Постанова
від 12.05.2010 по справі 2а-6666/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 травня 2010 р. сп рава № 2а-6666/10/0570

Постановлена у нарадчій кімнаті.

час прийняття постанови: 16 год 15 хв

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Тарасен ка І.М.

при секретарі Кушек Н.А.

за участю:

представника позивача Тимошенка С.Ю., д іє за дов. від 15.04.2010 р.,

представника відповідача не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у Ворошиловському районі мі ста Донецька до товариства з обмеженою відповідальністю «Часів-Ярський завод «Гілро залізобетон» про припиненн я юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспек ція у Ворошиловському районі міста Донецька звернулася д о Донецького окружного адмін істративного суду з адмініст ративним позовом до товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Часів-Ярський завод «Гі лрозалізобетон» про припин ення юридичної особи, мотиву ючи свої вимоги тим, що зазнач ена юридична особа зареєстро вана як суб' єкт підприємниц ької діяльності з 24.01.2007 року і п еребуває на обліку в податко вій інспекції як платник под атків. З моменту реєстрації в ідповідачем не подавалася зв ітність щодо обчислення і сп лати податків і інших обов' язкових платежів. Заборгован ості перед бюджетом підприєм ство не має. Просили припинит и юридичну особу товариства з обмеженою відповідальніст ю «Часів-Ярський завод «Гілр озалізобетон».

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і та просив їх задовольнити, н адавши пояснення аналогічні тим, що викладені у позовній з аяві.

Представник відповідача у судове засідання не з' явив ся, про день, час та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином. Про поважність п ричин неявки суд не повідоми в. За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі представника в ідповідача відповідно до пол ожень ст. 128 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є позов таким, що підлягає зад оволенню, з наступних підста в.

Судом встановлено, що товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Часів-Ярський завод «Гілрозалізобетон» зареєс тровано 24.01.2007 року, що підтвердж ується випискою з відомостей про державну реєстрацію юри дичної особи (а.с.8).

Відповідач був взятий на об лік Державною податковою інс пекцією у Ворошиловському р айоні міста Донецька, що підт верджується довідкою про взя ття на облік платника податк ів від 25.01.2007 року № 4445.

Згідно ст. 9 Закону України « Про систему оподаткування» ( зі змінами та доповненнями), с уб' єкт підприємницької дія льності зобов' язаний у вста новлені чинним законодавств ом строки, подавати податков і декларації, бухгалтерську звітність державній податко вій інспекції, на яку покладе ні згідно з п. 3 ст. 10 Закону Укра їни «Про державну податкову службу в України» функції по контролю за своєчасним їх пр едставленням.

Згідно акту перевірки від 27 .11.2009 р. № 350 відповідач не надає по даткову звітність з моменту реєстрації, тобто більше рок у (а.с.4).

Відповідно до ч. 5 п. 2 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - неподання протя гом року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності підставою д ля постановлення судового рі шення про припинення юридичн ої особи.

Відповідно до ст. 11 Закону Ук раїни «Про підприємництво» п ідприємницька діяльність пр ипиняється в тому числі на пі дставі рішення суду у випадк ах, передбачених законодавст вом України.

Як передбачене ч. 2 ст. 38 Закон у України «Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців», п ідставами для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язано з банкрутством юрид ичної особи, в тому числі, є не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Як вбачається з довідки роз рахунків з бюджетом (а.с.5) відп овідач, станом на 26.11.2009 р. заборг ованості з платежів перед бю джетом не має.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що відповідач н е подає протягом року органа м державної податкової служб и податкові декларації і інш і документи фінансової звітн ості відповідно до закону, су д приходить до висновку про н еобхідність припинення цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України, судові витрати з відповідача не підлягають стягненню.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців», суд, який п остановив рішення щодо припи нення юридичної особи, що не п ов'язане з банкрутством юрид ичної особи, у день набрання т аким рішенням законної сили направляє його копію державн ому реєстратору за місцезнах одженням юридичної особи для внесення до Єдиного державн ого реєстру запису про судов е рішення. Дата надходження в ідповідного судового рішенн я вноситься державним реєстр атором до журналу обліку реє страційних дій.

На підставі вищевикладено го на керуючись ст.ст. 8-11, 40, 94, 185-163 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податково ї інспекції у Ворошиловськом у районі міста Донецька до то вариства з обмеженою відпові дальністю «Часів-Ярський зав од «Гілрозалізобетон» про пр ипинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Часів-Ярський за вод «Гілрозалізобетон» (код ЄДРПОУ 34877051, державна реєстрац ія проведена 24.01.2007 року, номер з апису про державну реєстраці ю 12661020000023681; юридична адреса: 83086, м. Д онецьк, вул. Артема, б. 27).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було п роголошено у відсутності осо би, яка бере участь у справі, т о строк подання заяви про апе ляційне оскарження обчислює ться з дня отримання нею копі ї постанови.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом двадцяти д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова набирає чинності після закінчення ц ього строку.

Постанова виготовлена в на радчій кімнаті в одному прим ірнику.

Заява про апеляційне оскарження поста нови суду подається протягом десяти днів з дня її проголош ення, а в разі складення поста нови у повному обсязі - з дня с кладення в повному обсязі - до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Тарасенко І.М.

Дата ухвалення рішення12.05.2010
Оприлюднено07.07.2010
Номер документу9604971
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6666/10/0570

Постанова від 12.05.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

Ухвала від 24.03.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Тарасенко І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні