Постанова
від 14.05.2010 по справі 2а-834/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Львів

 14.05.2010 р.                                                                       № 2а-834/10/1370

Львівський окружний адміністративний суд в складі

головуючого-судді                                                             Костіва М.В.

при секретарі судового засідання                                   Билень Н.С.

у відкритому судовому засіданні у м. Львові

розглянувши справу за позовом

Державної податкової інспекції (надалі ДПІ)

в Золочівському районі Львівської області

до

Приватної агрофірми «Заставне»(надалі ПА «Заставне»)

про

припинення юридичної особи

з участю представників:

від позивача: не з’явилися;

від відповідача: не з’явилися,

ВСТАНОВИВ:

що ДПІ у Золочівському районі Львівської області (надалі –позивач) звернулась до адміністративного суду з позовом про припинення юридичної особи – Приватної агрофірми «Заставне»(надалі –відповідач).

Підставами позову є  неподання відповідачем обов’язкової податкової звітності протягом року.

Відповідач уповноваженого представника в судове засідання не направив, будь-яких пояснень на вимогу суду не надав, позовні вимоги по суті не оспорив.

Суд розглядає справу в порядку ст. 71 КАС України на основі наявних доказів.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суд, даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

Згідно з матеріалами справи, юридична особа –Приватна агрофірма «Заставне»знаходиться на обліку в ДПІ у Золочівському районі Львівської області з 03.07.1992 р. за №82, що підтверджується Довідкою №1406 від 22.03.2007 р.

Згідно з  Актом  №188/15-0 від 20.11.2009 року відповідач не подавав податкову звітність за період з 01.04.2008 р. по 19.11.2009 р., у зв‘язку з чим порушує вимоги ст. 16 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»№344/97-ВР від 22.03.1997 року, з наступними змінами та доповненнями, п. п.9.1.2., п.9.1. ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування” від 25.06.1991 року, з наступними змінами та доповненнями, щодо обов‘язків платника податків і зборів подавати податковому органу декларації, бухгалтерську звітність та інші документи й відомості, пов‘язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Як вбачається з наявних в матеріалах справи довідок, відповідач заборгованості зі сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) до бюджету не має.

Відповідно до вимог ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” однією з підстав для постановлення судом рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідачем не представлено суду доказів про подання до органів державної податкової інспекції документів податкової звітності згідно з законодавством.

Згідно з ч. 5 ст. 38 вищевказаного Закону суд в рішенні щодо припинення юридичної особи у зв’язку з її ліквідацією, призначає комісію з припинення (ліквідаційну комісію) та встановлює строки і порядок її роботи. Державний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстру запис про призначення комісії з припинення (ліквідаційної комісії) не пізніше наступного робочого дня з дати надходження відповідного рішення.

Однак, враховуючи те, що позивач в позовній заяві не ставить вимоги про призначення ліквідаційної комісії та не представив суду кандидатур, які б входили до складу даної комісії, суд, з врахуванням положень ст. 19 Конституції України, не має правових підстав зобов’язувати будь-яких осіб виконувати обов’язки членів ліквідаційної комісії.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 2 та 3, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.  

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку про часткову обгрунтованість позовних вимог і вважає,  що позов підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 21, 69, 70, 160-163 КАС України, суд –

П О С Т А Н О В И В :

1.   Позов задовольнити частково.

2.          Припинити юридичну особу –Приватну агрофірму «Заставне» (місцезнаходження: 80724, Золочівський район, с. Заставне; код ЄДРПОУ 03761780).

3.    Копії постанови надіслати сторонам, державному реєстратору.

4.    В задоволенні решти позовних вимог відмовити

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються Львівському апеляційному адміністративному суду через Львівський окружний адміністративний суд.

Суддя                                                                                                          Костів М.В.

Повний текст постанови виготовлено 19.05.2010 року.

Дата ухвалення рішення14.05.2010
Оприлюднено21.07.2010
Номер документу9608479
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-834/10/1370

Постанова від 14.05.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костів Михайло Васильович

Ухвала від 27.01.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костів Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні