Ухвала
від 09.04.2021 по справі 758/4255/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/4255/21

У Х В А Л А

09 квітня 2021 року м. Київ

Суддя Подільського районного суду м. Києва Якимець О. І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Садівничого товариства ЗІРКА , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Садівниче товариство Будівельник про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном,

в с т а н о в и в :

позивач звернувся до суду з позовом до відповідача в якому просить усунути перешкоди у користуванні житловим будинком АДРЕСА_1 шляхом поновлення електропостачання до вказаного будинку.

Вважаю, що цю позовну заяву необхідно залишити без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно з п. п. 5, 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини. Перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви.

Із позовної заяви та доданих до неї матеріалів убачається, що позивачем не зазначено жодних доказів, які б підтверджували наведені у позовній заяві обставини про місцезнаходження майна за вказаною адресою, відсутність електропостачання до будинку, обставини звернення із вимогою про відновлення електропостачання, звернення до правоохоронних органів з цим питанням. Окрім цього, до позовної заяви у додатках вказано долучення документів, а саме: техпаспорту, держакта, однак такі у матеріалах справи відсутні, що підтверджено актом Подільского районного суду м. Києва від 05 квітня 2021 року, що містить у матеріалах справи.

Відповідно до ч. 1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст.175 і 177 цього кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.ст.175 і 177 цього кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин, вважаю, що позовну заяву, необхідно залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків, надавши строк для їх усунення десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху у відповідності до ч. 2 ст. 185 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 175, 185, 260, 261, пунктом 3 розділу ХІІ Прикінцеві положення ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

позовну заяву ОСОБА_1 до Садівничого товариства ЗІРКА , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Садівниче товариство Будівельник про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном - залишити без руху.

Надати позивачу строк протягом десяти днів з вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, заява буде вважатись не поданою та повертається заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Роз`яснити, що відповідно до пункту 3 розділу ХІІ Прикінцеві положення Цивільного процесуального кодексу України, в редакції Закону України від 18 червня 2020 року № 731-ІХ, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. І. Якимець

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.04.2021
Оприлюднено12.04.2021
Номер документу96164027
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/4255/21

Рішення від 27.12.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Рішення від 23.06.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Рішення від 22.06.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 15.04.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні