Ухвала
від 25.11.2020 по справі 753/19927/20
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/19927/20

провадження № 1-кс/753/3973/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" листопада 2020 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 з секретарем судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання слідчого слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12017100020008549 про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного ОСОБА_4 ,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 за погодженням з процесуальним керівником ОСОБА_5 звернувся до слідчого судді з клопотанням про дозвіл на затримання ОСОБА_4 з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Клопотання обґрунтоване такими обставинами.

В провадженні слідчого відділу Дарницького управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції ум.Києві,перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017100020008549 від 04.08.2017 за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч.1ст.191, ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що наказом керівника ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія» (код ЄДРПОУ 24801399, що за адресою: м. Київ, пр-т. Маяковського, 15) ОСОБА_6 № 18-К 0000000076 від 17.11.2016, ОСОБА_4 на посаду приймальника дорогоцінних металів та сировини відділення №7 ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ«Експрес та Компанія».

Відповідно до договору про повну індивідуальну матеріальну відповідальність від 18.11.2016 року, ОСОБА_4 , який займає посаду приймальника дорогоцінних металів та сировини та виконує роботу безпосередньо пов`язану зі збереженням, обробкою, відпуском, перевезенням або застосуванням у процесі виробництва переданих йому матеріальних цінностей приймає на себе повну матеріальну відповідальність за незабезпечення збереження ввірених йому підприємством матеріальних цінностей, і у зв`язку з викладеним зобов`язується:

- дбайливо ставитися до переданих йому для зберігання або для інших цілей матеріальних цінностей підприємства і вживати заходів для попередження збитків;

- своєчасно повідомляти адміністрацію підприємства про всі обставини, що загрожують забезпеченню збереження ввірених йому матеріальних цінностей;

- вести облік, складати і передавати у встановленому порядку товарно-грошові та інші звіти про рух та залишки ввірених йому матеріальних цінностей;

- брати участь в інвентаризації ввірених йому матеріальних цінностей;

- у випадку незабезпечення з вини працівника збереження ввірених йому матеріальних цінностей, визначення розмірів збитків, завданих підприємству, та їх відшкодування здійснюється відповідно до чинного законодавства.

Відповідно до посадової інструкції приймальника дорогоцінних металів та сировини ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ«Експрес та Компанія», а саме до розділу ІІ «Функції», на приймальника покладаються такі функції:

2.1. Прийом від населення та оцінка матеріальних цінностей.

2.2. Ведення обліку та складання необхідної звітності по матеріальних цінностях.

2.3 Оформлення квитанцій та договорів.

2.4 Ознайомлення громадян з правилами та порядком надання фінансового кредиту, прейскурантами цін та надавати інформацію згідно діючого законодавства.

2.5. Прийом від громадян грошових коштів за користування фінансовим кредитом.

2.6. Ведення журналу обліку укладених договорів та іншої документації.

2.7. Оформлення касової відомості.

2.8. Зберігання в установленому порядку предметів застави.

2.9. У своїй роботі Приймальник керується Інструкцією «Про порядок прийому в заставу виробів з дорогоцінних металів» та Інструкцією «Про порядок прийому в заставу побутової техніки».

2.10. Проведення ідентифікації та верифікації клієнтів.

Відповідно до посадової інструкції приймальника дорогоцінних металів та сировини ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ«Експрес та Компанія», а саме до розділу V, приймальник несе відповідальність:

5.1. За невиконання (неналежне виконання) своїх посадових обов`язків, передбачених цією посадовою інструкцією, в межах, визначених чиним законодавством.

5.2. За скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чиним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

5.3. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чиним кримінальним та цивільним законодавством.

5.4. За недостовірну інформацію про стан виконаних робіт.

5.5. За невиконання наказів, розпоряджень і доручень Директора та Начальника відділення.

5.6. За порушення правил техніки безпеки та невжиття заходів по припиненню виявлених порушень правил техніки безпеки.

5.7. За недотримання трудової дисципліни.

5.8. За розголошення конфіденційної та персональної інформації, і відомостей, які несуть службову або комерційну таємницю.

Таким чином, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді приймальника дорогоціннихметалів та сировини відділення № 7 ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого по м. Київ, вул.Харківське шосе, 172 є матеріально-відповідальною особою.

10 грудня 2016 року, точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 , знаходячись у відділенні № 7 ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого в м.Київ, вул. Харківське шосе, 172, працюючи на посаді приймальника дорогоцінних металів та сировини відділення № 7 ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія» та будучи матеріально-відповідальною особою, вирішив підробити договір про надання ломбардом фінансового кредиту та застави майна з метою його використання шляхом відображення в операційній обліковій системі ломбарду та подальшого привласнення ввірених йому грошових коштів, які належать ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія».

Так, 10 грудня 2016 року, точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 , знаходячись у відділенні № 7 ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого в м. Київ, вул. Харківське шосе, 172, діючи з корисливих мотивів, маючи умисел на підроблення офіційного документу, що видається підприємством і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вніс завідомо неправдиві дані до електронної бази ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», а саме до матеріального носія інформації, де створив фіктивний договір за № 7.3845 від 10.12.2016 на суму 2840 гривень про надання ломбардом фінансового кредиту та застави майна на вигадану особу, на ім`я ОСОБА_7 , з метою його використання шляхом відображення в операційній обліковій системі ломбарду. Після чого ОСОБА_4 роздрукував вказаний договір та власноручно підробив підпис від імені позичальника ОСОБА_7 , поставив підпис від свого імені, як приймальника дорогоцінних металів та сировини, та вніс у заставу металеву прикрасу під видом золотої з метою подальшого привласнення грошових коштів, які належать ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія» на загальну суму 2840 гривень.

Таким чином, дії ОСОБА_4 кваліфіковано як підроблення офіційного документа, що видається підприємством і який надає права, з метою використання його підроблювачем, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 358 КК України.

Крім того, в період часу з 22 грудня 2016 року по 29 травня 2017 року, точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 , знаходячись у відділенні №7 ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого в м. Київ, вул. Харківське шосе, 172, працюючи на посаді приймальника дорогоцінних металів та сировини відділення №7 ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія» та будучи матеріально-відповідальною особою, вирішив повторно підробити договір про надання ломбардом фінансового кредиту та застави майна з метою його використання шляхом відображення в операційній обліковій системі ломбарду та подальшого привласнення ввірених йому грошових коштів, які належать ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ«Експрес та Компанія».

Таким чином, протиправні дії ОСОБА_4 кваліфіковано як підроблення офіційного документа, який видається підприємством і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчинене повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 358 КК України.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що в період з 10 грудня 2016 рокупо 29 травня 2017 року, точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 , знаходячись у відділенні №7 ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого в м. Київ, вул. Харківське шосе, 172, працюючи на посаді приймальника дорогоцінних металів та сировини відділення №7 ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія» та будучи матеріально-відповідальною особою, діючи з корисливих мотивів, маючи умисел на використання завідомо підробленого документа, відобразив в операційній обліковій системі ломбарду фіктивний договір про надання ломбардом фінансового кредиту та застави майна № 7.3845 від 10.12.2016 на суму 2840 гривень на вигадану особу, а саме на ім`я ОСОБА_7 , з метою подальшого привласнення ввірених йому грошових коштів в розмірі 2840 грн., які належать ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», тобто використав вищевказаний завідомо підроблений документ для відображення у статистичній звітності підприємства.

Таким чином, протиправні дії ОСОБА_4 кваліфіковано як використання завідомо підробленого документа, тобтоу вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 ККУкраїни.

Також в ході досудового розслідування, встановлено, що 10 грудня 2016 року, точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 , знаходячись у відділенні №7 ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого в м. Київ, вул. Харківське шосе, 172 та будучи матеріально-відповідальною особою, вирішив привласнити ввірені йому кошти, які належать ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія»шляхом підроблення договору про надання ломбардом фінансового кредиту та застави майна.

Так, 10 грудня 2016 року, точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 , працюючи на посаді приймальника дорогоцінних металів та сировини відділення №7 ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого в м. Київ, вул. Харківське шоссе, 172, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на привласнення чужого майна, розуміючи протиправність своїх дій, всупереч вимогам посадової інструкції та договору про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, перебуваючи на робочому місці вніс завідомо неправдивідані до електронної бази ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», а саме до матеріального носія інформації, де він створив фіктивний договір про надання ломбардом фінансового кредиту та застави майна на вигадану особу, на ім`я ОСОБА_7 № 7.3845 від 10.12.2016 на суму 2840 гривень, роздрукував його та власноручно підробив підпис від імені ОСОБА_7 , поставив підпис від свого імені, як приймальника дорогоцінних металів та сировини та вніс у заставу металеву прикрасу під видом золотої, після чого привласнив грошові кошти з каси, які належать ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія» на загальну суму 2840 гривень, якими розпорядився на власний розсуд, витративши на власні потреби.

Таким чином, протиправні дії ОСОБА_4 кваліфіковано як привласнення чужого майна, яке було йому ввірене, тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 ККУкраїни.

Крім вказаного, в ході досудового розслідування, встановлено, що 22 грудня 2016 року, точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 , знаходячись у відділенні №7 ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого в м. Київ, вул. Харківське шосе, 172 та будучи матеріально-відповідальною особою, вирішив повторно привласнити ввірені йому грошові кошти, які належать ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія»шляхом підроблення договору про надання ломбардом фінансового кредиту та застави майна.

Так, в період часу з 22 грудня 2016 року по 29 травня 2017 року, точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 , працюючи на посаді приймальника дорогоцінних металів та сировини відділення №7 ПТЛомбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», розташованого в м. Київ, вул. Харківське шосе, 172, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, реалізуючи свій злочинний умисел направлений на повторне привласнення чужого майна, розуміючи протиправність своїх дій, всупереч вимогам посадової інструкції та договору про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, перебуваючи на робочому місці вніс завідомо неправдивідані до електронної бази ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія», а саме до матеріального носія інформації, де він створив фіктивний договір про надання ломбардом фінансового кредиту та застави майна на вигадану особу, на ім`я ОСОБА_7 , за № 7.3861 від 22.12.2016 на суму 7300 гривень, роздрукував його, власноручно підробив підпис від імені ОСОБА_7 , поставив підпис від свого імені, як приймальника дорогоцінних металів та сировини та вніс у заставу металеву прикрасу під видом золотої, після чого повторно привласнив грошові кошти з каси, які належать ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ «Експрес та Компанія» на загальну суму 7300 гривень, якими розпорядився на власний розсуд, витративши на власні потреби.

Таким чином, протиправні дії ОСОБА_4 кваліфіковано як привласнення чужого майна, яке було йому ввірене, вчинене повторно, тобто вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3ст. 191 КК України.

29.08.2017 ОСОБА_4 , оголошено та вручено копію повідомлення про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України.

Враховуючи викладене, у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень обґрунтовано підозрюється ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженецьм.Дніпропетровськ,українець, громадянин України, з середньою освітою, раніше працюючий на посаді приймальника дорогоцінних металів та сировини відділення №7 ПТ Ломбард ТОВ «КЕШ та Компанія» та ТОВ«Експрес та Компанія», зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактичнопроживаючий за адресою: АДРЕСА_2 , ранішенесудимий, на обліку у лікаря нарколога та лікаря психіатра не перебуваючий,неодружений, неповнолітніхдітей на утриманні не має.

30.08.2017 досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчене відповідно до ст. 290, 293 КПК України.

На даний час місцезнаходження ОСОБА_4 невідоме, тому є підстави прийти до висновку про те, що останній переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

Місцезнаходження ОСОБА_4 на даний час невідоме, враховуючи, що знаходячись на волі, останній може продовжувати переховуватись від органів досудового розслідування та суду, продовжувати злочинну діяльність, перешкоджати встановленню істини у провадженні, підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років, беручи до уваги, що менш суворі запобіжні заходи недостатні для запобігання вищевказаним ризикам.

Слідчий подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

Дослідивши копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, вважаю клопотання обґрунтованим враховуючи таке.

29.08.2017складено повідомленняпро підозру ОСОБА_4 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України.

Зазначені в клопотанні обставини підозри ОСОБА_4 мають місце та підтверджуються достатніми на цьому етапі розслідування доказами.

Слідчим внесено до суду клопотання про застосування до ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але здійснити судовий виклик підозрюваного і розглянути клопотання неможливо, оскільки підозрюваний переховується від органу досудового розслідування і його місцезнаходження не встановлено.

Ухвалою від 22.04.2020 слідчий суддя надав дозвіл на затримання ОСОБА_4 , проте строк дії цієї ухвали закінчився ще 22.10.2020.

Зважаючи на наявність достатніх доказів, які доводять підозру ОСОБА_4 , переховування його від органів досудового розслідування, тяжкість покарання, що йому загрожує, та закінчення строку дії попередньої ухвали про дозвіл на затримання, керуючись статтями 189, 190 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою його приводу до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ухвала втрачає законну силу 25 травня 2021 р.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу96161569
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного ОСОБА_4

Судовий реєстр по справі —753/19927/20

Ухвала від 25.05.2021

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні