Ухвала
від 07.04.2021 по справі 240/5239/21
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

07 квітня 2021 року м. Житомир справа № 240/5239/21

категорія 109020100

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Чернова Г.В., розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 до Романівської сільської ради Правонаступника Романівської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Романівської сільської ради та до Романівської селищної ради, в якому просить:

- визнати бездіяльність посадових осіб Романівської сільської ради яке виразилось у відмові у передачі земельної ділянки у власність протиправною;

- зобов`язати відповідача правонаступника в особі Романівської селищної ради винести рішення про передачу у власність безкоштовно в порядку спадкування земельну ділянку орієнтовною площею 0,65 га для ведення особистого селянського господарства та обслуговування господарської споруди, що знаходиться на території Романівської сільської ради в АДРЕСА_1 , де розташовані об`єкти нерухомості, із частини земель, що належали його батьку ОСОБА_2 .

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст. 160, 161, 172 цього Кодексу.

Суддя, перевіряючи адміністративний позов на його відповідність вимогам ст.ст.160,161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.4 ст.161 КАС України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно з ч.2 ст.94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Приписами частин 4, 5 статті 94 КАС України встановлено, що копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Водночас, позивачем не завірено належним чином додатки до позовної заяви у відповідності до ст.94 КАС України для відповідача.

Приписами частини 2 статті 79 КАС України визначено, що позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом із поданням позовної заяви.

У позовній заяві ОСОБА_1 вказано, що він проживає в с.Романівка, Романівського району, Житомирської області. Однак, позивачем до позовної заяви не надано ні копії паспорта громадянина України із відміткою про місце реєстрації проживання, ні довідки про зареєстроване місце проживання у с.Романівка, виданої органом місцевого самоврядування.

Таким чином позивач має надати суду докази проживання с.Романівка, Романівського району, Житомирської області, оскільки у матеріалах справи відсутні документи на підтвердження вказаного факту.

Крім того, зі змісту прохальної частини позовної заяви вбачається, що позивач просить "визнати протиправною бездіяльність.....яка виразилась у відмові...", однак у матеріалах позову відсутня відмова відповідача у передачі земельної ділянки у власність або інші документи, які підтверджують таку відмову.

Також, в позовній заяві позивач просить зобов`язати Романівську селищну раду винести рішення про передачу у власність безкоштовно в порядку спадкування земельну ділянку орієнтовною площею 0,65 га для ведення особистого селянського господарства та обслуговування господарської споруди, що знаходиться на території Романівської сільської ради в АДРЕСА_1 .

В свою чергу, жодних доказів щодо звернення позивача про передачу у власність земельну ділянку орієнтовною площею 0,65 га для ведення особистого селянського господарства та обслуговування господарської споруди, що знаходиться на території Романівської сільської ради в АДРЕСА_1 - суду не надано.

Відповідно до частин 1, 2 ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене, позовну заяву слід залишити без руху зі встановленням терміну для усунення недоліків, які можуть бути усунуті шляхом надання до суду:

- копій доданих до позовної заяви додатків, засвідчених у відповідності до ст.94 КАС України, (відповідно до кількості учасників справи);

- належних доказів проживання позивача у с. Романівка Романівського району Житомирської області, а саме: копії паспорта громадянина України позивача та довідки органу місцевого самоврядування про місце проживання;

- доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, а саме:

- доказів щодо звернення позивача про передачу у власність безкоштовно в порядку спадкування земельну ділянку орієнтовною площею 0,65 га для ведення особистого селянського господарства та обслуговування господарської споруди, що знаходиться на території Романівської сільської ради в АДРЕСА_1 ;

- відмови відповідача у предачі земельної ділянки у власність ОСОБА_1 , у разі її наявності, а у разі відсутності уточнити зміст позовних вимог.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 243, 248, 256 КАС України, суд

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 залишити без руху.

Позивачу усунути зазначені в ухвалі суду недоліки протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслати особі, яка її подала, не пізніше наступного дня після її постановлення.

У разі якщо недоліки позовної заяви не будуть усунуті у строк, встановлений судом, позовну заяву буде повернуто позивачу.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя Г.В. Чернова

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.04.2021
Оприлюднено09.04.2021
Номер документу96107347
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —240/5239/21

Ухвала від 21.03.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

Ухвала від 17.06.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

Ухвала від 18.05.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

Ухвала від 28.04.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

Ухвала від 07.04.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Чернова Ганна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні