Постанова
від 29.04.2010 по справі 2а-9519/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 квітня 2010 р. сп рава № 2а-9519/10/0570

Постановлена у нарадчій кімнаті.

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Логойди Т. В.

при секретарі Кузнецова К.В .

з участю представника поз ивача Беспалової О.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Дер жавної податкової інспекції у місті Харцизьку Донецької області до закритого акціон ерного товариства «Авімед ЛТ Д» про припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в :

У квітні 2010 року Державна по даткова інспекція у місті Ха рцизьку Донецької області з вернулася до суду з вказаним адміністративним позовом, в якому зазначала, що закрите а кціонерне товариство «Авіме д ЛТД» протягом понад року по даткова звітність не подавал ася. Просила припинити юриди чну особу.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, просив їх задов ольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про час і місце розгляду сп рави повідомлявся належним ч ином. Причин неявки суду не по відомив, заяв про відкладенн я розгляду справи не надсила в.

Суд вважає за можливе розгл янути справу за його відсутн ості на підставі наявних у сп раві доказів.

Судом встановлено, що 06 трав ня 1997 року закрите акціонерне товариство «Авімед ЛТД» зар еєстроване як суб' єкт підпр иємницької діяльності. Як пл атник податків перебуває на обліку в Державній податков ій інспекції у місті Харцизь ку Донецької області, заборг ованості перед бюджетом не м ає.

З 17 жовтня 2005 року податкова з вітність ним не подавалася, п ро що податковим органом скл адено акт перевірки матеріал ів справи про ненадання пода ткової звітності від 07 грудня 2009 року.

Перевіривши матеріали спр ави, вирішивши питання чи мал и місце обставини, якими обґр унтовувалися вимоги та запер ечення, та якими доказами вон и підтверджуються, чи є інші ф актичні дані, які мають значе ння для вирішення справи, та д окази на їх підтвердження, як у правову норму належить зас тосувати до цих правовідноси н, суд приходить до висновку п ро те, що позов підлягає задов оленню з таких підстав.

Відповідно до ч. 8 ст. 19 Господ арського кодексу України усі суб'єкти господарювання, від окремлені підрозділи юридич них осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести пер винний (оперативний) облік ре зультатів своєї роботи, скла дати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визн ачені законом, а також вести (к рім громадян України, інозем ців та осіб без громадянства , які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підп риємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітн ість згідно із законодавство м.

Пунктом 4.1.4 ст. 4 Закону Україн и «Про порядок погашення зоб ов' язань платників податкі в перед бюджетами та державн ими цільовими фондами» перед бачене подання суб' єктами г осподарювання податкових де кларацій за базовий податков ий (звітний) період.

Статтею 10 Закону України «П ро державну податкову службу в Україні» визначені функці ї державних податкових інспе кцій в районах, містах без рай онного поділу, районах у міст ах, міжрайонних та об'єднаних державних податкових інспек цій.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 10 вказ аного Закону такі державні п одаткові інспекції контролю ють своєчасність подання пла тниками податків бухгалтерс ьких звітів і балансів, подат кових декларацій, розрахункі в та інших документів, пов'яза них з обчисленням податків, і нших платежів, а також переві ряють достовірність цих доку ментів щодо правильності виз начення об'єктів оподаткуван ня і обчислення податків, інш их платежів.

Статтею 11 Закону України «П ро підприємництво» визначен о, що підприємницька діяльні сть припиняється, зокрема, на підставі рішення суду у випа дках, передбачених законодав ством України.

Частиною 2 ст. 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців» визначено , підставами для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язано з банкрутством юр идичної особи, є, зокрема, непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Закрите акціонерне товари ство «Авімед ЛТД» не подавал о протягом року органам держ авної податкової служби пода ткові декларації та інші док ументи фінансової звітності відповідно до закону, що згід но з наведеними нормами прав а є підставою для припинення юридичної особи.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 94 К одексу адміністративного су дочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт вла дних повноважень, а відповід ачем - фізична чи юридична осо ба, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не с тягуються.

Згідно з ч. 1 ст. 38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців» суд, який постановив рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов'язане з банкрутством юр идичної особи, у день набранн я таким рішенням законної си ли направляє його копію держ авному реєстратору за місцез находженням юридичної особи для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення. Дата надходжен ня відповідного судового ріш ення вноситься державним реє стратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Керуючись статтями 23, 94, 162, 163 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд

п о с т а н о в и в :

Позов Державної податково ї інспекції у місті Харцизьк у Донецької області до закри того акціонерного товариств а «Авімед ЛТД» про припиненн я юридичної особи задовольни ти.

Припинити юридичну особу - закритого акціонерного тов ариства «Авімед ЛТД» (код ЄДР ПОУ 24814836; дата проведення держа вної реєстрації - 05 червня 1997 року; юридична адреса: 86700, Доне цька область, місто Харцизьк , вул. Краснознаменська, б. 71, кв . 1 ).

Копію постанови у день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про судове рішення.

Постанова набирає законно ї сили у строк та у порядку, що визначені статтею 254 КАС Укра їни, і може бути оскаржена до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через суд першої інстанції у порядку, в изначеному статтею 186 КАС Укра їни, шляхом подачі заяви про а пеляційне оскарження протяг ом десяти днів з дня проголош ення постанови. Якщо постано ву було проголошено у відсут ності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяв и про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляці йна скарга на постанову пода ється протягом двадцяти днів після подання заяви про апел яційне оскарження. Апеляційн а скарга може бути подана без попереднього подання вказан ої заяви, якщо скарга подаєть ся у строк, встановлений для п одання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження поста нови суду подається протягом десяти днів з дня її проголош ення, а в разі складення поста нови у повному обсязі - з дня с кладення в повному обсязі - до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Логойда Т. В.

Дата ухвалення рішення29.04.2010
Оприлюднено14.07.2010
Номер документу9617572
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9519/10/0570

Ухвала від 19.04.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Постанова від 29.04.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні