Ухвала
від 24.03.2021 по справі 751/2013/21
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/2013/21

Провадження №1-кс/751/580/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 березня 2021 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду містаЧернігова ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором відділу Чернігівської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку всіх приміщень, які займає ТОВ «Сівер-МЕД» та підконтрольні ОСОБА_5 фізичні особи-підприємці, об`єкта нерухомості: «нежитлова будівля літ. В-2», розташованого за адресою: АДРЕСА_1 (а.п.1-2).

Клопотання обґрунтовано тим, що у провадженні відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження за фактом розкрадання коштів в ході закупівель товарів, робіт та послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) для закладів охорони здоров`я Чернігівської області, вчиненому шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено, що фінансово-господарська документація ТОВ «Сівер-МЕД» та підконтрольних його директору ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 , ФОП ОСОБА_14 , ФОП ОСОБА_15 , ФОП ОСОБА_16 , ФОП ОСОБА_17 , ФОП ОСОБА_18 , ФОП ОСОБА_19 , ФОП ОСОБА_20 , ФОП ОСОБА_21 щодо поставок товарів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) до закладів охорони здоров`я Чернігівської області можуть знаходитися в приміщенні, яке ФОП ОСОБА_6 орендує у КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Чернігівської обласної ради за адресою: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 3.

У разі звернення органу досудового розслідування до вказаних вище суб`єктів господарської діяльності щодо надання у добровільному порядку вищезазначених документів, останні можуть бути змінені, перетворені або знищені з метою приховування факту вчинення злочину та перешкоджання здійсненню досудового розслідування.

Враховуючи викладене, а також те, що за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися речі та документи, які мають значення для досудового розслідування та можуть в подальшому бути доказами під час судового розгляду, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення слідчий просить надати дозвіл на обшук.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на обставини викладені у клопотанні та долучені до нього документи.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріалами справи, слідчий суддя дійшов висновку що клопотання про дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення, підлягає задоволенню частково.

Слідчим суддею встановлено, що об`єкт нерухомості «нежитлова будівля літ. В-2», розташований за адресою: АДРЕСА_1 , площею 1368,0 кв.м., перебуває на бухгалтерському обліку КЛПЗ «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» (а.п.31-32).

Відповідно до Інформаційної довідки № 248597367 від 17.03.2021 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна (а.п.27-28), свідоцтва про право власності на нерухоме майно від 22.01.2007 року (а.п.30) право власності на приміщення нежитлової будівлі літ В-2 площею 173,7 кв.м. за адресою: АДРЕСА_2 зареєстровано за територіальною громадою сіл, селищ, міст Чернігівської області. Інформація про право власності на іншу частину нежитлової будівлі літ. В-2 за адресою: АДРЕСА_1 відсутня.

Враховуюче викладене, з метою фіксації спільності діяльності суб`єктів господарської діяльності та відшукання фінансово-господарської документації щодо поставок ТОВ «Сівер-МЕД» ЄДРПОУ 35194534, ФОП ОСОБА_6 РНОКПП НОМЕР_1 , ФОП ОСОБА_7 РНОКПП НОМЕР_2 , ФОП ОСОБА_8 РНОКПП НОМЕР_3 , ФОП ОСОБА_9 РНОКПП НОМЕР_4 , ФОП ОСОБА_10 РНОКПП НОМЕР_5 , ФОП ОСОБА_11 РНОКПП НОМЕР_6 , ФОП ОСОБА_12 РНОКПП НОМЕР_7 , ФОП ОСОБА_13 РНОКПП НОМЕР_8 , ФОП ОСОБА_14 РНОКПП НОМЕР_9 , ФОП ОСОБА_15 РНОКПП НОМЕР_10 , ФОП ОСОБА_16 РНОКПП НОМЕР_11 , ФОП ОСОБА_17 РНОКПП НОМЕР_12 , ФОП ОСОБА_18 РНОКПП НОМЕР_13 , ФОП ОСОБА_19 РНОКПП НОМЕР_14 , ФОП ОСОБА_20 РНОКПП НОМЕР_15 , ФОП ОСОБА_21 РНОКПП НОМЕР_16 товарів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) до закладів охорони здоров`я Чернігівської області за період 2020 року, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що у даному приміщенні можуть знаходитись речі та документи, які мають значення для досудового розслідування, тому клопотання підлягає задоволенню частково.

На підставі викладеного, керуючись статтями 234-236 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області : ОСОБА_3 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 дозвіл на проведення обшуку приміщень, які орендує ФОП ОСОБА_6 та ФОП ОСОБА_7 , а саме : об`єкта нерухомості «нежитлова будівля літ. В-2», розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , площею 1368,0 кв.м., що перебуває на бухгалтерському обліку КЛПЗ «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», право власності на приміщення нежитлової будівлі літ В-2 площею 173,7 кв.м. зареєстровано за територіальною громадою сіл, селищ, міст Чернігівської області, а саме:

- договорів поставки товарів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) до закладів охорони здоров`я Чернігівської області, додатків до них та додаткових угод;

- документів, які свідчать про те, що поставлені товари зареєстровані та дозволені до застосування в Україні;

- сертифікатів відповідності, якісних посвідчень та інших необхідних документів згідно вимог Правил торгівлі, санітарно-епідеміологічних норм та законодавства про захист прав споживачів;

- документів, що свідчать про строки придатності поставленого товару;

- актів невідповідності, складених при прийманні поставленого товару;

- претензій щодо якості та кількості товарі висунуті Покупцем Постачальнику;

- рахунків та видаткових накладних (актів приймання-передачі) на поставлений товар;

- платіжних доручень на оплату вказаних договорів та виписок по рахунках;

- документів щодо введення в експлуатацію;

- договорів щодо закупівлі товарів суб`єктами господарської діяльності для подальших поставок до закладів охорони здоров`я, додатків до них та додаткових угод;

- рахунків та видаткових накладних (актів приймання-передачі) до договорів щодо закупівлі таких товарів;

- документів, що свідчать про оплату договорів щодо закупівлі товарів,

- бухгалтерських документів, що відображають рух товарів з моменту придбання до моменту поставки до закладів охорони здоров`я Чернігівської області.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.03.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу96029032
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —751/2013/21

Ухвала від 24.03.2021

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні