Ухвала
від 05.04.2021 по справі 240/17209/20
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про закриття провадження у справі)

05 квітня 2021 року м. Житомир справа № 240/17209/20

категорія 112010200

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Черняхович І.Е., розглянувши у письмовому провадженні заяву про закриття провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до Приватного акціонерного товариства "Атмашбуд" про стягнення заборгованості,

встановив:

Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулося до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом до Приватного акціонерного товариства "Атмашбуд", в якому просило стягнути з відповідача заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій призначених на пільгових умовах в сумі 544515,86 гривень.

Ухвалою від 26 жовтня 2020 року відкрито провадження в адміністративній справі №240/17209/20 за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

29 березня 2021 року до суду від Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області надійшла заява, в якій позивач вказав, що заявлена у даному позові заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій призначених на пільгових умовах в сумі 544515,86 гривень сплачена Приватним акціонерним товариством "Атмашбуд" в повному обсязі. У зв`язку з цим позивач просить закрити провадження в адміністративній справі №240/17209/20 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до Приватного акціонерного товариства "Атмашбуд" про стягнення заборгованості.

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути питання про закриття провадження по справі у письмовому провадженні.

Розглянувши заяву про закриття провадження у справі суд встановив, що заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій призначених на пільгових умовах в сумі 544515,86 гривень, яка була підставою для звернення Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області з даним позовом до суду, погашена Приватним акціонерним товариством "Атмашбуд" у повному обсязі.

Таким чином суд приходить до висновку, що фактичною підставою для закриття провадження у даній справі є відмова позивача від позову у зв`язку з добровільним погашення відповідачем боргу.

Згідно з ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Приписами ч. 1 ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Пунктом 2 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 239 Кодексу адміністративного судочинства України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Оскільки заява позивача про закриття провадження у зв`язку із відмовою від позову не суперечить закону, не порушує прав, свобод або інтересів інших осіб, суд приймає відмову Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області від адміністративного позову та закриває провадження у справі.

Керуючись статтями 238, 239, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про закриття провадження у справі задовольнити.

Закрити провадження в адміністративній справі №240/17209/20 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до Приватного акціонерного товариства "Атмашбуд" про стягнення заборгованості.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням приписів пп. 15.5 п. 15 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.Е.Черняхович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.04.2021
Оприлюднено08.04.2021
Номер документу96041847
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —240/17209/20

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Ухвала від 05.04.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Ухвала від 26.10.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Ухвала від 08.10.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні