Вирок
від 07.04.2021 по справі 646/2261/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/2261/21

№ провадження 1-кп/646/561/2021

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07.04.21 року м.Харків

Червонозаводський районний суд м.Харкова у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданніу залі суду кримінальне провадження № 12021220060000200 від 15.02.2021р. відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Горлівка Донецької області, громадянина України, одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , працюючого адміністратором у Товаристві з обмеженою відповідальністю «БРІНПРОФІТ», раніше не судимого,

за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.325КК України,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_5 , працюючи на посаді директора ТОВ «БРІНПРОФІТ», який згідно статуту товариства організовує роботу підприємства та затверджує правила внутрішнього розпорядку, діючи умисно, з метою та мотивів безперервного отримання прибутку від діяльності підприємства, всупереч вимог постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», прийнятими відповідно до ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», якими заборонено роботу після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб`єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), розуміючи, що його дії можуть призвести до розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID- 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, 29.12.2020 року в період часу з 23:00 до 07:00, організовував роботу персоналу ресторану «Панорама», який розташований за адресою: м. Харків, пров. Костюринський, 2 у ТРЦ «Palladium», що супроводжувалось обслуговуванням з надання послуг громадського харчування, чим порушив вимоги вищевказаних нормативно-правових актів, прийнятими з метою запобігання розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Таким чином своїми умисними діями ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.325 КК України, тобто порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним хворобам, якщо такі дії завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.

Крім цього, ОСОБА_5 , працюючи на посаді директора ТОВ «БРІНПРОФІТ», який згідно статуту товариства організовує роботу підприємства та затверджує правила внутрішнього розпорядку, діючи умисно, з метою та мотивів безперервного отримання прибутку від діяльності підприємства, всупереч вимог постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 104, прийнятими відповідно до ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», якими заборонено роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб`єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдальнь, кафетеріїв, буфетів тощо), розуміючи, що його дії можуть призвести до розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, 05.03.2021 року в період часу з 24:00 до 07:00, організовував роботу персоналу ресторану «Панорама», який розташований за адресою: м. Харків, пров. Костюринський, 2 у ТРЦ «Palladium», що супроводжувалось обслуговуванням з надання послуг громадського харчування, чим порушив вимоги вищевказаних нормативно-правових актів, прийнятими з метою запобігання розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Таким чином своїми умисними діями ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.325 КК України, тобто порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним хворобам, якщо такі дії завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.

Крім цього, ОСОБА_5 , працюючи на посаді директора ТОВ «БРІНПРОФІТ», який згідно статуту товариства організовує роботу підприємства та затверджує правила внутрішнього розпорядку, діючи умисно, з метою та мотивів безперервного отримання прибутку від діяльності підприємства, всупереч вимог постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 104, прийнятими відповідно до ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», якими заборонено роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб`єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдальнь, кафетеріїв, буфетів тощо), розуміючи, що його дії можуть призвести до розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,12.03.2021 року в період часу з 24:00 до 07:00, організовував роботу персоналу ресторану «Панорама», який розташований за адресою: м. Харків, пров. Костюринський, 2 у ТРЦ «Palladium», що супроводжувалось обслуговуванням з надання послуг громадського харчування, чим порушив вимоги вищевказаних нормативно-правових актів, прийнятими з метою запобігання розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2.

Таким чином своїми умисними діями ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.325 КК України, тобто порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним хворобам, якщо такі дії завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.

01.04.2021 року між обвинуваченим та прокурором укладена угода про визнання винуватості, за умовами якої ОСОБА_5 беззастережно визнав обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні,зобов`язався сприяти розслідуванню кримінального провадження, виявленню та припиненню інших відомих йому подібних кримінальних правопорушень.

Сторони погодились на призначення покарання ОСОБА_5 за ч.1ст.325 ККу виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а саме штрафу в дохід держави в розмірі 34000,00 грн..

В судовому засіданні обвинувачений визнав себе винуватим у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення, просив суд затвердити угоду про визнання винуватості та погодився на призначення вищевказаного узгодженого в угоді покарання.

Відповідно до вимогст.468 КПК Україниу кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості. Згідно з п.1 ч.4ст.469 КПК Україниугода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, нетяжких злочинів та тяжких злочинів.

Судом з`ясовано, що обвинувачений цілком розуміє наслідки затвердження угоди, передбаченістаттею 473 КПК України, а також наслідки її невиконання, передбаченіст.476 КПК України.

Судом встановлено, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Також судом з`ясовано наступні обставини: умови угоди не суперечать вимогамКПК Українита закону, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб; правова кваліфікація кримінального правопорушення є правильною. Будь-яких підстав вважати, що умови угоди не відповідають інтересам суспільства, а укладення угоди не було добровільним, або обвинувачений не визнав себе винним, у суду немає.

В судовому засіданні обвинувачений підтвердив, що має можливість сплатити штраф, який визначений умовами угоди про визнання винуватості, та його розмір не є надто обтяжливим для нього та його сім`ї.

Прокурор та захисник в судовому засіданні також просили затвердити угоду про визнання винуватості.

Вивченням особи обвинуваченого встановлено, що він на облікуу лікаря-психіатрата наркологане перебуває, раніше не судимий.

Обставиною, яка згідно зіст.66 КК Українипом`якшує покарання обвинуваченому, є щире каяття. Обставин, які згідно зіст.67 КК Україниобтяжують покарання обвинуваченому, не встановлено.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості та призначення обвинуваченому покарання, визначеного умовами цієї угоди.

У кримінальному провадженні запобіжний захід обвинуваченому не обирався.

Скасуванню підлягає арешт майна, застосований як захід забезпечення вказаного кримінального провадження.

Цивільний позов не заявлений.

Питання про речові докази слід вирішити згідно зіст.100 КПК України.

Керуючись ст.ст.100,373,374,475 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Затвердити угоду від 01.04.2021р. між прокурором Слобідської окружної прокуратури міста Харкова Харківської області ОСОБА_3 та ОСОБА_5 про визнання винуватостіу кримінальному провадженні № 12021220060000200 від 15.02.2021р. за ч.1ст.325 КК України.

Визнати ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,винним увчиненні кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.1ст.325КК України, та призначити йому узгоджене покарання у виді штрафу у розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі) грн. 00 коп.

Скасувати арешт, накладений ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 17.03.2021 року, на вилучене 06.03.2021 під час проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Харків, пров. Костюринський, 2, де знаходиться ресторан «Panorama Lounge», власниками яких є ТОВ «НМЦ» (код ЄДРПОУ: 33412062) та які фактично використовує ТОВ «БРІНПРОФІТ» (код ЄДРПОУ: 37365844), а саме: вилучене з першого поверху: EdgeRouter 1848K18E82945DBDB-EHD0OK; UniFi 2010KE063DACA025F-LO0ZY6; UniFi switch 8 150 W s/n OKE063DA5D9F30-roeeao; вісім чеків; D-Link s/n DL201B7001171; два журнали прийому ключів, чотири аркуші з чорновими записами поміщено до сейф пакету № 7244464; Switch у кількості восьми штук, системний блок FQC-04673; системний блок б/н; на нульовому поверсі: чековий принтер SP-POS88V; системний блок б/н; чеки у кількості 49 штук та чорнові записи поміщено до сейф пакету № 0004619; на п`ятому поверсі з барних стійок: чековий принтер POS80-UE; касові чеки, чорнові записи та друковані аркуші поміщено до сейф пакету № 0004615; системний блок R-kiper, системний блок R-kiper, чековий принтер ТМ200; чековий принтер SP-POS88V, які належать ТОВ «БРІНПРОФІТ» (код ЄДРПОУ: 37365844).

Скасувати арешт, накладений ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 18.03.2021 року, на вилучене 13.03.2021 під час проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Харків, пров. Костюринський, 2, де знаходиться ресторан «Panorama Lounge», власниками яких є ТОВ «НМЦ» (код ЄДРПОУ: 33412062) та які фактично використовує ТОВ «БРІНПРОФІТ» (код ЄДРПОУ: 37365844), а саме: вилученого з першого поверху: аркуші з чорновими записами та фіскальні чеки, поміщені до сейф пакету № SUD 2007301, вилученого з нульового поверху: системний блок CHIEFTEC s/n A1706 G088 02, поміщено до сейф пакету № SUD 4022418; чорнові записи та фіскальні чеки, поміщено до сейф пакету № SUD 2007300, вилученого з п`ятого поверху з барних стійок: системний блок в корпусі чорного кольору, без маркувань, поміщений до сейф пакету № SUD 4022417; фіскальні чеки, чорнові записи, поміщено до сейф пакету № SUD 2007302, які належать ТОВ «БРІНПРОФІТ» (код ЄДРПОУ: 37365844).

Речові докази у справі: вилучене під час проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Харків, пров. Костюринський, 2, де знаходиться ресторан «Panorama Lounge», власниками яких є ТОВ «НМЦ» (код ЄДРПОУ: 33412062) та які фактично використовує ТОВ «БРІНПРОФІТ» (код ЄДРПОУ: 37365844), а саме:

-вилучений з нульового поверху: системний блок CHIEFTEC s/n A1706 G088 02, який поміщено до сейф пакету № SUD 4022418;

-вилучений з п`ятого поверху з барних стійок: системний блок в корпусі чорного кольору, без маркувань, поміщений до сейф пакету № SUD 4022417;

-вилучені з першого поверху: EdgeRouter 1848K18E82945DBDB-EHD0OK; UniFi 2010KE063DACA025F-LO0ZY6; UniFi switch 8 150 W s/n OKE063DA5D9F30-roeeao; D-Link s/n DL201B7001171; Switch у кількості восьми штук, системний блок FQC-04673; системний блок б/н;

-вилучені на нульовому поверсі: чековий принтер SP-POS88V; системний блок б/н;

-вилучені на п`ятому поверсі з барних стійок: чековий принтер POS80-UE; системний блок R-kiper, системний блок R-kiper, чековий принтер ТМ200; чековий принтер SP-POS88V,- повернути Товариству з обмеженою відповідальністю «БРІНПРОФІТ» (код ЄДРПОУ: 37365844).

Речові докази у справі: вилучене під час проведення обшуку у нежитлових приміщеннях за адресою: м. Харків, пров. Костюринський, 2, де знаходиться ресторан «Panorama Lounge», власниками яких є ТОВ «НМЦ» (код ЄДРПОУ: 33412062) та які фактично використовує ТОВ «БРІНПРОФІТ» (код ЄДРПОУ: 37365844), а саме:

-вилучені з першого поверху: аркуші з чорновими записами та фіскальні чеки, поміщені до сейф пакету № SUD 2007301,

-вилучені з нульового поверху: чорнові записи та фіскальні чеки, поміщено до сейф пакету № SUD 2007300,

-вилучені з п`ятого поверху з барних стійок: фіскальні чеки, чорнові записи, поміщено до сейф пакету № SUD 2007302,

-вилучене з першого поверху: вісім чеків; два журнали прийому ключів, чотири аркуші з чорновими записами поміщено до сейф пакету № 7244464;

-вилучені на нульовому поверсі: чеки у кількості 49 штук та чорнові записи, які поміщено до сейф пакету № 0004619;

-вилучені на п`ятому поверсі з барних стійок: касові чеки, чорнові записи та друковані аркуші, які поміщено до сейф пакету № 0004615,-

знищити.

Вирок можебути оскаржено до Харківського апеляційного суду через Червонозаводськийо районний суд м.Харкова протягом 30 діб після проголошення з підстав, передбаченихст.394 КПК України, а саме:- обвинуваченим, його захисником, законним представником виключно з підстав: призначення судом покарання, суворішого, ніж узгоджене сторонами угоди; ухвалення вироку без його згоди на призначення покарання; невиконання судом вимог, встановленихчастинами четвертою,шостою,сьомою статті 474цього Кодексу,в томучислі нероз`ясненняйому наслідківукладення угоди; прокурором виключно з підстав: призначення судом покарання, менш суворого, ніж узгоджене сторонами угоди; затвердження судом угоди у провадженні, в якому згідно зчастиною четвертою статті 469цього Кодексу угода не може бути укладена.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченим та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення07.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96129474
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням

Судовий реєстр по справі —646/2261/21

Вирок від 07.04.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні