Ухвала
від 09.04.2021 по справі 736/513/21
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 736/513/21

Номер провадження 1-кс/736/130/21

У Х В А Л А

про надання тимчасового доступу до речей і документів,

які містять охоронювану законом таємницю

09 квітня 2021 року м. Корюківка

Слідчий суддя Корюківського районного суду Чернігівської області ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання начальника слідчого відділення капітан поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів під час досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021270290000071 від 19.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 ч. 1 ст. 191 КК України, -

в с т а н о в и в:

Начальник слідчого відділення капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів під час досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021270290000071 від 19.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 ч. 1 ст. 191 КК України.

Свої вимоги аргументує тим, що 19.02.2021 до Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області надійшли матеріали ПЕП ГУ ДФС у Чернігівській області про те, що матеріалами документальної невиїзної позапланової перевірки ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість на поточний рахунок платника податку за березень 2020 року встановлено, що за наслідками перевірки були виявлені порушення вимог п.44. ст. 44, п. 200.1 п.200.4, п200.7 ст.200 ПК України та ПСП« ІНФОРМАЦІЯ_1 » відмовлено в отриманні бюджетного відшкодування податку на додану вартість у сумі 809779 грн.

Відповідно до акту про результати документальної невиїзної позапланової перевірки ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » податковий номер НОМЕР_1 з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість на поточний рахунок платника податку на березень 2020 року, ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відмовлено в отриманні бюджетного відшкодування податку на додану вартість, заявленого ним у податковій декларації з податку на додану вартість за березень 2020 року від 16.04.2020 №9082894658 у сумі 809779,00 грн.

Таким чином посадовими особами ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не надано для перевірки документи, на підставі яких можливо встановити факт використання, зберігання та фактичної наявності у повному обсязі придбаних мінеральних добри, засобів захисту рослин, за рахунок придбання яких сформоване від`ємне значення, яке у подальшому заявлене платником до бюджетного відшкодування згідно поданої податкової звітності з податку на додану вартість за березень 2020 року, тому у діях посадових осіб ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вбачається ймовірний замах на привласнення бюджетних коштів у сумі 809779 грн.

Речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати: Документи (належний чином завірені копії) щодо використання, зберігання та фактичної наявності у повному обсязі придбаних мінеральних добрив, засобів захисту рослин, гербіцидів, фунгіцидів (азатно-фосфорно-калійне добриво, мінеральне добриво Ізі Старт ТЕ-Макс, амонію нітрат (селітра аміачна) марки Б, NPK 7:20:30+2S, амофос NР, добриво азотно-фосфорно-калійне комплексне марки 16:16:16-6 (S), карбамід, карбамід марки Б, нітроамофоска (азофоска) NPK, TARNOGRAN PK(CaMgS), агролайф NPK, апатитне борошно, тріафер 250 КС, гліфовіт РК, голдазім 50%, диво Н.РК, вітавакс 200 ФФ 140 л., ерайз), за рахунок яких сформоване від`ємне значення, яке у подальшому заявлене до бюджетного відшкодування, згідно поданої податкової звітності з податку на додану вартість за березень 2020 року, зокрема: первинні документи складського обліку та обліку запасів (журнал обліку вантажів, що надійшли, акт списання бланків довіреностей, журнал реєстрації довіреностей, прибутковий ордер, акт про приймання матеріалів, лімітно-забірна картка, накладна-вимога на відпуск (внутрішнє переміщення) матеріалів, відомість обліку залишків матеріалів на складі, матеріальний звіт, інвентаризаційний опис; інформація про залишки товарно-матеріальних цінностей за даними бухгалтерського обліку; документи щодо місця зберігання ТМЦ; копії договорів відповідального зберігання ТМЦ; оборотно-сальдові відомості по бухгалтерських рахунках 20, 23, 28, 94.

Відповідно до заяви про повернення заяви бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість та/або врахування реєстраційної суми платника податку, що реорганізується, в обрахунку реєстраційної суми правонаступництва від 16.04.2020 ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на суму 890779,00грн. на підставі зазначених документів формувався податковий кредит, та вираховувалась суми відшкодування.

Зазначені документи у клопотанні необхідні для проведення експертного дослідження, а також можуть бути визнані речовим доказом, так як містять відомості та інформацію щодо осіб уповноважених на вчинення правових дій, а також існує реальна загроза зміни або знищення зазначених документів, таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза знищення вказаних матеріалів, тому в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України розгляд даного клопотання проводиться без виклику особи у володінні якої знаходяться об`єкти тимчасового доступу.

Слідчий СВКорюківського РВПГУНП вЧернігівській областів судове засідання не прибув, що не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали додані до клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, дійшов висновку про необхідність у задоволенні заявленого клопотання, оскільки слідчим доведено наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159-166 КПК України,-

у х в а л и в:

Клопотання начальника слідчого відділення капітан поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів під час досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021270290000071 від 19.02.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 ч. 1 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати слідчим у провадженні: т.в.о. заступника начальника Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області начальнику СВ ОСОБА_3 ; заступнику начальника СВ Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_4 , ст. слідчому СВ Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_5 ; ст. слідчому СВ Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_6 ; ст. слідчому СВ Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_7 ; слідчому СВ Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_8 ; тимчасовий доступ до документів ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 ), за місцем їх фактичного знаходження, які перебувають у володінні вказаної юридичної особи, та можливість їх вилучення за місцем фактичного місцезнаходження, а саме: документи (належний чином завірені копії) щодо використання, зберігання та фактичної наявності у повному обсязі придбаних мінеральних добрив, засобів захисту рослин, гербіцидів, фунгіцидів (азатно-фосфорно-калійне добриво, мінеральне добриво Ізі Старт ТЕ-Макс, амонію нітрат (селітра аміачна) марки Б, NPK 7:20:30+2S, амофос NР, добриво азотно-фосфорно-калійне комплексне марки 16:16:16-6 (S), карбамід, карбамід марки Б, нітроамофоска (азофоска) NPK, TARNOGRAN PK(CaMgS), агролайф NPK, апатитне борошно, тріафер 250 КС, гліфовіт РК, голдазім 50%, диво Н.РК, вітавакс 200 ФФ 140 л., ерайз), за рахунок яких сформоване від`ємне значення, яке у подальшому заявлене до бюджетного відшкодування, згідно поданої податкової звітності з податку на додану вартість за березень 2020 року, зокрема:

-первинні документи складського обліку та обліку запасів (журнал обліку вантажів, що надійшли, акт списання бланків довіреностей, журнал реєстрації довіреностей, прибутковий ордер, акт про приймання матеріалів, лімітно-забірна картка, накладна-вимога на відпуск (внутрішнє переміщення) матеріалів, відомість обліку залишків матеріалів на складі, матеріальний звіт, інвентаризаційний опис;

-інформація про залишки товарно-матеріальних цінностей за даними бухгалтерського обліку;

-документи щодо місця зберігання ТМЦ;

-копії договорів відповідального зберігання ТМЦ;

-оборотно-сальдові відомості по бухгалтерських рахунках 20, 23, 28, 94.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудКорюківський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення09.04.2021
Оприлюднено28.05.2024
Номер документу96164542
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —736/513/21

Ухвала від 09.04.2021

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні