Ухвала
від 12.04.2021 по справі 717/377/21
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 717/377/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2021 року в залі суду смт Кельменці Чернівецької області Кельменецький районний суд Чернівецької області в cкладі:

головуючого судді: ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження про обвинувачення у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч.1 ст. 254 Кримінального кодексу України:

ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця та жителя АДРЕСА_1 , з повною вищою світою, одруженого, голови фермерського господарства „Інтерфлора, не судимого.

Сторони кримінального провадження:

прокурор: ОСОБА_4

захисник: ОСОБА_5

обвинувачений: ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 обвинувачується в тому, що у 2011 році, на земельній ділянці загальною площею 0,0440 га, яка знаходиться біля земельної ділянки із кадастровим номером 7322086000:02:002:0112, яка розташована в урочищі „Курятник с. Ленківці Дністровського району Чернівецької області, та належить до земель запасу сільської ради і відповідно до ст. 19 Земельного кодексу України відноситься до категорії земель сільськогосподарського призначення, всупереч вимогам пунктів „а та „г ч.1 ст. 91 Земельного кодексу України, відповідно до яких власники земельних ділянок зобов`язані забезпечувати використання їх за цільовим призначенням, підвищувати родючість грунтів та зберігати інші корисні властивості землі, достовірно знаючи про вид цільового використання земельної ділянки, без відповідних дозвільних документів на проведення робіт та без проведення зміни цільового призначення земельної ділянки, зняв верхній шар грунту, чим створив штучну водойму (ставок) площею 0,0440 га. Такі дії призвели до зміни рельєфу місцевості, утворення штучної водойми, що унеможливлює подальше використання земельної ділянки за її цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, тобто призвели до виведення земель із сільськогосподарського обороту.

Захисник обвинуваченого заявив клопотання про закриття кримінального провадження у зв`язку із звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності на підставі ч.2 ст. 49 КК України.

Згідно до ч.2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального правопорушення і до дня набрання вироком законної сили минули такістроки: три роки - у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачено покарання у виді обмеження волі, чи у разі вчинення нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років.

Згідно ч.2 ст. 12 КК України, кримінальним проступком є передбачене цим Кодексом діяння (дія чи бездіяльність), за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов`язане з позбавленням волі.

Санкцією ч. 1 ст. 254 Кримінального кодексу України, на момент вчинення кримінального правопорушення та на даний час, передбачалося максимальне покарання у виді обмеження волі на строк до двох років.

За змістом стст.284288 КПК, підставами для звільнення особи від кримінальної відповідальності при розгляді справи в суді є наявність відповідної норми кримінального закону, яка передбачає таке звільнення, клопотання сторони кримінального провадження про звільнення обвинуваченого від відповідальності та згода обвинуваченого на закриття кримінального провадження на цих підставах.

Захисник звернувся до суду із клопотанням про звільнення обвинуваченого від відповідальності, а обвинувачений в судовому засіданні дав згоду на закриття кримінального провадження з підстави передбаченої ч.1 ст. 49 КК України.

Враховуючи наведене, суд вважає, що провадження у справі слід закрити.

На підставі наведеного, керуючись ст. 49 КК України, п.1 ч. 2 ст. 284 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Звільнити ОСОБА_3 від кримінальної відповідності за вчинення кримінального проступку передбаченого ч.1 ст. 254 КК України на підставі ст. 49 КК України у зв`язку із закінченням строків давності.

Закрити кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_3 у вчиненні кримінального проступку передбаченого ч.1 ст. 254 КК України у зв`язку зі звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідності на підставі ст. 49 КК України у зв`язку із закінченням строків давності.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, вважається, що ухвала не набрала законної сили.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом семи днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду через Кельменецький районний суд.

Суддя:

СудКельменецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення12.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96170113
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти довкілля Безгосподарське використання земель

Судовий реєстр по справі —717/377/21

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 18.03.2021

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні