Ухвала
від 29.03.2021 по справі 908/767/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 12/65/21

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29.03.2021 Справа № 908/767/21

м. Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Смірнова О.Г.,

розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Керівника Василівської окружної прокуратури Запорізької області (71600, Запорізька область, м. Василівка, вул. Соборна, буд. 3) в інтересах держави в особі

позивач: Енергодарська міська рада (71502, Запорізька область, м. Енергодар, вул. Курчатова, буд.11)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Сан Енерджі Девелопмент" (71708, Запорізька область, м. Токмак, вул. Гоголя, буд. 201 В, кв.40)

про розірвання договору оренди землі, повернення земельної ділянки

ВСТАНОВИВ

Керівник Василівської окружної прокуратури Запорізької області звернувся до Господарського суду Запорізької області з позовною заявою за вих. № 51-35 вих-21 від 19.03.2021 в інтересах держави в особі Енергодарської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сан Енерджі Девелопмент", в якій просить суд:

- розірвати договір оренди землі, укладений 17.05.2019 між Енергодарською міською радою та Товариством з обмеженою відповідальністю "Сан Енерджі Девелопмент", який зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майні 17.05.2019 за № 31634315, про оренду земельної ділянки площею 10,0000 га (кадастровий номер: 2312500000:07:028:0058), яка знаходиться по вул. Промислова в м. Енергодар Запорізької області, припинивши право оренди ТОВ "Сан Енерджі Девелопмент" відносно вказаної земельної ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

- зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Сан Енерджі Девелопмент" повернути територіальній громаді м. Енергодар в особі Енергодарської міської ради земельну ділянку площею 10,0000 га, (кадастровий номер: 2312500000:07:028:0058), яка знаходиться по вул. Промислова в м. Енергодар Запорізької області.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.03.2021 позовну заяву передано для розгляду судді Смірнову О.Г.

Враховуючи предмет та підстави заявленого позову, обсяг та характер доказів у справі, у зв`язку необхідністю визначення обставин справи, які підлягають встановленню та доказуванню, суд вважає за необхідне здійснювати розгляд справи № 908/767/21 у порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі. Присвоїти справі номер провадження 12/65/21.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 21.04.2021 о 14 год. 45 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 1, каб. № 217.

Електронна адреса Господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua , контакт-центр: 0-800-501-492.

4. Запропонувати прокурору та позивачу у строк, не більше ніж п`ять днів з дня отримання відзиву від відповідача, надати суду відповідь на відзив із його документальним обґрунтуванням. Одночасно з надісланням (наданням) відповіді до суду направити її копії з доданими документами відповідачу, докази направлення/надання надати суду (додати до відповіді в оригіналі з описом вкладення).

Запропонувати прокурору та позивачу надати всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, доданих до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні), всі наявні документи на підтвердження факту порушення відповідачем прав та законних інтересів держави, листування з відповідачем по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції), подати заяви з процесуальних питань.

Суд роз`яснює прокурору, що відповідно до п. 2 ч. 2 та ч. 3 ст. 46 ГПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог - до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

5. Запропонувати відповідачу подати відзив на позов із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України, проте не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, надати листування з прокурором по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції). Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів прокурору, докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи (в оригіналі з описами вкладення); подати заяви з процесуальних питань.

Суд роз`яснює, що відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України в разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

6. Запропонувати відповідачу подати заперечення із урахуванням вимог ст. 167 ГПК України, одночасно надіслати прокурору та позивачу - копії заперечень, докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи (в оригіналі з описами вкладення).

Явка у судове засідання прокурора та уповноважених представників сторін обов`язкова.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7. Суд звертає увагу сторін, що згідно із ч. 1 ст. 58 ГПК України, пп. 11 п. 16-1 Перехідних положень Конституції України з 01.01.2019 у судах першої інстанції представництво в суді відповідно до ст. 131-2 Конституції, здійснюється виключно адвокатами , крім малозначних спорів. Відповідно до ч. 4 ст. 60 ГПК України, повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

8. Відповідно до наказу ДСА України від 23.04.2020 №196 "Про внесення змін до порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду" та затвердженого зазначеним наказом порядку роботи з технічними засобами з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, для проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасника справи, використовується комплекс технічних засобів та програмного забезпечення або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

При цьому, ризик технічної неможливості участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції з застосуванням даного програмного забезпечення, переривання зв`язку тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://zp.arbitr.gov.ua.

9. Попередити прокурора та сторін про відповідальність, передбачену ст. 135 ГПК України .

Відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 29.03.2021 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.Г. Смірнов

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

Відповідно до п. 1.5.17. Інструкції з діловодства в господарських судах України документи, отримані електронною поштою без електронного цифрового підпису або каналами факсимільного зв`язку, не належать до офіційних. У разі надсилання електронних документів без електронного цифрового підпису та факсограм необхідно надсилати також оригінал документа в паперовій формі.

Дата ухвалення рішення29.03.2021
Оприлюднено05.04.2021
Номер документу95973458
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору оренди землі, повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —908/767/21

Ухвала від 23.06.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 24.05.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 21.04.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 29.03.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Смірнов О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні