засідання не прибув, причину неявки суду не повідомив, заперечень проти позову не надавав. Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС України про дату, час і місце судового розгляду справи повідомлявся належним чином шляхом направлення повісток за адресою, внесеною до державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що є підставою для розгляду справи у його відсутність на підставі наявних у справі доказів.

Третя особа у судове засідання не прибула, причину неприбуття суду не повідомила.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, приватне підприємство "Марточка" зареєстроване держаним реєстратором - виконавчим комітетом Харківської міської ради 08.09.2005 року. Юридична адреса: м. Харків, вул.. Плеханівська, буд. 92-А (а.с. 7-8).

Відповідно до ч.1 ст.9 Закону України "Про  систему оподаткування" платники податків зобов’язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни; допускати посадових осіб державних податкових органів до обстеження приміщень, що використовуються для одержання доходів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а також для перевірок з питань обчислення і сплати податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" № 2181 від 21.12.2000 року платник податків самостійно визначає суму податкового зобов’язання, яку зазначає у податковій декларації.

Податкові декларації подаються за базовий період, що дорівнює:

а) календарному місяцю –протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця;

б) календарному кварталу або календарному півріччю –протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу (півріччя);

в) календарному року –протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року.   

Згідно з матеріалами справи останній звіт відповідачем до Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі м. Харкова подано за перший квартал 2007 року (а.с. 9).

Заборгованості перед бюджетом не має (а.с. 6).

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідач порушив вимоги чинного законодавства, а саме не подавав податкову звітність до органів державної податкової служби протягом трьох років, а тому вимоги позивача, щодо припинення юридичної особи приватного підприємства "Марточка", обґрунтовані, підтверджуються матеріалами справи та підлягають задоволенню.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" №755-ІV від 15.05.2003 року, ст.9, ст.11, ст.128, ст.158, ст.159, ст.160, ст.185, ст.186 ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

                                                        П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі м.Харкова до приватного підприємства "Марточка", третя особа: державний реєстратор - виконавчого комітету Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Харківської міської ради про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу приватного підприємства "Марточка" (м. Харків,                          вул. Плеханівська, 92-А, код 33675016), зареєстрованого Виконавчим комітетом Комінтернівської районної ради 08.09.2005 року.

Постанова може бути оскаржена  до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд протягом 10 днів з дня її проголошення, шляхом подання  заяви про апеляційне оскарження, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАСУ –з дня складання постанови  в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга подається  протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі зави про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

                 Суддя                                                                                      Бабаєв А.І.

Повний текст постанови виготовлений 14.05.2010 року.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.05.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9588552
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3252/10/2070

Ухвала від 25.03.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

Постанова від 11.05.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні