Постанова
від 15.03.2010 по справі 2а-777/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  2а-777/10/0670  

категорія  6.6.4

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2010 р.                                                                                  м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді  Кузьменко Л.В.,

при секретарі -       Малинівському А.О.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  прокурора Володарсько-Волинського району в інтересах держави в особі  Володарсько-Волинської міжрайонної державної податкової інспекції Житомирської області

до   приватної (приватно-орендної) агрофірми "Галинівка"   < Текст > 

про  стягнення 27645,86 грн.,-

встановив:

Прокурор звернувся до суду з позовом в якому просив стягнути з відповідача на користь Володарсько-Волинської МДПІ 27645,86 грн. пені за несвоєчасну сплату податку з доходів фізичних осіб. На даний час відповідач має перед бюджетом зазначену заборгованість, яка добровільно не погашена. Податкова заборгованість узгоджена.

В судовому засіданні представник позивача та прокурор позов підтримали.

Відповідач до суду не прибув, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

Заслухавши пояснення представника позивача, думку прокурора, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що позов підлягає задоволенню.

Відповідач знаходиться на податковому обліку у Володарсько-Волинської МДПІ як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Судом встановлено, що за результатами позапланової виїзної перевірки відповідача по питанню правильності нарахування та своєчасності перерахування до бюджету сум податку з доходів фізичних осіб за період з 01.11.2006р. по 31.10.2009р. Володарсько-Волинською МДПІ був складений акт №24/1701-30737074 від 10.12.2009р.

Перевіркою встановлено, що в порушення пп. 8.1.2 п. 8.1 ст. 8 Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" позивачем несвоєчасно сплачений податок з доходів фізичних осіб за період з листопада 2006 року по жовтень 2009 року, в результаті чого нараховано пеню в сумі 27645,86 грн. та підтверджується розрахунком заборгованості перед бюджетом.

Статтею 8 Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" визначено, що податок з доходів фізичних осіб підлягає платі (перерахуванню) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки не мають права приймати платіжні документи на виплату доходу, які не передбачають сплати (перерахування) цього податку до бюджету. Якщо оподатковуваний дохід нараховується, але не виплачується платнику податку особою, що його нараховує, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету у строки, встановлені законом для місячного податкового періоду. Якщо оподатковуваний дохід виплачується у негрошовій формі чи готівкою з каси резидента, то податок сплачується (перераховується) до бюджету протягом банківського дня, наступного за днем такої виплати.

В порушення зазначеної норми відповідач при проведенні нарахування та виплати заробітної плати своїм працівникам несвоєчасно та не в повному обсязі перерахував до бюджету податок з доходів фізичних осіб, в результаті чого утворилась заборгованість.

Відповідно до п. 1.3 ст. 3 Закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", податковий борг є податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгоджене платником податків.

Відповідач виставлені йому першу та другу податкові вимоги залишив без реагування та заборгованість не сплатив.

Відповідач суму заборгованості не оспорює, заперечень проти позову суду не надав.

З урахуванням всіх обставин по справі суд вважає, що є підстави для задоволення позовних вимог.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись Законом України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", ст. ст. 94, 159-163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з приватної (приватно-орендної) агрофірми "Галинівка" (с. Галинівка Володарсько-Волинського району Житомирської області, вул. Шевченка, буд. 8, код 30737074) на користь Володарсько-Волинської міжрайонної державної податкової інспекції (смт. Володарськ-Волинський Житомирської області, вул. Володарського, буд. 4, р/р35213001000158) 27645,86 грн. податкової заборгованості.

          Постанова Житомирського окружного адміністративного суду набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня проголошення повного тексту постанови. Апеляційна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.  

Головуючий суддя:                                                                                Л.В. Кузьменко

 Повний текст постанови виготовлено: < Дата > 

присуджено до стягнення 27645,86 грн.

матеріальну шкоду < сума > грн.

моральну шкоду < сума > грн.

Дата ухвалення рішення15.03.2010
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу9605259
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-777/10/0670

Постанова від 15.03.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Кузьменко Любов Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні