Постанова
від 17.05.2010 по справі 2а-16255/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

17.05.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 травня 2010 р. Справа № 2а-16255/09/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Чабаненко С. В. < Текст >

при секретарі Дашковій А.М.

за участю:

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції в Амур-Нижн ьодніпровському районі м. Дн іпропетровська до Приватної фірми "Віал і Ко" (код ЄДРПОУ 218675 94) про припинення юридичної ос оби, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Амур-Нижньодніпров ському районі м. Дніпропетро вська звернулася з позовом д о суду, в якому просить припин ити юридичну особу Приватної фірми "Віал і Ко" (код ЄДРПОУ 218675 94).

В обґрунтування позову ДПІ зазначила, що Приватна фірма "Віал і Ко" перебуває на облік у в ДПІ у Амур-Нижньодніпровс ькому районі м. Дніпропетров ська у як платник податків та інших обов'язковий платежів , проте документи податкової звітності останній раз пода вали 20.05.2008 року, заборгованості по платежам до бюджету не має .

Представник позивача пода в до суду клопотання про розг ляд справи за його відсутніс тю.

Представник відповідача д о суду не з'явився. Судом було направлено на адресу відпові дача копію ухвали про відкри ття провадження у справі, суд ову повістку, а також копію по зовної заяви та доданих до не ї документів, проте конверт п овернувся до суду з відмітко ю поштового відділення, яка с відчить, що відповідач не зна ходиться за вказаною адресою . Згідно з витягом з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців, яка надана позивачем в якості доказу по справі, юрид ична адреса відповідача не з мінена. З урахуванням виклад еного суд доходить висновку про належне повідомлення від повідача про дату судового р озгляду справи.

Дослідивши письмові доказ и, наявні у матеріалах справи , суд приходить до наступних в исновків.

Приватна фірма "Віал і Ко" за реєстрована рішенням викона вчого комітету Дніпропетров ської міської ради 12.07.1994р. та пе ребуває на обліку в ДПІ у Амур -Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська як платн ик податків та інших обов'язк ових платежів з 15.07.1994р.

Згідно з довідкою ДПІ у Амур -Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська №90986/10/28-2 від 26.10.09р. підприємство останній р аз подавали податкову звітні сть 20.05.2008 року.

Приватна фірма "Віал і Ко" за боргованості перед бюджетом зі сплати податків, зборів (об ов' язкових платежів) не має .

Також позивачем надано роз порядження першого заступни ка начальника ДПІ у Амур-Нижн ьодніпровському районі м. Дн іпропетровська від 09.11.2009 року № 295-р про звернення з відповідн им позовом до суду.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України «Про систему оподатк ування»платники податків і з борів (обов'язкових платежів ) зобов'язані подавати до держ авних податкових органів та інших державних органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів).

Частиною 2 статті 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців» встановл ено, що підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Інструкцією про порядок об ліку платників податків, зат вердженою наказом Державної податкової адміністрації Ук раїни від 19.02.1998 №80, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за №791/3231, передбачено , якщо платник податків не ма є заборгованості перед бюдже том та у разі неподання протя гом одного року в органи держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, керівник органу державної по даткової служби приймає ріше ння у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарюв ання - про звернення до суду аб о господарського суду із зая вою (позовною заявою) про прип инення юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва суд доходить висновку пр о задоволення позову.

На підставі викладеного, к еруючись ст. 4 Закону України « Про систему оподаткування», ст. ст. 1, 19, 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб підп риємців», ст. ст. 2, 10, 11, 12, 86, 94, 160-162, 167 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Держав ної податкової інспекції у А мур-Нижньодніпровському рай оні м. Дніпропетровська задо вольнити.

Припинити юридичну особу П риватної фірми "Віал і Ко" (код ЄДРПОУ 21867594).

Відповідно до ч. 1 ст. 3 8 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 15.05.2003 № 755-IV направити дану пос танову державному реєстрато ру за місцем реєстрації юрид ичної особи для внесення до Є диного державного реєстру за пису про припинення юридично ї особи.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови у повному обся зі відповідно до статті 160 цьо го Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постано ву було проголошено у відсут ності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяв и про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови, а апеляц ійна скарга на постанову суд у подається протягом двадцят и днів після подання заяви пр о апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова суду наб ирає законної сили після зак інчення цього строку.

Повний текст постан ови виготовлено 17.05.10р.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > С.В. Чабаненко

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.05.2010
Оприлюднено09.07.2010
Номер документу9607855
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-16255/09/0470

Ухвала від 17.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Постанова від 17.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні