Ухвала
від 31.03.2021 по справі 635/4600/20
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/4600/20

Провадження № 2/635/549/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 березня 2021 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді - Даниленко Т.П.,

за участі секретаря судового засідання - Саніної Т.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання адвоката Мезіна Віталія Вікторовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , у цивільній справі за позовом адвоката Мезіна Віталія Вікторовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації про визначення місця проживання малолітньої дитини,

В С Т А Н О В И В :

Адвокат Мезін Віталій Вікторович в інтересах ОСОБА_1 звернувся до Харківського районного суду Харківської області з позовом до ОСОБА_2 , в якому просить суд: - визначити місце проживання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка зареєстрована в АДРЕСА_1 ; - стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати, сплачений судовий збір; - залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог - Службу у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації, що знаходиться за адресою: смт. Нова Водолага, вул. Гагаріна, б. 7, Нововодолазького району Харківської області.

Представник позивача засобами електронної пошти надіслав до суду клопотання про заміну у справі третьої особи Служби у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації на Службу у справах дітей Нововодолазької селищної ради, оскільки Нововодолазька державна адміністрація ліквідована, ліквідована і служба у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації, просив клопотання задовольнити. Крім того, просить витребувати від Службу у справах дітей Нововодолазької селищної ради висновок про визначення місця проживання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідач надав заяву, згідно якої не заперечував проти задоволення вказаного клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Як вбачається зі змісту позовної заяви та доданих до неї документів, малолітня дитина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає разом з матір`ю у с. Липкуватівка Нововодолазького району Харківської області.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 01.10.2020 залучено Службу у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації до участі у цивільній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Встановлено третій особі Службу у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання пояснень щодо позову.

Судом встановлено, що Нововодолазька державна адміністрація ліквідована, ліквідована і служба у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації. Адреса, за якою пропоноване встановити місце проживання малолітньої дитини - АДРЕСА_1 , відноситься до Нововодолазької об`єднаної територіальної громади.

З метою забезпечення захисту прав дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до Конвенції ООН про права дитини від 20 листопада 1989 року, яка ратифікована Постановою Верховної Ради України №789ХІІ (78912) від 27 лютого 1991 року та набула чинності для України 27 вересня 1991 року, суд вважає за необхідне замінити Службу у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації на Службу у справах дітей Нововодолазької селищної ради, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Керуючись ст. ст. 91 , 53 , 55 , 247 ЦПК України , суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання адвоката Мезіна Віталія Вікторовича, який діє в інтересах позивача ОСОБА_1 про заміну третьої особи - задовольнити.

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Службу у справах дітей Нововодолазької державної адміністрації на належну третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Службу у справах дітей Нововодолазької селищної ради (63202, Харківська область, Нововодолазький район, смт Нова Водолага, вул. Донця Григорія, 14.)

Встановити третій особі - Службі у справах дітей Нововодолазької селищної ради п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання пояснень щодо позову, в тому числі висновку про визначення місця проживання дитини.

У зазначений строк третя особа має право надати пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам ч. ч.3-6 ст. 178 , ст. 181 ЦПК України .

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.П. Даниленко

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення31.03.2021
Оприлюднено01.04.2021
Номер документу95926036
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/4600/20

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 14.08.2020

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні