Рішення
від 09.04.2021 по справі 736/273/21
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 736/273/21

Номер провадження 2/736/206/21

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2021 року м. Корюківка

Корюківський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого - судді Чурупченка М.І.

за участю секретаря - Макуха О.О.,

розглянувши заочно у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження у м. Корюківці у приміщенні суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання трьох неповнолітніх дітей, -

в с т а н о в и в:

23 лютого 2021 року позивач звернулась до суду з цим позовом, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що вона вступила до шлюбу з відповідачем ОСОБА_2 , зареєстрованого 02.08.2008 року у Відділі реєстрації актів цивільного стану Корюківського районного управління юстиції Чернігівської області, актовий запис за №39, що підтверджується свідоцтвом про шлюб серії НОМЕР_1 . Від спільного подружнього життя вони мають трьох дітей, а саме - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що підтверджується свідоцтвами про народження дітей. Сімейне життя з відповідачем не склалося, проживають окремо. Діти проживають разом з нею та знаходяться на її утриманні, що підтверджується довідкою Корюківської міської ради Чернігівської області.

Відповідач є батьком неповнолітніх дітей, та добровільно не виконує вимог передбачених ст.180 Сімейного кодексу України, дітей матеріально не утримує, їй не надає матеріальної допомоги на їх утримання, тому вона змушена звернутись до суду та просить: стягнути з відповідача на її користь аліменти у розмірі 1/2 частини з усіх видів його заробітку щомісячно, (але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку) починаючи з дня подання позовної заяви до суду і до повноліття дітей, стягнути з відповідача на її користь понесені нею витрати на правову допомогу.

В судове засідання позивач не прибула, подала заяву про розгляд справи без її участі, позовні вимоги підтримала та просила задовольнити.

У судове засідання відповідач не прибув, про час місце та дату розгляду справи повідомлений належним чином про що свідчить розписка про вручення судової повістки, відзиву на позовну заяву не подав.

Враховуючи позовні вимоги позивача, яка не заперечує проти заочного розгляду справи, беручи до уваги відсутність відповідача, який належним чином повідомлений про день та час розгляду справи, який відзиву не подав, суд приходить до висновку про можливість заочно розглянути справу відповідно до ст. 280 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Як встановлено судом, позивач вступила до шлюбу з відповідачем ОСОБА_2 , зареєстрованого 02.08.2008 року у Відділі реєстрації актів цивільного стану Корюківського районного управління юстиції Чернігівської області, актовий запис за №39, що підтверджується свідоцтвом про шлюб серії НОМЕР_1 . Від спільного подружнього життя вони мають трьох дітей, а саме - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що підтверджується свідоцтвами про народження дітей. Сімейне життя з відповідачем не склалося, проживають окремо. Діти проживають разом з нею та знаходяться на її утриманні, що підтверджується довідкою Корюківської міської ради Чернігівської області.

Відповідач є батьком неповнолітніх дітей, та добровільно не виконує вимог передбачених ст.180 Сімейного кодексу України, дітей матеріально не утримує, їй не надає матеріальної допомоги на їх утримання, тому вона змушена звернутись до суду.

Відповідно до чинного сімейного законодавства батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. За рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі. Розмір аліментів на одну дитину за жодних обставин не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом. Аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову. Рішення суду в частині стягнення аліментів на утримання дитини підлягає негайному виконанню.

За таких обставин, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню, у розмірі 1/2 частини з усіх видів його заробітку щомісячно, (але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку) починаючи з дня подання позовної заяви до суду і до повноліття дітей.

Оскільки позивач по даній категорії справ звільнена від сплати судового збору згідно чинного законодавства, то з відповідача підлягає стягненню на користь держави судовий збір пов`язаний з розглядом даної цивільної справи, станом на дату подання позову у розмірі 908,00 грн. А також з відповідача підлягає стягненню на користь позивача понесені нею витрати на правову допомогу у розмірі 2000,00 грн.

Відповідачу необхідно роз`яснити, що заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за його письмовою заявою. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Керуючись ст.ст. 84, 180, 182, 183, 191 Сімейного кодексу України ст.ст. 280-284, 258-259, 263, 265, 268, 354-355 ЦПК України, суд, -

в и р і ш и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 про стягнення аліментів - задовольнити повністю.

Стягнути із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , аліменти на утримання трьох неповнолітніх дітей - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 у розмірі 1/2 (однієї другої) частини з усіх видів його заробітку, доходу (але не менше, ніж 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку), починаючи з 23 лютого 2021 року і до повноліття дітей.

Стягнути із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 на користь держави - 908 (дев`ятсот вісім) грн. 00 коп. судового збору.

Стягнути з ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_4 на користь ОСОБА_1 - 2000 (дві тисячі) грн. 00 коп. у відшкодування витрат на правову допомогу.

Рішення суду в частині стягнення аліментів підлягає негайному виконанню.

Копію рішення надати сторонам до відому та роз`яснити відповідачу, що заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду до суду, який ухвалив заочне судове рішення.

На рішення суду протягом тридцяти днів з дня його складення може бути подана апеляційна скарга до Чернігівського апеляційного суду через Корюківський районний суд. Учасник справи, якому не було вручено рішення у день його складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідного рішення суду.

Суддя: М. І. Чурупченко

Дата ухвалення рішення09.04.2021
Оприлюднено12.04.2021
Номер документу96164543
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на утримання трьох неповнолітніх дітей

Судовий реєстр по справі —736/273/21

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Рішення від 09.04.2021

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Ухвала від 24.03.2021

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

Ухвала від 26.02.2021

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні