Постанова
від 06.04.2010 по справі 2а-983/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

                                                                                                 № 2а-983/10/2370

06.04.2010 р.                                                                                    м. Черкаси  

     15 год. 10 хв.      

                                                                                                    

Черкаський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді –Чалої А.С.,

при секретарі - Дубовій Ю.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси адміністративну справу за позовом Уманської об’єднаної державної податкової інспекції Черкаської області до приватного малого підприємства „Явір” про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством,

ВСТАНОВИВ:

 Уманська об’єднана державна податкова інспекція Черкаської області (далі-позивач) звернулась до суду із позовною заявою, в якій просить припинити підприємницьку діяльність юридичної особи -  приватного малого підприємства „Явір”, з підстав неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.

Представник позивача на судове засідання не прибув, проте надіслав до суду заяву про розгляд справи без його участі та просить позов задовольнити повністю.  

Відповідач про судове засідання належним чином був повідомлений, проте на адресу суду був повернутий конверт на якому було вказано, що відповідач за зазначеною адресою не знаходиться. Відповідно до витягу з ЄДРПОУ станом на 03.03.2010 року приватне мале підприємство „Явір” зареєстроване за адресою: 20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Леваневського, 12 А, на яку і  направлялася кореспонденція. Дана обставина підтверджується також довідкою від 02.03.2010 року за № 6180/15-122 та довідкою про встановлення фактичного місцезнаходження платника податків.

Суд вважає, що відсутність відповідача не є перешкодою для розгляду справи.

Ознайомившись з матеріалами справи судом встановлено наступне.

Відповідач зареєстрований виконавчим комітетом Уманської міської ради Черкаської області як юридична особа 16.01.1992 року за № 10000091844, ідентифікаційний код –14185440 та з 03.03.1992 року за № 9.016 перебуває на обліку в Уманській об’єднаній державній податковій інспекції Черкаської області як платник податків.

        Згідно положень Закону України “Про систему оподаткування” та Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” № 2181-ІІІ від 21.12.2000 року (далі - Закон України № 2181-ІІІ) відповідач зобов’язаний подавати до органів державної податкової служби та інших контролюючих органів податкові декларації та розрахунки (далі –податкові декларації) у строки встановлені законодавством, на підставі яких здійснюється нарахування та/або сплата податку, збору (обов'язкового платежу).

Пунктом «б»статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” передбачено, що платники податків та інших обов'язкових платежів зобов'язані подавати до державних податкових інспекцій та інших державних органів відповідно до законодавства декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та інших обов'язкових платежів.

Відповідно до Закону України № 2181-ІІІ, а саме п.п. 4.1.4, п. 4.1, ст. 4 - податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю (у тому числі при сплаті місячних авансових внесків), - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

б) календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або піврічних авансових внесків), - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя);

в) календарному року, крім випадків, передбачених підпунктом "г" підпункту 4.1.4 цього пункту, - протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року;

г) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб (прибуткового податку з громадян) - до 1 квітня року, наступного за звітним.

Однак, як встановлено з матеріалів справи, в порушення п.п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону України № 2181-ІІІ відповідач останній раз звітувався до податкового органу  02.11.2007 року, а саме подав декларацію з податку на прибуток підприємства. Дана обставина підтверджується довідкою  від 02.03.2010 року за № 6180/15-122.

Неподання більше одного року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”  № 809-VI від 25.12.2008 року є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної  особи  за позовом органів державної податкової служби відповідно п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”.

Судові витрати з відповідача не стягуються, оскільки згідно з ч. 4 ст. 94 КАСУ у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем-фізична чи юридична особа, судові витрати здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 161, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов Уманської об’єднаної державної податкової інспекції Черкаської області до   приватного малого підприємства „Явір” про припинення підприємницької діяльності  юридичної особи, що не пов’язане з банкрутством, задовольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність  приватного малого підприємства „Явір”  (20300, Черкаська область, м. Умань, вул. Леваневського, 12 А, ідентифікаційний код 14185440).

Копію цієї постанови направити державному реєстратору виконавчого комітету Уманської міської ради Черкаської області для виконання обов’язків визначених ст.ст. 38, 40 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців».

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд шляхом подання заяви про апеляційне оскарження протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                    А.С. Чала

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.04.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу9619463
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-983/10/2370

Ухвала від 23.03.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.С. Чала

Ухвала від 17.03.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.С. Чала

Постанова від 06.04.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Чала А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні