Постанова
від 27.04.2010 по справі 2а-840/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2а-840/10/0670

категорія 6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2010 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Кузьме нко Л.В.,

при секретарі - Малинівс ькому А.О.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Держав ної податкової інспекції у Ж итомирському районі < Текст >

до приватного підприє мства "Дельта" < Текст >

про припинення юридичн ої особи,-

встановив:

Державна податкова інспе кція у Житомирському районі звернулась до суду з позовом , в якому зазначає, що приватне підприємство "Дельта" всупер еч чинному законодавству не звернулось до державного реє стратора з відомостями про з міну юридичної адреси. Посил аючись на ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців", позивач прос ить припинити юридичну особу відповідача.

У судовому засіданні предс тавник позивача підтримала п озов у повному обсязі.

Представник відповідача в засідання суду не з' явився , до суду повернувся пакет док ументів з відміткою "за зазна ченою адресою не знаходиться ".

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, заслуха вши пояснення представника п озивача, суд вважає, що позов п ідлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що прива тне підприємство "Дельта" пер ебуває на обліку у позивача я к платник податків.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач в порушен ня вимог п.1 ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців" не звернувся до державного реєстратора з відомостями про зміну юридич ної адреси.

Доказом того, що приватне пі дприємство "Дельта" не повідо мило про зміну юридичної адр еси є копія довідки з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців.

Відповідно до ст. 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців", підставо ю для постановлення судового рішення щодо припинення юри дичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особ и, зокрема є наявність в Єдино му державному реєстрі запису про відсутність юридичної о соби за вказаним її місцезна ходженням.

Відповідно до п. 17 ст.11 Закону України "Про державну податк ову службу в Україні", органи д ержавної податкової служби у випадках, в межах компетенці ї та у порядку, встановлених з аконами України, мають право звертатися у передбачених з аконом випадках до судових о рганів із заявою (позовною за явою) про скасування державн ої реєстрації суб'єкта підпр иємницької діяльності.

Враховуючи викладене, позо вні вимоги обґрунтовані, під тверджуються належними дока зами, а тому підлягають задов оленню - юридичну особу при ватне підприємство "Дельта" с лід припинити.

На підставі ч. 2 ст. 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців", керуючис ь ст. ст. 94, 158-163, 167, 254 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, суд,-

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство "Дель та" (с. Вигода Житомирського району Житомирської області , вул. Молодіжна, буд. 2, кв. 1, іде нтифікаційний код 30673194).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, н аправити державному реєстра тору за місцезнаходженням ві дповідача для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судове рішення.

Постанова Житомирсь кого окружного адміністрати вного суду набирає законної сили після закінчення строкі в подання заяви про апеляцій не оскарження та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження подається через Житомирський окружний адмін істративний суд до Київськог о апеляційного адміністрати вного суду протягом 10 днів з д ня її проголошення. Апеляцій на скарга подається у тому ж п орядку протягом 20 днів після п одання заяви про апеляційне оскарження.

Головуючий суддя: Л.В. Кузьменко

Повний текст постанови в иготовлено: < Дата >

присуджено до стягнення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > гр н.

моральну шкоду < сума > грн.

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу9605438
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-840/10/0670

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Кузьменко Любов Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні