Ухвала
від 01.04.2021 по справі 260/3322/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

про залишення позовної заяви без розгляду

01 квітня 2021 рокум. Ужгород№ 260/3322/20

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Плеханова З.Б. розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Приватне підприємство "РОЛЛО-ПЛАСТ" до Ужгородська міська рада , третя особа: ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування пункту рішення

В С Т А Н О В И В:

Приватне підприємство "РОЛЛО-ПЛАСТ" звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Ужгородської міської ради , третя особа: ОСОБА_1 , яким просить: 1.Визнати протиправним та скасувати пункт 1.28 рішення XLVIII сесії VII скликання Ужгородської міської ради від 04 червня 2020 року за № 1988. 2.Судові витрати покласти на відповідача.

29 березня 2021 року на адресу Закарпатського окружного адміністративного суду надійшла заява від представника позивача про залишення позовної заяви без розгляду відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України .

01 квітня 2021 року сторони по справі в судове засідання не зявилися, про дату час та місце судового розгляду повідомлялися належним чином.

Відповідно до ст. 4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе розглянути заяву позивача про залишення позовної заяви без розгляду в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану позивачем заяву про залишення позовної заяви без розгляду суд приходить до наступних висновків.

Стаття 240 КАС України визначає порядок та підстави залишення позову без розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 9 КАС України , кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

З врахуванням того, що право розпоряджатися вимогами відповідно до позовної заяви, в тому числі, залишення позову без розгляду, є диспозитивним правом позивача і не потребує додаткового обґрунтування, а дії заявника не суперечать закону і не порушують чиїх-небудь прав, свобод та інтересів, заяву позивача слід задовольнити.

Дана заява не суперечить закону і не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси і тому приймається судом.

Враховуючи наведене, а також те, що подання позовної заяви є безумовним правом позивача, наданим йому КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення вказаної заяви позивача та залишення позовної заяви без розгляду.

Керуючись п.5 ч.1 ст. 240КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Приватне підприємство "РОЛЛО-ПЛАСТ" до Ужгородська міська рада про визнання протиправним та скасування пункту рішення- залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адмінсуду протягом 15 днів.

СуддяЗ.Б.Плеханова

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 05 квітня 2021 року.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.04.2021
Оприлюднено07.04.2021
Номер документу96007070
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —260/3322/20

Ухвала від 01.04.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 19.01.2021

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 16.10.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні