Постанова
від 20.04.2010 по справі 2а-4803/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 квітня 2010 р. сп рава № 2а-4803/10/0570

час прийняття постанови : 17год.30хв

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Мозгово ї Н. А.

при секретарі Оленьченко М .В

за участю представника по зивача Рибачук Н.А.

відповідача: не з' яви вся

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у за адресою: 83000, м. Донецьк, вул. 50 Гвардійської дивізії, 17 адмі ністративну справу за позово м Державної податкової інспе кції у Ленінському районі м. Д онецька до Обласної дитячої асоціації "Театр-студія моди "Очаровашка" про припинення ю ридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

05.03.2010р. Державна податкова ін спекція у Ленінському районі м. Донецька звернулась до суд у з позовом до Обласної дитяч ої асоціації "Театр-студія мо ди "Очаровашка" про припиненн я юридичної особи, мотивуючи свої вимоги тим, що зазначена юридична особа зареєстрован а як суб' єкт підприємницько ї діяльності і перебуває на о бліку в податковій інспекції як платник податків. Відпові дачем не подавалась звітніст ь щодо обчислення і сплати по датків і інших обов' язкових платежів з 09.10.2006р., заборговано сті перед бюджетом не має.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги і просив задово льнити їх в повному обсязі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про час і міс це судового розгляду повідом лявся належним чином, причин неявки суду не повідомив. Зая в про відкладення розгляду с прави від нього не надходило . Оскільки належним чином пов ідомлений відповідач в судов е засідання не з' явився і не повідомив про причини неявк и, суд вважає за можливе розгл янути справу за його відсутн ості на підставі наявних у сп раві доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позовні в имоги Державної податкової і нспекції у Калінінському рай оні м. Донецька до Обласної ди тячої асоціації "Театр-студі я моди "Очаровашка" про припин ення юридичної особи про при пинення юридичної особи є об ґрунтованими і підлягають за доволенню.

Судом встановлено, що Облас на дитяча асоціація "Театр-ст удія моди "Очаровашка" про при пинення юридичної особи заре єстровано як суб' єкт підпри ємницької діяльності 18.04.2002рок у, а також взято на облік до Де ржавної податкової інспекці ї у Калінінському районі м. До нецька як платник податків з 19.04.2002р.

Згідно з ч. 8 ст. 19 Господарськ ого кодексу України всі суб'є кти господарювання зобов'яза ні здійснювати первинний (оп еративний) та бухгалтерський облік результатів своєї роб оти, складати статистичну ін формацію, а також надавати ві дповідно до вимог закону фін ансову звітність та статисти чну інформацію щодо своєї го сподарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Пунктом 4.1.4 статті 4 Закону Ук раїни „Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами” пе редбачене подання суб' єкта ми господарювання податкови х декларацій за базовий пода тковий (звітний період).

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу в України” Держа вна податкова інспекція у Ле нінському районі м. Донецька уповноважена здійснювати ко нтроль за своєчасністю подан ня платниками податків бухга лтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розр ахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням под атків, інших платежів, а також перевіряють достовірність ц их документів щодо правильно сті визначення об'єктів опод аткування і обчислення подат ків, інших платежів.

Довідкою Державної податк ової інспекції у Ленінському районі м. Донецька встановле но, що Обласна дитяча асоціац ія "Театр-студія моди "Очарова шка" не подає податкову звітн ість зі сплати податків; пода ткові декларації, документи бухгалтерської звітності, як і є обов' язковими формами з вітності відповідно до вимог законодавства, більш року.

Як передбачене ч.2 ст. 38 Закон у України „Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців”, під ставами для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, в тому числі, є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону.

Як вбачається з Довідки Дер жавної податкової інспекції у Ленінському районі м. Донец ька Обласна дитяча асоціація "Театр-студія моди "Очаровашк а" заборгованості з платежів перед бюджетом не має .

Таким чином, оскільки судом встановлено, що Обласна дитя ча асоціація "Театр-студія мо ди "Очаровашка" не подає протя гом року органам державної п одаткової служби податкові д екларації та інші документи фінансової звітності відпов ідно до закону, суд приходить до висновку про необхідніст ь припинення юридичної особи .

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч.1 ст. 38 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців”, суд, який по становив рішення щодо припин ення юридичної особи, що не по в'язане з банкрутством юриди чної особи, у день набрання та ким рішенням законної сили н аправляє його копію державно му реєстратору за місцезнахо дженням юридичної особи для внесення до Єдиного державно го реєстру запису про судове рішення. Дата надходження ві дповідного судового рішення вноситься державним реєстра тором до журналу обліку реєс траційних дій

На підставі вищевикладено го, керуючись ч.8 ст. 19 ГК Україн и, п.п. 4.1.4 ст. 4 Закону України „Пр о порядок погашення зобов' я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами”, ст. 38 Закону України „Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців”, ст.ст . 40, 8 - 11, 158 - 163 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Задовольнити адміністрат ивний позов Державної податк ової інспекції у Ленінському районі м. Донецька до Обласно ї дитячої асоціації "Театр-ст удія моди "Очаровашка" про при пинення юридичної особи.

Припинити юридичну особу О бласна дитяча асоціація "Теа тр-студія моди "Очаровашка" (ЄД РПОУ 26154172; 83102, м. Донецьк, пр. Ленін ський, буд.2).

Постанова постановл ена у нарадчій кімнаті та про голошений її повний текст у с удовому засіданні 20 квітня 2010 р оку в присутності представни ка позивача.

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Мозговая Н. А.

Дата ухвалення рішення20.04.2010
Оприлюднено07.07.2010
Номер документу9604653
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4803/10/0570

Постанова від 20.04.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні