Ухвала
від 18.03.2021 по справі 334/1831/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 18.03.2021

Справа № 334/1831/21

Провадження № 1-кс/334/558/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 березня 2021 року

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Запоріжжя клопотання слідчого ВР ЗСТ СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізької області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Ленінського районного суду м. Запоріжжя надійшло клопотання слідчого ВР ЗСТ СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізької області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про арешт майна, погоджене із прокурором Запорізької місцевої прокуратури №3 ОСОБА_4 .

Клопотання вмотивоване тим, що в провадженні Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області перебуває кримінальне провадження №12021082050000328 від 15.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Під час досудового слідства встановлено, що 14.03.2021, приблизно, о 11 годині 50 хвилин, водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , керуючи автомобілем «Daewoo Lanos», реєстраційний номер НОМЕР_1 , здійснюючи рух по Г-подібному дворовому проїзду вздовж буд. 23 по вул. Чумаченко в м. Запоріжжі. Під час руху водій ОСОБА_5 зупинилася в куті зазначеного будинку з метою подальшого руху заднім ходом та розвороту.

В цей час пішоходи ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знаходилися перед передньою частиною зазначеного автомобіля.

Після повної зупинки, водій ОСОБА_5 , почала рух вперед, внаслідок чого скоїла наїзд на пішоходів.

В результаті пригоди пішохід ОСОБА_6 був госпіталізований каретою швидкої допомоги до лікарні, де поставлено діагноз: «Закритий перелам? Забій середньої третини правої гомілки».

Кримінальне правопорушення кваліфікується за ознаками ч. 1 ст. 286 КК України.

На стадії досудового розслідування виникла необхідність у арешті автомобіля «Daewoo Lanos», реєстраційний номер НОМЕР_1 , на якому було скоєно ДТП.

Відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу автомобіль «Daewoo Lanos», реєстраційний номер НОМЕР_1 , належить ОСОБА_8 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

14.03.2021, під час проведення огляду, вказаний транспортний засіб було вилучено, так як він містить на собі сліди вчиненого кримінального правопорушення та має значення речового доказу.

Більш того, вказаний автомобіль «Daewoo Lanos», реєстраційний номер НОМЕР_1 , зберіг на собі сліди дорожньо-транспортної пригоди, у зв`язку з чим забезпечення його збереження в тому ж вигляді, в якому він перебуває після дорожньо-транспортної пригоди, являється одним із способів встановлення доказів у кримінальному провадженні.

Крім того, розгляд клопотання, щодо арешту зазначеного автомобілю, має першочергове значення і зволікання у його розгляді, пов`язане із викликом власника може створити реальну загрозу зміни або знищенню слідів кримінального правопорушення, а також унеможливлює добування інших доказів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що матеріали кримінального провадження містять достатньо доказів того, що вказаний автомобіль має суттєве значення для встановлення важливих обставин, необхідно накласти арешт на вказаний автомобіль.

Слідчий в судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

15.03.2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості про скоєння кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 286 КК України (кримінальне провадження №12021082050000328).

Відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу автомобіль «Daewoo Lanos», реєстраційний номер НОМЕР_1 , належить ОСОБА_8 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Стороною обвинувачення доведено, що мало місце ДТП за участю вказаного автомобілю, який зберігає на собі сліди зіткнення.

Метою накладення арешту на вказаний транспортний засіб є збереження слідів кримінального правопорушення.

Таким чином, з метою недопущення приведення до зникнення, втрати або пошкодження відповідного транспортного засобу, що може мати доказове значення у кримінальному провадженні, або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, слідчий суддя приходить до висновку стосовно необхідності задоволення клопотання слідчого про накладення арешту на майно.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 170-173, 309, 395 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого ВР ЗСТ СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізької області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на автомобіль «Daewoo Lanos», реєстраційний номер НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_8 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали покласти на слідчого ВР ЗСТ СВ Запорізького РУП ГУНП в Запорізької області ОСОБА_3 про арешт майна.

Слідчому забезпечити збереженість майна на яке накладено арешт.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Запорізького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення18.03.2021
Оприлюднено28.05.2024
Номер документу95989170
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —334/1831/21

Ухвала від 14.04.2021

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Рассуждай В. Я.

Ухвала від 18.03.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні