Ухвала
від 08.04.2021 по справі 202/31/21
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/31/21

Провадження № 1-кс/202/1832/2021

УХВАЛА

Іменем України

08 квітня 2021 року слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Дніпро клопотання старшого слідчогоз ОВСтретього ВРКПСУ ГУДФС уДніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення огляду, в рамках кримінального провадження № 32018040040000068 від 18.10.2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні третього ВРКП СУ ГУ ДФС у Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018040040000068 від 18.10.2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204 КК України.

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання старшого слідчогоз ОВСтретього ВРКПСУ ГУДФС уДніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення огляду.

Відповідно до клопотання, невстановлені особи, протягом 2019 року та по теперішній час, на території м. Дніпра, м. Павлограда, м. Новомосковська, м. Кам`янського організували з метою збуту незаконне придбання, зберігання, транспортування та збут через мережу нелегальних авто- та газозаправочних станцій незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: скрапленого газу, бензину та дизпалива. Також, невстановлені особи, протягом 2019 2020 років, діючи умисно на території м. Дніпра та Дніпропетровської області, здійснюють з метою збуту незаконне придбання, зберігання, транспортування та збут через мережу нелегальних авто-газозаправочних станцій незаконно виготовлених підакцизних товарів, а саме: скрапленого газу.

Крім того встановлено, що на території Дніпропетровській області розташовано понад 100 нелегальних АЗС (автозаправних станцій) та АГЗП (авто-газозаправних пунктів) з роздрібної реалізації підакцизних нафтопродуктів (скрапленого газу, бензину, дизпалива), діяльність яких здійснюється з грубим порушенням діючого законодавства, а саме: здійснюється реалізація пального сумнівної якості із ознаками фальсифікату; відсутні дозвільні документи, в тому числі дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки, документи землекористування, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням; порушуються правила безпеки, пожежної охорони, екології, охорони праці;відсутня реєстрація місць торгівлі або зберігання пального як акцизного складу в Системі електронного адміністрування реалізації пального; відсутні ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним (в додатку до ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним зазначені реєстраційні номери РРО, що використовуються на АЗС/АГЗП); АЗС/АГЗП здійснюють роздрібну реалізацію пального за готівкові грошові кошти без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО), тобто отримані від такої діяльності грошові кошти належним чином не обліковуються і податки з них не сплачуються; покупцям не видаються розрахункові документи (фіскальні чеки РРО) за відпущений товар (нафтопродукт); АЗС/АГЗП не зареєстровані, як платники акцизного податку та не сплачують його.

Встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , невстановленими особами здійснюється незаконна реалізація пального вроздріб. Така реалізація здійснюється без застосування РРО, виключно шляхом готівкового розрахунку.

Згідно інформації управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Дніпропетровській області встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним не видавались.

Тому, слідчий просить надати дозвіл на проведення огляду місцевості та приміщень АЗС (автозаправної станції) / АГЗП (авто-газозаправного пункту), які розташовані за адресою АДРЕСА_1 , з метою виявлення, огляду та вилучення речей і документів, в яких відображені відомості стосовно осіб (юридичних, фізичних), задіяних у вчиненні кримінального правопорушення; речей і документів, в яких відображені відомості стосовно придбання, транспортування пального та його реалізацію - фінансово-господарських документів (договорів, додатків до договорів, договорів оренди (суборенди), специфікацій, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів відповідності пального, висновків досліджень пального, відомостей обліку прийнятого, реалізованого пального, його залишків, відомостей касового обліку, бухгалтерської та касової документації з продажу пального, в тому числі чорнових касових та бухгалтерських записів, зошитів, журналів, інших документів, в яких відображені відомості про продаж пального шляхом готівкового розрахунку), а також технічних засобів, з використанням яких здійснюється облік і реалізація пального (системних блоків, ноутбуків, іншого); дозвільних документів на здійснення зберігання та реалізації пального, використання земельної ділянки; обладнання та пристроїв для зберігання та реалізації пального (колонок, ємностей, резервуарів, насосів, шлангів, тощо); відомостей вимірювальних приладів обладнання для зберігання та реалізації пального, в тому числі стосовно його залишків; безпосередньо самого пального (скрапленого газу, бензину, дизельного палива); відомостей щодо наявності/відсутні ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним; інших предметів й документів, що свідчать про здійснення протиправних дій та мають значення для кримінального провадження.

Розглянувши клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про проведення огляду, підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України огляд здійснюється з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно довимогч.1ст.234КПКУкраїниобшук проводитьсязметою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Згідно з ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Перевіривши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню, оскільки проведення огляду місцевості та приміщень АЗС (автозаправної станції) / АГЗП (авто-газозаправного пункту), які розташовані за адресою: Дніпропетровська область, м. Підгороднє, вул. Партизанська, 119, що на праві приватної власності належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Укрспецкомплексплюс», код ЄДРПОУ 36004062, необхідне з метою виявлення та вилучення: речей і документів, в яких відображені відомості стосовно осіб (юридичних, фізичних), задіяних у вчиненні кримінального правопорушення; речей і документів, в яких відображені відомості стосовно придбання, транспортування пального та його реалізацію - фінансово-господарських документів (договорів, додатків до договорів, договорів оренди (суборенди), специфікацій, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів відповідності пального, висновків досліджень пального, відомостей обліку прийнятого, реалізованого пального, його залишків, відомостей касового обліку, бухгалтерської та касової документації з продажу пального, в тому числі чорнових касових та бухгалтерських записів, зошитів, журналів, інших документів, в яких відображені відомості про продаж пального шляхом готівкового розрахунку), а також технічних засобів, з використанням яких здійснюється облік і реалізація пального (системних блоків, ноутбуків, іншого); дозвільних документів на здійснення зберігання та реалізації пального, використання земельної ділянки; обладнання та пристроїв для зберігання та реалізації пального (колонок, ємностей, резервуарів, насосів, шлангів, тощо); відомостей вимірювальних приладів обладнання для зберігання та реалізації пального, в тому числі стосовно його залишків; безпосередньо самого пального (скрапленого газу, бензину, дизельного палива); відомостей щодо наявності/відсутні ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним, що свідчать про здійснення протиправних дій та мають значення для кримінального провадження.

Керуючись ст. ст. 110, 233-237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчогоз ОВСтретього ВРКПСУ ГУДФС уДніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення огляду, в рамках кримінального провадження № 32018040040000068 від 18.10.2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204 КК України - задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи по кримінальному провадженню № 32018040040000068, дозвіл на проведення огляду місцевості та приміщень АЗС (автозаправної станції) / АГЗП (авто-газозаправного пункту), які розташовані за адресою: Дніпропетровська область, м. Підгороднє, вул. Партизанська, 119, що на праві приватної власності належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Укрспецкомплексплюс», код ЄДРПОУ 36004062, з метою виявлення та вилучення: речей і документів, в яких відображені відомості стосовно осіб (юридичних, фізичних), задіяних у вчиненні кримінального правопорушення; речей і документів, в яких відображені відомості стосовно придбання, транспортування пального та його реалізацію - фінансово-господарських документів (договорів, додатків до договорів, договорів оренди (суборенди), специфікацій, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів відповідності пального, висновків досліджень пального, відомостей обліку прийнятого, реалізованого пального, його залишків, відомостей касового обліку, бухгалтерської та касової документації з продажу пального, в тому числі чорнових касових та бухгалтерських записів, зошитів, журналів, інших документів, в яких відображені відомості про продаж пального шляхом готівкового розрахунку), а також технічних засобів, з використанням яких здійснюється облік і реалізація пального (системних блоків, ноутбуків, іншого); дозвільних документів на здійснення зберігання та реалізації пального, використання земельної ділянки; обладнання та пристроїв для зберігання та реалізації пального (колонок, ємностей, резервуарів, насосів, шлангів, тощо); відомостей вимірювальних приладів обладнання для зберігання та реалізації пального, в тому числі стосовно його залишків; безпосередньо самого пального (скрапленого газу, бензину, дизельного палива); відомостей щодо наявності/відсутні ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним, що свідчать про здійснення протиправних дій та мають значення для кримінального провадження.

Строк дії ухвали встановити до 06 травня 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96148374
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду, в рамках кримінального провадження № 32018040040000068 від 18.10.2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —202/31/21

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні