Постанова
від 18.02.2010 по справі 2а-12708/09/6/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

18.02.10 Справа №2а-12708/09/6/0170

(14:50)

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки К рим у складі головуючого суд ді Латиніна Ю.А.,

при секретарі Лєбєдєвій О.М .,за участю:

від позивача - не з' явився

від відповідача - не з' яв ився

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу,

за позовом Державної пода ткової інспекції у м. Сімферо полі АР Крим

до Приватного підприємст ва «Бітца-Крим»

про припинення юридичної о соби.

Суть спору: позивач звернув ся до Окружного адміністрати вного суду АР Крим з позовною заявою про припинення підпр иємницької діяльності Прива тного підприємства «Бітца-Кр им», мотивуючи свої вимоги ти м, що відповідач більше року не надає до органів Державно ї податкової служби декларац ії, документи фінансової зві тності згідно чинного законо давства, що є, відповідно до п. 2 ст.38 Закону України „Про держ авну реєстрацію юридичних і фізичних осіб - підприємців ” від 15.05.03р., підставою для припи нення підприємницької діяль ності.

Представник позивача до су ду не з' явився, про час та міс це судового засідання повідо млений належним чином, спрям ував клопотання про розгляд справи у його відсутність.

Представник відповідача д о суду не з' явився, про час та місце судового засідання по відомлений належним чином. Б удь-яких клопотань суду не на правив, заперечень на позов н е надав.

Суд вважає за можливе розгл янути справу у відсутність п редставників сторін, керуючи сь ст. 128 КАС України, на підстав і наявних доказів.

Розглянув матеріали справ и, дослідив докази, надані поз ивачем, всебічно і повно з'ясу вавши всі фактичні обставини , на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши д окази, які мають юридичне зна чення для розгляду справи і в ирішення спору по суті, суд -

ВСТАНОВИВ:

Порядок та підстави реєстр ації, припинення реєстрації юридичних осіб визначаються Законом України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в" від 15.05.2003 №755-IV, із змінами і допо вненнями.

Відповідно до ч.1 ст.4 даного З акону державна реєстрація юр идичних осіб - це засвідчення факту створення або припине ння юридичної особи, а також в чинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Зако ном, шляхом внесення відпові дних записів до Єдиного держ авного реєстру.

Судом встановлено, що відпо відач 03.12.2007 року зареєстровани й рішенням Виконавчого коміт ету Сімферопольської місько ї ради АР Крим, включений до ЄД Р юридичних осіб з ідентифік аційним кодом 35593564.

Таким чином, судом встановл ено, що відповідач є суб' єкт ом господарювання, юридичною особою, зобов' язаний викон увати обов' язки, покладені на нього законами у зв' язку із здійсненням господарсько ї діяльності та на нього розп овсюджується дія Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців, у тому числ і в частині перереєстрації т а припинення реєстрації.

Відповідно до ст. 67 Конститу ції України, кожен зобов'язан ий сплачувати податки і збор и в порядку і розмірах, встано влених законом.

Здійснюючі господарську д іяльність юридичні особи - платники податків відповідн о до пунктів 2, 3 частини 1 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування”№1251-ХІІ від 25.06.19 91, із змінами і доповненнями, з обов' язані подавати до держ авних податкових органів та інших державних органів відп овідно до законів декларації , бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов'язані з обчисленням і спла тою податків і зборів (обов'яз кових платежів); сплачувати н алежні суми податків і зборі в (обов'язкових платежів) у вст ановлені законами терміни.

Порядок, строки та умови над ання декларацій та фінансово ї звітності встановлені спец іальними податковими закона ми, зокрема Законом України "П ро порядок погашення зобов'я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами" від 21.12.2000 №2181-ІII, із змінами і доповненнями.

Відповідно до пп. а,б,в п. 4.1.4. ст .4 Закону №2181 податкові деклара ції подаються за базовий под атковий (звітний) період, що до рівнює календарному місяцю - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календ арним днем звітного місяця; к алендарному кварталу або кал ендарному півріччю - протяг ом 40 календарних днів, наступн их за останнім календарним д нем звітного кварталу (піврі ччя), та інше.

Відповідач як платник пода тків знаходиться на обліку у ДПІ у м. Сімферополі АР Крим т а зобов' язаний подавати дек ларації у порядку та строки, в становлені законодавством.

Згідно з довідкою ДПІ у м. Сі мферополі АР Крим вих. від 12.10.20 09р. №12686/9/15-1, відповідач не надає п одаткову звітність з травня 2008. ( а. с. 3).

Відповідно до ч.2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців» під ставою для постановляння суд ового рішення щодо припиненн я юридичної особи, що не пов'яз ано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання пр отягом року органам державно ї податкової служби податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону.

Приймаючи до уваги, що відпо відач з 2008 року декларацій, док ументів фінансової звітност і до органів державної подат кової служби не надає, у суду є підстави для припинення юри дичної особи.

Частиною 2 ст.33 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб підприємців” встановлен о, що юридична особа є такою, щ о припинилася з дати внесенн я до Єдиного державного реєс тру запису про державну реєс трацію припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.105 Цивіль ного кодексу України, учасни ки юридичної особи, суд або ор ган, що прийняв рішення про пр ипинення юридичної особи, зо бов'язані негайно письмово п овідомити про це орган, що зді йснює державну реєстрацію, я кий вносить до Єдиного держа вного реєстру відомості про те, що юридична особа перебув ає у процесі припинення.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб підприємців” суд, як ий постановив рішення про пр ипинення юридичної особи в д ень набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратор у за місцем реєстрації юриди чної особи для внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про судове рішення щодо п рипинення підприємницької д іяльності юридичної особи.

Згідно з ч.4 ст.94 КАС України у справах, у яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, і відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витра ти, здійснені позивачем, з від повідача не стягуються. Тому судові витрати по справі не п ідлягають стягненню з відпов ідача.

На підставі викладеного, ке руючись ст.94, 158-163 КАС України,

П ОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов за довольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Бітц а-Крим» , зареєстроване 03.12.2007р. р ішенням виконавчого комітет у Сімферопольської міської р ади АР Крим за №1 882 102 0000 013273, адреса :95034, АР Крим, м. Сімферополь, пр оспект Победи, буд. 30, кв. 7, іде нтифікаційний код 35593564).

Копію цієї постанови, піс ля набрання нею законної сил и, направити державному реєс тратору.

У разі неподання заяви пр о апеляційне оскарження, пос танова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголош ення, а в разі складення поста нови у повному обсязі відпов ідно до статті 160 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни - з дня складення в повн ому обсязі.

Якщо постанову було прог олошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то п останова набирає законної си ли через 10 днів з дня отриманн я особою копії постанови, у ра зі неподання нею заяви про ап еляційне оскарження.

Якщо після подачі заяви про апеляційне оскарження, а пеляційна скарга не подана, п останова вступає в законну с илу через 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Постанова може бути оска ржена в порядку і строки пере дбачені ст. 186 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни.

Суддя Латинін Ю.А.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення18.02.2010
Оприлюднено09.07.2010
Номер документу9616911
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12708/09/6/0170

Постанова від 18.02.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Латинін Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні