Ухвала
від 08.04.2021 по справі 320/3248/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 320/3248/20

У Х В А Л А

08 квітня 2021 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Судді-доповідача: Бужак Н. П.

Суддів: Беспалова О.О., Парінова А.Б.

За участю секретаря: Кондрат Л.Г.

розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про виправлення описки в резолютивній частині постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 24 грудня 2020 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Горохуватської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів про застусування заходів реагування,-

У С Т А Н О В И Л А:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області звернулось до суду з адміністративним позовом про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Горохуватської загальноосвітньої школи 1-ІІ ступенів за адресою: Київська область, Кагарлицький район с. Іванівка, вул. Перемоги, будинок 120) шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлулатацію вказаного об`єкта до повного зупинення усунення порушень зазначених в акті від 21.01.2020 року №13.

Відповідно до рішення Київського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2020 року в задоволенні позовних вимог відмовлено.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 24 грудня 2020 року рішення Київського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2020 ркоу скасовано та ухвалено нове судове рішення, яким застосовано до Горохуватської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів, яка розташована за адресою: Київська обл, Кагарлицький район, с. Іванівка, вул. Перемоги, буд.120, заходи реагування зупиненням її експлуатації до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки.

19.01.2021 року Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Київській області подало заяву в якій просить виправити описку в резолютивній частині постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 24.12.2020 року відповідно до прохальної частини апеляційної скарги Головного управління, а саме зазначити: Застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Горохуватської загальноосвітньої школи І-ІІ степенів (ЄДРПОУ 24888415) за адресою: Київська область, Караглицький район, с. Іванівка, вул. Перемоги, буд.120, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень зазначених в акті від 21.01.2020 року №13 .

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 311 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції може розглянути справу без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) за наявними у справі матеріалами, якщо справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів, подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, які ухвалені в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у порядку письмового провадження).

Частиною 2 статті 311 КАС України визначено, що якщо під час письмового провадження за наявними у справі матеріалами суд апеляційної інстанції дійде висновку про те, що справу необхідно розглядати у судовому засіданні, то він призначає її до апеляційного розгляду в судовому засіданні.

Колегія суддів, враховуючи вимоги, викладені у заяві, вважає за можливе розглянути дане питання у порядку письмового провадження.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи та доводи заяви, колегія суддів вважає, що заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасників справи чи заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

За змістом даної норми Закону, опискою слід вважати помилку, що порушує правила граматики, синтаксису, пунктуації, що мають вплив на зміст судового рішення та його виконання.

Як убачається з позовної заяви, позивач просив застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Горохуватської загальноосвітньої школи 1-ІІ ступенів за адресою: Київська область, Кагарлицький район с. Іванівка, вул. Перемоги, 120) шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлулатацію вказаного об`єкта до повного зупинення усунення порушень зазначених в акті від 21.01.2020 року №13.

Задовольняючи адміністративний позов у повному обсязі, Шостий апеляційний адміністративний суд застосував до Горохуватської загальноосвітньої шкоди 1-3 ступенів заходи реагування зупиненням її експлуатації до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки.

Тобто суд, ухвалюючи постанову припустився помилок, а саме невірно зазначив найменування школи, вказавши Горохуватська середньоосвітня школа 1-3 ступеня, тоді як відповідно до матеріалів школи, остання є загальноосвітня школа І-ІІ ступенів. Крім того, судом не було вказано дату складання акту та номер, а також не вказано шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта.

Зазначені описки є суттєвими та впливають на зміст судового рішення та його виконання, а тому колегія суддів вважає за необхідне виправити допущені під час ухвалення постанови від 24 грудня 2020 року описки та викласти абзац другий резолютивної частини постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 24 грудня 2020 року наступним чином: Застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Горохуватської загальноосвітньої школи 1-ІІ ступенів ( ЄДРПОУ 24888415) за адресою: Київська область, Кагарлицький район с. Іванівка, вул. Перемоги, будинок 120, шляхом зобов`язання Горохуватську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів повністю зупинити експлулатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 21.01.2020 року №13 .

Керуючись ст. ст. 253, 311, 328, 329 КАС України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А:

Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області задовольнити.

Виправити допущені у резолютивній частині постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 24 грудня 2020 року описки та викласти абзац другий резолютивної частини постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 24 гркдня 2020 року наступним чином: Застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Горохуватської загальноосвітньої школи 1-ІІ ступенів (ЄДРПОУ 24888415) за адресою: Київська область, Кагарлицький район с. Іванівка, вул. Перемоги, будинок 120, шляхом зобов`язання Горохуватську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів повністю зупинити експлулатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 21.01.2020 року №13 .

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду у строк визначений ст. 329 КАС України.

Суддя-доповідач: Бужак Н.П.

Судді: Беспалов О.О.

Парінов А.Б.

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.04.2021
Оприлюднено12.04.2021
Номер документу96142909
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/3248/20

Ухвала від 08.04.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бужак Наталія Петрівна

Постанова від 24.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бабенко Костянтин Анатолійович

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бабенко Костянтин Анатолійович

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бабенко Костянтин Анатолійович

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бабенко Костянтин Анатолійович

Рішення від 02.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 17.04.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні