Ухвала
від 12.04.2021 по справі 569/7226/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/7226/21

1-кс/569/2609/21

УХВАЛА

12 квітня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого у рамках кримінального провадження начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Рівненській області підполковника поліції ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий, у рамках кримінального провадження №42021180000000046 від 17.03.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України, звернувся в суд із вказаним клопотанням, про надання дозволу на проведення обшуку на земельній ділянці кадастровий номер 5624683300:01:005:0279, що знаходиться за адресою: Рівненська область, Рівненський район с. Городок та в нежитлових приміщеннях, будівлях, спорудах, які розташовані на даній земельній ділянці.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що службові особи ТзОВ «Захід-Метал» за адресами: АДРЕСА_1 , здійснюють господарську діяльність з переробки брухту кольорових і чорних металів, в тому числі їх переплавку на відкритій території без спеціального дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля.

В ході досудового розслідування даного кримінального провадження було отримано фактичні дані, які вказують на те, що на території підприємства ТзОВ «Захід-Метал», а саме за місцем здійснення господарської діяльності на земельній ділянці кадастровий номер 5624683300:01:005:0279, що знаходиться за адресою: Рівненська область, Рівненський район с. Городок; в будівлі складу готової продукції, загальною площею-361,8 кв.м., адміністративній будівлі, загальною площею - 1416 кв.м., прохідній, загальною площею-251,9 кв.м., цеху з підсобними приміщеннями, загальною площею - 1885,2 кв.м., цеху загальною площею-712,2 кв.м., що знаходиться за адресою: вул. Штейнгеля Барона, 86А, в с. Городок, Рівненського району, Рівненської області; в складальному цеху, цеху змішування, загальною площею-1962,2 кв.м.; що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ; в трансформаторній підстанції, загальною площею-112,7 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ; в адміністративній будівлі, загальною площею-2822,9 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , всупереч відсутності видів економічної діяльності та без спеціального дозволу (ліцензії) на це, товариство здійснює операції з переробки брухту кольорових і чорних металів, в тому числі їх переплавки, одержання яких передбачено законодавством, а також порушується контроль технологічного процесу та якості отриманої продукції. Крім того встановлено, що продукція кольорових та чорних металів, яка надходить на підприємство має невідоме походження, зберігання та складування яких проходить на відкритому грунті. Кольоровий брухт сумнівної якості, який приходить на товариство у вигляді товстожилих кабелів проходить процес обпалювання на відкритій території, внаслідок чого відбувається зміна природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров`я людей та довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, що створює небезпеку для життя та здоров`я людей. Також встановлено, що у ТзОВ «Захід-Метал» відсутні спеціальні дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, отримання, яких передбачені законодавством.

Покликаючись на наведене, слідчий вказує на необхідність проведення обшуку за вказаною адресою, де можуть зберігатися документи, що стосуються господарської діяльності ТзОВ «Захід-Метал», які зберегли на собі сліди, або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ у зазначеному кримінальному провадженні, в тому числі можуть містити відомості про факти злочинної змови осіб та про обставини, що встановлюються під час кримінального провадження.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задоволити з підстав викладених у ньому.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 КПК України, слідчі (розшукові) дії є діями спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Згідно п.6 статті 234 КПК України клопотання про дозвіл на проведення обшуку повинно містити відомості про особу, у фактичному володінні якої знаходиться приміщення. Вказані відомості можна встановити, не інакше, як наданням відповідного письмового запиту власнику приміщення. Однак вказані дії можуть призвести до витоку інформації щодо проведення працівниками поліції заходів по документуванню протиправної діяльності.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Враховуючи викладені обставини, оцінюючи доводи слідчого, дослідивши надані матеріали, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України, відшукання речей, предметів та документів зокрема: установчі та дозвільні документи (експлуатаційні дозволи на виконанняробіт підвищеноїнебезпеки тана експлуатацію(застосування)машин,механізмів,устаткування підвищеноїнебезпеки, дозволи на викиди забруднюючих речовинстаціонарними джерелами в атмосферне повітря та висновки), договори підряду та субпідряду на фізичних осіб та суб`єктів господарювання, які укладені між ТзОВ «Захід-Метал», посвідчення про вибухонебезпечність, хімічну та радіаційну безпечність металобрухту, документи про якість брухту та відходів, акти про походження брухту кольорових та чорних металів, сертифікати якості на металобрухт, договори купівлі-продажу побутового металу, вантажні декларації, які мають пряме відношення до операцій із металобрухтом та здійснюються на території Рівненської та Волинської областей, акти обстеження, схеми на кожну площадку пункту прийому металобрухту, особові справи на всіх залучених до здійснення приймання та сортування, пакування та відправки металобрухту осіб, накази про прийняття на роботу працівників пунктів прийому металобрухту, відомості про виплату грошей ТзОВ «Захід-Метал», акти приймання металобрухту від фізичних осіб та суб`єктів господарювання, розрахункові документи, комп`ютерну техніку, носіїв інформації, чорнової бухгалтерії, печаток, штампів, грошових коштів здобутих злочинним шляхом, мобільних телефонів, що використовуються у незаконній протиправній діяльності, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, товарно-транспортних накладних та інших бухгалтерських документів, що мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, за період з 01.01.2019 по 29.03.2021 та інші матеріальні об`єкти (речі та документи), які зберегли на собі сліди, або містять інші відомості, що мають значення для кримінального провадження, встановлення істини у справі і можуть бути доказами під час судового розгляду, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку на земельній ділянці кадастровий номер 5624683300:01:005:0279, що знаходиться за адресою: Рівненська область, Рівненський район с. Городок та в нежитлових приміщеннях, будівлях, спорудах, які розташовані на даній земельній ділянці.

Згідно інформації інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, земельна ділянка - кадастровий номер 5624683300:01:005:0279, що знаходиться за адресою: Рівненська область, Рівненський район, с. Городок; будівля складу готової продукції, загальною площею - 361,8 кв.м., адміністративна будівлі, загальною площею - 1416 кв.м., прохідна, загальною площею - 251,9 кв.м., цех з підсобними приміщеннями, загальною площею - 1885,2 кв.м., цех загальною площею - 712,2 кв.м., що знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 ; складальний цех, цех змішування, загальною площею - 1962,2 кв.м.; що знаходиться за адресою: вул. Штейнгеля Барона, 86Б, в с. Городок, Рівненського району, Рівненської області; трансформаторна підстанція, загальною площею - 112,7 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ; адміністративна будівля, загальною площею - 2822,9 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , на праві приватної власності належать Товариству з обмеженою відповідальністю «РІВНЕ-ПОЛІМЕР», код. ЄДРПОУ: 39708565, адреса: Україна, 35331, Рівненська область, Рівненський район, с. Городок, вул. Барона Штейнгеля, будинок 3а.

Доступ до вказаних речей, предметів та документів, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої ст.93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, так як особа, в якої планується провести обшук, може знищити, передати, продати, приховати речі та документи відповідно до вищенаведеного переліку.

Факт зберігання за вказаною адресою речей, предметів та документів підтверджується зібраними органом досудового розслідування матеріалами кримінального провадження, оперативно-розшуковими заходами.

Вказані дії можна провести, не інакше, як проведенням обшуку, оскільки надання письмового запиту власнику земельних ділянок та приміщень, щодо надання вищевказаного майна неможливе та може призвести до витоку інформації щодо проведення працівниками поліції заходів по документуванню протиправної діяльності.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 223, 234 - 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку на земельній ділянці кадастровий номер 5624683300:01:005:0279, що знаходиться за адресою: Рівненська область, Рівненський район с. Городок та в нежитлових приміщеннях, будівлях, спорудах, які розташовані на даній земельній ділянці, а саме: в будівлі складу готової продукції, загальною площею - 361,8 кв.м., адміністративній будівлі, загальною площею - 1416 кв.м., прохідній, загальною площею - 251,9 кв.м., в цехах, складах та підсобних приміщеннях, загальною площею - 1885,2 кв.м., цеху екструзії з компресорною, загальною площею - 712,2 кв.м., що знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 ; в складальному цеху, цеху змішування, загальною площею - 1962,2 кв.м.; що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ; в трансформаторній підстанції, загальною площею - 112,7 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ; в адміністративній будівлі, загальною площею - 2822,9 кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , де здійснює свою господарську діяльність Товариство з обмеженою відповідальністю «Захід-Метал» (ЄДРПОУ 39708565, адреса: Волинська область, м. Ковель, вул. М.Левицького, будинок 75А, квартира 3), що на праві приватної власності належать Товариству з обмеженою відповідальністю «РІВНЕ-ПОЛІМЕР», код. ЄДРПОУ: 39708565, адреса: Україна, 35331, Рівненська область, Рівненський район, с. Городок, вул. Штейнгеля Барона, будинок 3а, з метою відшукання та виявлення установчих та дозвільних документів (експлуатаційні дозволи на виконанняробіт підвищеноїнебезпеки тана експлуатацію(застосування)машин,механізмів,устаткування підвищеноїнебезпеки, дозволи на викиди забруднюючих речовинстаціонарними джерелами в атмосферне повітря та висновки), договорів підряду та субпідряду на фізичних осіб та суб`єктів господарювання, які укладені між ТзОВ «Захід-Метал», посвідчення про вибухонебезпечність, хімічну та радіаційну безпечність металобрухту, документи про якість брухту та відходів, актів про походження брухту кольорових та чорних металів, сертифікати якості на металобрухт, договорів купівлі-продажу побутового металу, вантажні декларації, які мають пряме відношення до операцій із металобрухтом та здійснюються на території Рівненської та Волинської областей, акти обстеження, схеми на кожну площадку пункту прийому металобрухту, особові справи на всіх залучених до здійснення приймання та сортування, пакування та відправки металобрухту осіб, накази про прийняття на роботу працівників пунктів прийому металобрухту, відомості про виплату грошей ТзОВ «Захід-Метал», акти приймання металобрухту від фізичних осіб та суб`єктів господарювання, розрахункові документи, комп`ютерну техніку, носіїв інформації, чорнової бухгалтерії, печаток, штампів, грошових коштів здобутих злочинним шляхом, мобільних телефонів, що використовуються у незаконній протиправній діяльності, накладних, податкових накладних, видаткових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, товарно-транспортних накладних та інших бухгалтерських документів, що мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, за період з 01.01.2019 по 29.03.2021.

Встановити строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96186799
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/7226/21

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 12.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні