Постанова
від 14.05.2010 по справі 2а-3350/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 травня 2010 р. Справа № 2а-3350/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Соп'яне нко О.В.

за участю секретаря судового засідання-Усенк о І.М.

представника позивач а - Горевого А.В.,< Текст >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Зарічному районі м.Су ми до закритого акціонерног о товариства "Пересувна меха нізована колона "Спецмонтажн аладка" про стягнення заборг ованості ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, управління Пен сійного фонду України в Зарі чному районі м.Суми, свої вимо ги мотивує тим, що відповідно до п.1 ч.1 ст.14 Закону України «Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування» в ідповідач зареєстрований як платник страхових внесків в управлінні Пенсійного фонду України в Зарічному районі м .Суми. Відповідно до р.6 Інстру кції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками т а застрахованими особами вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння до Пенсійного фонду Укра їни» зобов' язаний відшкодо вувати витрати Пенсійного фо нду на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах відповідно до ч.2 При кінцевих положень Закону Укр аїни «Про загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання» в розмірі 100 відсотків від фактичних витрат на випл ату і доставку пенсій, призна чених застрахованим особам, які працювали або працюють н а роботах із шкідливими і важ кими умовами праці за списко м №2 виробництв, робіт, професі й, посад і показників, затверд жених Кабінетом Міністрів Ук раїни та за результатами ате стації робочих місць, на поса дах, що дають право на признач ення пенсії за віком на пільг ових умовах, щомісяця до 25 чис ла. Внаслідок порушення вимо г законодавства у відповідач а виникла заборгованість по відшкодуванню витрат на випл ату і доставку пільгових пен сій за лютий 2010 року в сумі 3210 гр н. 68 коп. Тому позивач просить с тягнути з відповідача вказан у суму боргу.

В судовому засіданні представник позивача, Горе вий А.В., позовні вимоги підт римав у повному обсязі зазна чивши, що заборгованість на момент розгляду справи відп овідачем не погашена.

Відповідач, повідомлений п ро час, дату та місце розгляду справи за адресою, внесеною д о Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, що підтверджується довідкою вищезазначеного ре єстру (а.с.7), в судове засідання не з' явився. Про причини нея вки суд не повідомив, клопота ння про відкладення розгляду справи до суду не надав.

Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС Укр аїни вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру, або за адре сою, яка зазначена її предста вником, і це підтверджується підписом відповідної службо вої особи. Таким чином, суд вв ажає, що відповідач є належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання, йо го відсутність в судовому за сідання не перешкоджає розгл яду справи.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, вивчив ши матеріали справи, вважає, щ о позов обґрунтований і підл ягає задоволенню в повному о бсязі, виходячи з наступного .

В судовому засіданні встан овлено, що згідно довідки Сум ського обласного управління статистики закрите акціонер не товариство "Пересувна мех анізована колона "Спецмонтаж наладка" включено до Єдиного державного реєстру підприєм ств і організацій України (а. с.7).

Згідно до п. 6.8. р. 6 Інструкції підприємства повинні вносит и до Пенсійного фонду суму фа ктичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах, щоміся чно до 25 числа.

Сума витрат, що підлягає від шкодуванню відповідачем за л ютий 2010 року, визначена в розра хунках фактичних витрат на в иплату та доставку пільгових пенсій по списку № 2 і складає 3210 грн. 68 коп. (а.с.5).

Внаслідок порушення вимог Закону України "Про загально обов'язкове державне пенсійн е страхування" та Інструкції про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України за відповідачем утворився борг , який підтверджується розра хунком фактичних витрат на в иплату та доставку пенсій в я кому сума нарахованих внескі в становить 3210 грн. 68 коп. (а.с.4).

Таким чином, судом встановл ено, що відповідач не відшкод овував управлінню Пенсійног о фонду України в Зарічному р айоні м.Суми витрати на випла ту та доставку пенсій особам , що працювали або працюють на роботах із шкідливими і важк ими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професі й, посад показників, затвердж ених Кабінетом Міністрів Укр аїни та за результатами атес тації робочих місць, на посад ах, що дають право на призначе ння пенсії за віком на пільго вих умовах.

Тому з закритого акціонерн ого товариства "Пересувна ме ханізована колона "Спецмонта жналадка" необхідно стягнути 3210 грн. 68 коп. заборгованості з відшкодування пільгових пен сій.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов управління Пенсійного ф онду України в Зарічному рай оні м.Суми до закритого акці онерного товариства "Пересув на механізована колона "Спец монтажналадка" про стягненн я заборгованості - задоволь нити в повному обсязі.

Стягнути з закритого акціо нерного товариства "Пересувн а механізована колона "Спецм онтажналадка" (40000, м.Суми, вул.Во єводіна 4, код 00912273, МФО 380805, р/р 26003128125 в "Райффайзен банк Аваль" у м.Києві) на користь управлінн я Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми (40024, м.С уми, вул.Харківська 35, код 22977095, МФ О 337568, р\р 25605311185 в СОУ ВВАТ "Дежавни й ощадний банк України") борг п о фактичних витратах на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах в розмірі 3210,68 грн. (три тисячі дв істі десять грн. 68 коп.) за лютий 2010 року .

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови суду в де сятиденний строк з дня склад ення постанови в повному обс язі та подання після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Суддя < Текст > О.В. Соп'яненко

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя О.В. Соп'яненко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.05.2010
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу9612029
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3350/10/1870

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Постанова від 14.05.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні