Постанова
від 14.04.2010 по справі 2а-928/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 2а-928/10/2370

14.04.2010 р. м. Черкаси

16 год. 15 хв.

Черкаський окружний адмін істративний суд в складі:

головуючого судді - Чалої А.С.,

при секретарі - Дубовій Ю.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черка си адміністративну справу за позовом Уманської об' єднан ої державної податкової інсп екції Черкаської області до товариства з обмеженою відпо відальністю „Астра Плюс” про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, що не пов' язане з банкрутст вом,

ВСТАНОВИВ:

Уманська об' єднана дер жавна податкова інспекція Че ркаської області (далі-позив ач) звернулась до суду із позо вною заявою, в якій просить пр ипинити підприємницьку діял ьність юридичної особи - това риства з обмеженою відповіда льністю „Астра Плюс”, з підст ав неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності.

Представник позивача на су дове засідання не прибув, про те надіслав до суду заяву, в як ій просить задовольнити позо в повністю та здійснити розг ляд справи без його участі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, представни ка в судове засідання не напр авив, хоча належним чином був повідомлений про день, час та місце розгляду справи, заяву про розгляд справи без його у часті на адресу суду не напра вив.

Суд вважає, що відсутність в ідповідача не є перешкодою д ля розгляду справи.

Ознайомившись з матеріала ми справи судом встановлено наступне.

Відповідач зареєстрований виконавчим комітетом Умансь кої міської ради Черкаської області як юридична особа 07.02.20 03 року за № 10000090826, ідентифікаційн ий код - 32330141 та з 21.03.2003 року за № 7.341 перебуває на обліку в Умансь кій об' єднаній державній по датковій інспекції Черкаськ ої області як платник податк ів.

Згідно положень Зако ну України “Про систему опод аткування” та Закону України “Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами” № 2181-ІІІ від 21.12.2000 року (далі - Закон Украї ни № 2181-ІІІ) відповідач зобов' язаний подавати до органів д ержавної податкової служби т а інших контролюючих органів податкові декларації та роз рахунки (далі - податкові де кларації) у строки встановле ні законодавством, на підста ві яких здійснюється нарахув ання та/або сплата податку, зб ору (обов'язкового платежу).

Пунктом «б»статті 9 Закону України “Про систему оподат кування” передбачено, що пла тники податків та інших обов 'язкових платежів зобов'язан і подавати до державних пода ткових інспекцій та інших де ржавних органів відповідно д о законодавства декларації, бухгалтерську звітність та і нші документи і відомості, по в'язані з обчисленням і сплат ою податків та інших обов'язк ових платежів.

Відповідно до Закону Украї ни № 2181-ІІІ, а саме п.п. 4.1.4, п. 4.1, ст. 4 - п одаткові декларації подають ся за базовий податковий (зві тний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю (у то му числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним дне м звітного (податкового) міся ця;

б) календарному кварталу аб о календарному півріччю (у то му числі при сплаті кварталь них або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календар них днів, наступних за останн ім календарним днем звітного (податкового) кварталу (піврі ччя);

в) календарному року, крім в ипадків, передбачених підпун ктом "г" підпункту 4.1.4 цього пун кту, - протягом 60 календарних д нів за останнім календарним днем звітного (податкового) р оку;

г) календарному року для пла тників податку на доходи фіз ичних осіб (прибуткового под атку з громадян) - до 1 квітня ро ку, наступного за звітним.

Однак, як встановлено з мате ріалів справи, в порушення п.п . 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України № 2181-ІІ І відповідач останній раз зв ітувався до податкового орга ну 11.08.2008 року, а саме подав декла рацію з податку на прибуток п ідприємства, дану обставину підтверджує довідка від 02.03.2010 року за № 6156/15-122.

Неподання більше одного ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до ч. 2 ст . 38 Закону України “Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в” № 809-VI від 25.12.2008 року є підставо ю для постановлення судового рішення про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи за позовом орган ів державної податкової служ би відповідно п. 17 ст. 11 Закону У країни “Про державну податко ву службу в Україні”.

Судові витрати з відповіда ча не стягуються, оскільки зг ідно з ч. 4 ст. 94 КАСУ у справах, в яких позивачем є суб' єкт вл адних повноважень, а відпові дачем-фізична чи юридична ос оба, судові витрати здійснен і позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 161, 163 Кодексу адміністративного судочинс тва України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов Уманської об' єдна ної державної податкової інс пекції Черкаської області до товариства з обмеженою відп овідальністю „Астра Плюс” п ро припинення підприємницьк ої діяльності юридичної осо би, що не пов' язане з банкрут ством, задовольнити повністю .

Припинити підприємницьку діяльність товариства з обме женою відповідальністю „Аст ра Плюс ” (20300, Черкаська облас ть, м. Умань, вул. Глібка, буд. 15, к в.58, ідентифікаційний код 323301 41).

Копію цієї постанови напра вити державному реєстратору виконавчого комітету Умансь кої міської ради Черкаської області для виконання обов' язків визначених ст.ст. 38, 40 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» .

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду че рез Черкаський окружний адмі ністративний суд шляхом пода ння заяви про апеляційне оск арження протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 ц ього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постан ову було проголошено у відсу тності особи, яка бере участь у справі, то строк подання зая ви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отриманн я нею копії постанови. Апеляц ійна скарга на постанову суд у першої інстанції подається протягом двадцяти днів післ я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Апеляційна скарга може б ути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється у строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Суддя А.С. Чала

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.04.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу9619456
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-928/10/2370

Ухвала від 01.04.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.С. Чала

Ухвала від 16.03.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.С. Чала

Постанова від 14.04.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Чала А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні