Постанова
від 07.05.2010 по справі 2а-1480/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-1480/10/1770

07 травня 2010 року 12год. 25хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Шарапи В.М. за участю сек ретаря судового засідання О левського Т.Р. та сторін і інш их осіб, які беруть участь у сп раві:

позивача: представник не з'я вився

відповідача: представник н е з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Сарненська міжрайонна дер жавна податкова інспекція Рі вненської області < Список > < Позивач в особі >

до Сільськогосподарське прив атне підприємство "Вірківськ е" третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору на стороні відповіда ча < 3-тя особа >

про припинення юридично ї особи,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до су ду з позовом про припинення ю ридичної особи сільськогосп одарського приватного підпр иємства "Вірківське" на підст аві п.2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців" № 755 від 15.05.2003 р.

В судове засідання позивач не з'явився, подав клопотання про розгляд справи без участ і його представника.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про причини неприбуття су д не повідомив, хоча був належ ним чином повідомлений про д ату, час і місце судового розг ляду. Суд вважає за можливе р озглянути справу без участі представників сторін на підс таві наявних доказів.

Повно і всебічно з' ясува вши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинн ого законодавства, перевірив ши їх дослідженими у судовом у засіданні доказами, суд вва жає, що позов підлягає до задо волення.

Судом встановлено, що Сільс ькогосподарське приватне пі дприємство "Вірківське" заре єстроване як юридична особа розпорядженням Сарненської районної державної адмініст рації №426 від 09.11.2000 року.

Заборгованість по податка х, зборах, обов' язкових плат ежах до бюджету за даними под аткового обліку у відповідач а відсутня. Станом на 23.03.2010 року заборгованість відповідача по сплаті збору на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування за даними обл іку управління Пенсійного фо нду України в Сарненському р айоні також відсутня.

Крім того, відсутня заборго ваність відповідача перед Са рненською міжрайонною викон авчою дирекцією Рівненськог о обласного відділення Фонду соціального страхування з т имчасової втрати працездатн ості, відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань в Сарнен ському районі та перед Сарне нським районним центром зайн ятості.

Судом встановлено, що відпо відач з січня 2008 року у встанов леному порядку перед державн им податковим органом не зві тувався, податкові деклараці ї, звіти та інші документи, пов ' язані з обчисленням та спл атою податків, не подавав.

Дані обставини стверджені дослідженими у судовому зас іданні доказами: копією дові дки про включення відповідач а до Єдиного державного реєс тру підприємств та організац ій України (а.с.3), копією свідоц тва про державну реєстрацію відповідача (а.с.4), копією дові дки про взяття на облік платн ика податків (а.с.5), копією дові дки з Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців (а.с.13-14), ко пією Статуту (а.с.15-18), копією дов ідки Сарненської МДПІ про ос таннє подання відповідачем з вітності (а.с.7), копією довідки Сарненської МДПІ про відсут ність заборгованості відпов ідача перед бюджетом (а.с.6), коп ією довідки Управління Пенсі йного фонду в Сарненському р айоні про відсутність боргу відповідача (а.с.9), копією дові дки відділення виконавчої ди рекції Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань в Сарненськ ому районі про відсутність з аборгованості відповідача (а .с.10), копією довідки Сарненськ ого районного центру зайнято сті про відсутність заборгов аності відповідача (а.с.11), копі єю довідки Сарненської міжра йонної виконавчої дирекції Р івненського обласного відді лення Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності про відсутні сть заборгованості відповід ача (а.с.12).

Згідно п. 2 ч.1 ст. 9 Закону Украї ни “Про систему оподаткуванн я” від 25.06.1991 року за №1251-XII платник и податків і зборів (обов' яз кових платежів) зобов' язані подавати до державних пода ткових органів та інших держ авних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів). Строки подання подат кових декларацій встановлен і пунктом 4.1.4 п.4.1. ст.4 Закону Укра їни “Про порядок погашення з обов' язань платників подат ків перед бюджетом та держав ними цільовими фондами” № 2181-І ІІ від 21.12.2000 р.

Однак, всупереч цьому більш е року, а саме з січня 2008 року, ві дповідач не подавав звітност і до державного податкового органу.

Частиною 2 ст. 38 Закону Україн и "Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців" № 755 від 15.05.2003 р. вст ановлено, що неподання протя гом року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності відповідно до закону є підставою для пос тановлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з ба нкрутством юридичної особи.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі з гідно ч.4 ст.94 КАС України з відп овідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Юридичну особу - Сільського сподарське приватне підприє мство "Вірківське" (код ЄДРПОУ 31091999, юридична адреса: с.Вирка, С арненський район, Рівненська область, 34551) - припинити.

Копію постанови направит и державному реєстратору Сар ненської райдержадміністра ції.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10-ти днів з дн я складання постанови в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів п ісля подання заяви про апеля ційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без п опереднього подання заяви пр о апеляційне оскарження, якщ о скарга подається у строк, вс тановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова складена в пов ному обсязі 12 травня 2010 року

Суддя < Пі дпис > Шарапа В.М .

< Текст >

Дата ухвалення рішення07.05.2010
Оприлюднено27.07.2010
Номер документу9611741
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1480/10/1770

Постанова від 07.05.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шарапа В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні