Ухвала
від 02.04.2021 по справі 640/6968/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

02 квітня 2021 року м. Київ № 640/6968/21

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шрамко Ю.Т., ознайомившись із позовною заявою та доданими матеріалами Товариства з обмеженою відповідальністю "ДК Мед" (місцезнаходження: 08112, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, с. Дмитрівка, вул. Мічуріна, 20) до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (місцезнаходження: 76014, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Академіка Сахарова, 34-А), Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Каравай Надії Володимирівни (місцезнаходження: АДРЕСА_1 ), третя особа - Приватне акціонерне товариство "Київський деревообробний комбінат", про визнання протиправною та скасування державної реєстрації, скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва (далі - суд) надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "ДК Мед" (далі - позивач) до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (далі - відповідач-1), Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Каравай Надії Володимирівни (далі - відповідач-2) , третя особа - Приватне акціонерне товариство "Київський деревообробний комбінат" (далі - третя особа) в якій позивач просить суд:

- визнати незаконною (протиправною) та скасувати державну реєстрацію земельної ділянки сформованої на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) від 21.01.2021, а саме - земельної ділянки площею 24,0582 га кадастровий номер 8000000000:90:113:0001, що знаходиться по вул. Деревообробна в Голосіївському районі міста Києва, яка зареєстрована 29.012021 в Державному земельному кадастрі Міськрайонним управлінням у Калуському районі та м. Калуші Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області;

- скасувати рішення про державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою (з відкриттям розділу) від 05.03.2021 індексний номер 56964198 що прийняте відповідачем -2 щодо земельної ділянки площею 24,0582 га кадастровий номер 8000000000:90:113:0001, що знаходиться по вул. Деревообробна в Голосіївському районі міста Києва (далі оскаржуване рішення) .

Підставами позову є порушення прав та інтересів позивача внаслідок протиправного прийняття відповідачем-2 оскаржуваного рішення.

Ухвалою суду від 17 березня 2021 року позовну заяву позивача залишено без руху та надано йому строк для усунення виявлених недоліків.

У встановлений судом строк виявлені недоліки позовної заяви позивачем усунуто.

Позовна заява та додані матеріали відповідають вимогам, встановленим ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, (далі - КАС України) . Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Судом, з урахуванням вимог ст.ст. 12, 257 КАС України, вирішено розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи, оскільки суд дійшов висновку про незначну складність справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 161, 171, 241, 243, 248, 256, 257-262 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДК Мед" до Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Каравай Надії Володимирівни, третя особа - Приватне акціонерне товариство "Київський деревообробний комбінат", про визнання протиправною та скасування державної реєстрації, скасування рішення.

2. Здійснити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

3. Повідомити позивача, що відповідно до ч. 4 ст. 161 КАС України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази , що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

4. Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний термін із дня отримання копії даного судового рішення для подання до суду відзиву на позовну заяву (відзиву) у порядку, визначеному в ст. 162 КАС України.

5. Встановити позивачу триденний термін із дня отримання відзиву відповідачів для подання до суду відповіді на відзив у порядку, встановленому в ст. 163 КАС України.

6. Встановити відповідачу триденний термін із дня отримання відповіді на відзив позивача для подання до суду заперечень проти відповіді на відзив у порядку, встановленому в ст. 164 КАС України.

7. Встановити третій особі триденний термін із дня отримання відзиву/відповіді на відзив/заперечень проти відповіді на відзив для подання до суду відповідних пояснень у порядку, визначеному в ст. 165 КАС України.

8. Повідомити учасників справи про необхідність подання разом із відзивом/відповіддю на відзив/запереченнями/пояснень:

- доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються такий(а, і) відзив/відповідь на відзив/заперечення/пояснення, якщо такі докази не надано раніше;

- документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву/відповіді на відзив/заперечень/пояснень і доданих до нього(неї, них) доказів іншим учасникам справи.

9. Також повідомити, що відповідно до ч. 5 ст. 77 КАС України, якщо учасник справи без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які він посилається, суд вирішує справу на підставі наявних доказів.

10. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Ю.Т. Шрамко

Дата ухвалення рішення02.04.2021
Оприлюднено09.04.2021
Номер документу96110015
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування державної реєстрації, скасування рішення

Судовий реєстр по справі —640/6968/21

Рішення від 21.05.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мамедова Ю.Т.

Ухвала від 02.04.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні