Постанова
від 14.05.2010 по справі 2а-2076/10/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-2076/10/2570

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 травня 2010 р. м. Чернігів

Чернігівський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

Головуючої судді - Гром Л. М.

розглянувши у письмовому п ровадженні справу за адмініс тративним позовом Державно ї податкової інспекції у Мен ському районі, третя особа на стороні позивача Менська районна державна адміністр ація до Дочірнього підприєм ства «Берізка» про припиненн я юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

ВСТАНОВИВ:

Позивач, 27.04.2010 року звернувся до суду з позовною заявою до Д очірнього підприємства «Бер ізка» і просить суд припинит и, як юридичну особу, відповід ача, мотивує тим що відповіда ч не звітує про здійснення го сподарської діяльності.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, всебічно і по вно з' ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуєть ся позов, об' єктивно оцінив ши докази, які мають юридичне значення для розгляду справ и і вирішення спору по суті, су д вважає, що позов підлягає за доволенню на слідуючих підст авах.

Встановлено, що Дочірнє під приємство «Берізка» зареєст ровано як суб' єкт господарс ької діяльності - юридична особа Менською районною державною адміністрацією 06.07 .1999 року. Суб' єкта підприємни цької діяльності своєчасно в зято на податковий облік до Д ержавної податкової інспекц ії в Менському районі, як плат ника податків і зборів.

Відповідно до ст.9 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання» від 25.06.1991 року №1251-XII (зі змін ами і доповненнями) платники податків зобов'язані подава ти до державних податкових о рганів та інших органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів) та сплачуват и належні суми податків і збо рів (обов'язкових платежів) у в становлені законами терміни .

Проте відповідач не подає п одаткову звітність до податк ової інспекції з 24.01.2006р., що підт верджується довідкою Держав ної податкової інспекції в М енському районі № 333/9/19 від 19.04.2010 р оку. Даною довідкою визначен о, що відповідач заборговано сті по податках і зборах не ма є.

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців» № 755-ІV від 15.05.2003 р . підставами для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є на явність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутні сть юридичної особи за вказа ним її місцезнаходженням.

Згідно з пунктом 3 частини п ершої статті 10 Закону України «Про державну податкову слу жбу в Україні» до функцій орг анів державної податкової сл ужби належить контроль за св оєчасністю подання платника ми податків податкових звіті в, декларацій, розрахунків та інших документів, пов' язан их з обчисленням податків, ін ших платежів. Вказана норма к ореспондується із нормами За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців », якими визначені підстави д ля постановлення судового рі шення про припинення юридичн ої особи внаслідок неподання податкової звітності.

В силу п. 17 ч. 1 ст. 11 Закону Укра їни «Про державну податкову службу в Україні» органам де ржавної податкової служби на дано право звертатися у пере дбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заяво ю) про скасування державної р еєстрації суб'єкта підприємн ицької діяльності.

Таким чином, враховуючи, що обставини справи, які відпов ідно до законодавства повин ні бути підтверджені певними конкретними засобами доказу вання, не можуть підтверджув атись іншими засобами доказу вання, суд прийшов до висновк у, що в позовній заяві наведен і обставини, які підтверджую ться достатніми доказами, що свідчать про обґрунтованіст ь позовних вимог.

На підставі вищевикладено го та керуючись статтями 160-163 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити в по вному обсязі.

Припинити юридичну особу - Дочірнє підприємство «Беріз ка» (ід. код 30481552).

В день набрання судовим рі шенням законної сили надісла ти його копію державному реє стратору за місцем реєстраці ї суб' єкта підприємницької діяльності - фізичної особ и для внесення запису щодо ць ого судового рішення; повідо млення органів, визначених у ч. 3 ст. 49 Закону України «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців» та вчинення дій щод о проведення процедури припи нення юридичної особи - Дочір нього підприємства «Берізка » (ід. код 30481552)- у встановленому з аконом порядку.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду пр отягом десяти днів з дня її ск ладання в повному обсязі, осо бою, яка оскаржує постанову, з а правилами, встановленими с т. ст. 185-187 КАС України, шляхом по дання через суд першої інста нції заяви про апеляційне ос карження. Якщо постанову бул о проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови. Апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом двадцяти днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження. Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання заяви про апе ляційне оскарження.

< Поле для вводу тексту >

Суддя Гром Л.М.

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.05.2010
Оприлюднено15.07.2010
Номер документу9613531
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2076/10/2570

Ухвала від 28.04.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Гром Л.М.

Постанова від 14.05.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Гром Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні