Постанова
від 25.03.2010 по справі 2а-636/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-636/10/0670

категорія 6.19

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 березня 2010 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Чернях ович І.Е.,

при секретарі - Карасюк Т .В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Прокур ора Корольовського району м. Житомира в інтересах держав и в особі Державного підприє мства "Національна енергетич на компанія "Укренерго"

до Дружбівського підп риємства житлово-комунально го господарства

про стягнення 510,00 грн.,-

встановив:

Прокурор Корольовського району м. Житомира в інтереса х держави в особі Державного підприємства "Національна е нергетична компанія "Укренер го" звернувся до суду з позово м, в якому просить стягнути з Д ружбівського підприємства ж итлово-комунального господа рства штраф у сумі 510,00 грн.

Прокурор в судове засіданн я з'явився, позов підтримав в п овному обсязі, просив стягну ти з Дружбівського підприєм ства житлово-комунального го сподарства штраф у сумі 510,00 гр н.

Представник позивача в суд ове засідання з'явився, позов підтримав в повному обсязі, п росив стягнути з Дружбівськ ого підприємства житлово-ком унального господарства штр аф у сумі 510,00 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про час, дату та місце розгля ду справи повідомлений належ ним чином, про причини своєї н еявки суд не повідомив, письм ових заперечень не надав.

Дослідивши наявні матеріа ли справи, суд приходить до ви сновку, що позов підлягає зад оволенню з наступних підстав .

Як вбачається з матеріалів справи, Державна інспекція з енергетичного нагляду за ре жимами споживання електричн ої і теплової енергії в Житом ирській області в ході перев ірки технічного стану електр огосподарства встановила по рушення правил користування електричною енергією, Прави л технічної експлуатації еле ктроустановок споживачів та правил улаштування електроу становок, що підтверджується актом Державної інспекції з енергетичного нагляду за ре жимами споживання електричн ої і теплової енергії в Житом ирській області № К-409 від 24 жов тня 2008р. (а.с. 4-5).

На підставі ст. 4 Закону Укра їни "Про основні засади держа вного нагляду (контролю)" у сфе рі господарської діяльності ", ст. 9 Закону України "Про Елект роенергетику", Дружбівськом у підприємству житлово-комун ального господарства, було н адано Припис № К - 409 від 11.11.2008р. (а .с. 6-8) про усунення порушень, за значених в акті Державної ін спекції з енергетичного нагл яду за режимами споживання е лектричної і теплової енергі ї в Житомирській області.

Як вбачається з матеріалів справи, Дружбівське підприє мство житлово-комунального г осподарства даного припису н е виконало, що підтверджуєть ся актом перевірки (Протокол ом) № 08/53-0004 від 26 січня 2009р. (а.с. 9-10).

Відповідно до ст. 27 Закону Ук раїни "Про електроенергетику ", та п.п.2, 7, 8 Положення про поряд ок накладання на суб'єктів го сподарської діяльності штра фів за порушення законодавст ва про електроенергетику, Де ржавною інспекцією з енергет ичного нагляду за режимами с поживання електричної і тепл ової енергії в Житомирській області за ухилення від вико нання вищезазначених припи сів, винесено постанову № 08/50-001 7 від 11.02.2009р. (а.с. 11) про накладання штрафу за порушення законод авства в галузі електроенерг етики та сфері теплопостачан ня у сумі 510,00 грн.

Відповідно до вимог ст.27 Зак ону України "Про електроенер гетику", суб'єкти господарськ ої діяльності несуть відпові дальність за правопорушення в електроенергетиці: за ухил ення від виконання або несво єчасне виконання рішень чи п риписів Національної комісі ї регулювання електроенерге тики України, Державної інсп екції з експлуатації електри чних станцій і мереж, Державн ої інспекції з енергетичного нагляду за режимами спожива ння електричної та теплової енергії та порушення умов лі цензій - штраф у розмірі до п'я ти тисяч неоподатковуваних м інімумів доходів громадян.

Відповідно до п.2 Положення про порядок накладення на с уб'єктів господарської діял ьності штрафів за порушення законодавства про електрое нергетику, ( далі Положення) за твердженого постановою Кабі нету Міністрів України від 21 .07.1999 року №1312, штрафи за порушенн я законодавства про електрое нергетику накладаються на су б'єктів господарської діяльн ості за: ухилення від виконан ня або несвоєчасне виконання рішень чи приписів Націонал ьної комісії регулювання еле ктроенергетики, Державної ін спекції з експлуатації елект ричних станцій і мереж, Держа вної інспекції з енергетично го нагляду за режимами спожи вання електричної та теплово ї енергії та порушення умов л іцензій.

Відповідно до п.7 Положення, рішення про накладення штра фу приймається на підставі а кту перевірки суб'єкта госп одарської діяльності, складе ного посадовими особами Наці ональної комісії регулюванн я електроенергетики, Державн ої інспекції з експлуатації електричних станцій і мереж або Державної інспекції з ен ергетичного нагляду за режим ами споживання електричної т а теплової енергії.

Пункт 8 Положення зазначає, що Рішення про накладення шт рафу оформляється постаново ю відповідно Національної ко місії регулювання електроен ергетики, Державної інспекці ї з експлуатації електричних станцій і мереж, Державної ін спекції з енергетичного нагл яду за режимами споживання е лектричної та теплової енерг ії.

Пункт 10 Положення, передбач ає, що штраф сплачується прот ягом 30 днів з дня винесення по станови про його накладання.

Доказів погашення відпові дачем вказаної заборгованос ті суду не подано.

З огляду на викладене, суд в важає, що позовні вимоги є обґ рунтованими та підлягають за доволенню.

Судові витрати стягненню н е підлягають відповідно до ч .4 ст.94 Кодексу адміністративн ого судочинства України.

На підставі викладеного, ві дповідно до Закону України « Про електроенергетику", Поло женням "Про порядок накладен ня на суб'єктів господарсько ї діяльності штрафів за пору шення законодавства про еле ктроенергетику", затверджено го постановою Кабінету Міні стрів України від 21.07.1999 року № 1312, керуючись ст. ст. 94, 158 - 163, 167, 254 КА С України, Житомирський окру жний адміністративний суд,

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Дружбівського п ідприємства житлово-комунал ьного господарства (вул. Радя нська, 10, смт. Дружба, Олевський район, Житомирська область, р /р 2600712219, Житомирська ОД бан к "Райффайзен банк Аваль", МФО 311528, ід. код 30014489 ) в дохід Державно го бюджету України (р/р 31111106700460, М ФО 811039, код ЗКПО 20413477, одержувач ба нк ВДК у Олевському районі) шт раф у сумі 510,00 грн.

Постанова Житомирсь кого окружного адміністрати вного суду набирає законної сили після закінчення строкі в подання заяви про апеляцій не оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адмін істративний суд до Київськог о апеляційного адміністрати вного суду протягом 10 днів з д ня проголошення повного текс ту постанови. Апеляційна ска рга подається у тому ж порядк у протягом 20 днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження.

Головуючий суддя: І.Е.Черняхович

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.03.2010
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу9605266
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-636/10/0670

Постанова від 25.03.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні