Постанова
від 18.05.2010 по справі 2а-3797/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІС ТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 травня 2010 р. Справа № 2а-3797/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:гол овуючого судді - Гелети С.М.

за участю секретаря судового засідання-Михайлен ко О.В.,представника позивача - Чернадчука О.В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Краснопільському рай оні до Товариства з обмежен ою відповідальністю "Тур' ян ське" про стягнення заборгов аності ,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного ф онду України в Краснопільськ ому районі (далі - позивач, УП ФУ в Краснопільському районі ) просить суд стягнути з Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Тур' янське" (далі - в ідповідач, ТОВ "Тур' янське") заборгованість з відшкодува ння фактичних витрат на випл ату та доставку пільгових пе нсій згідно списку №2 за бере зень 2010 р. в сумі 2705,18 грн. Свої вим оги мотивує тим, що відповідн о до ч.2 Прикінцевих положень З акону України “Про загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування” та р. 6 Інструкц ії "Про порядок обчислення і с плати страхувальниками та за страхованими особами внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України ", відповідач зобов' язаний в ідшкодувати витрати Пенсійн ого фонду на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах застраховани м особам, які працювали або пр ацюють на роботах із шкідлив ими і важкими умовами праці з а списком № 2 виробництв, профе сій, посад і показників, що даю ть право на призначення пенс ій за віком на пільгових умов ах.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і.

Представник відповідача, н алежним чином повідомлений п ро дату, час та місце розгляду справи, про що свідчить розпи ска на повідомленні про одер жання повістки (а.с.15), в судове засідання не з' явився, про п ричини неявки суд не повідом ив, клопотання про відкладен ня розгляду справи до суду не надав.

Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС Укр аїни вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщ о вона доставлена за адресою , внесеною до відповідного де ржавного реєстру, або за адре сою, яка зазначена її предста вником, і це підтверджується підписом відповідної службо вої особи. Таким чином, суд вв ажає, що відповідач є належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання, йо го відсутність в судовому за сідання не перешкоджає розгл яду справи.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, всебічно і по вно з'ясувавши всі фактичні о бставини на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши до кази, які мають юридичне знач ення для розгляду справи і ви рішення спору по суті, врахов уючи принципи рівності сторі н, суд дійшов висновку, що позо вні вимоги є обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню, виходячи з наступно го.

ТОВ "Тур' янське" зареєстро ване як юридична особа Красн опільською районною державн ою адміністрацією, включене до Єдиного державного реєстр у підприємств та організацій України та зареєстрований я к платник страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування в ПФУ, що підтверджується копі єю довідки про включення до Є ДРПОУ № 635 (а.с.9), копією свідоцт ва про державну реєстрацію (п еререєстрацію) суб' єкта під приємницької діяльності - юр идичної особи (а.с.10) та копією п овідомлення про взяття на об лік (а.с.8).

Відповідно до абз. 4 п.1 ст.2 та а бз. 2 п.1 ст. 4 Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” від 26 ч ервня 1997 року №400/97-ВР суб'єкти пі дприємницької діяльності не залежно від форм власності, ї х об'єднання, бюджетні, громад ські та інші установи та орга нізації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а тако ж фізичні особи - суб'єкти підп риємницької діяльності, які використовують працю найман их працівників сплачують до Пенсійного фонду України 100% ф актичних витрат на виплату і доставку пенсій працівникам , які працювали або працюють н а роботах із шкідливими і важ кими умовами праці за списко м №2, призначених відповідно д о п.п. “б”“з” ст. 13 Закону Україн и “Про пенсійне забезпечення ”, до досягнення ними пенсійн ого віку, передбаченого ст. 12 З акону України “Про пенсійне забезпечення”.

Порядок відшкодування під приємством витрат Пенсійног о фонду України на виплату та доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах встано влено Інструкцією “Про поряд ок обчислення і сплати страх увальниками та застраховани ми особами внесків на загаль нообов'язкове державне пенсі йне страхування до Пенсійног о фонду України”, затверджен ої Постановою правління Пенс ійного фонду України №21-1 від 19 12 2003 року, зареєстрованою в Мін істерстві юстиції України №6 4/8663 від 16.01.2004 року (далі - Інструкц ії).

Відповідно до п. 6.4 зазначено ї Інструкції розмір сум до ві дшкодування на поточний рік визначається відділами надх одження доходів органів Пенс ійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних вит рат на виплату та доставку пі льгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикі нцевих положень Закону Украї ни “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня”, які надсилаються підпри ємствам до 20-го січня поточног о року та протягом 10 днів з нов опризначених (перерахованих ) пенсій.

У п.6.8 даної Інструкції зазн ачено, що підприємства щоміс яця до 25 числа повинні вносити до Пенсійного фонду зазначе ну в повідомленні місячну су му фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах.

Відповідно до ч. 2 Прикінцев их положень Закону України “ Про загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування” пенсійне забезпечення застр ахованих осіб, які працювали або працюють на роботах із шк ідливими і важкими умовами п раці за списком № 2 виробництв , робіт, професій, посад і пока зників, затверджених Кабінет ом Міністрів України на поса дах, що дають право на признач ення пенсії за віком на пільг ових умовах, які відповідно д о законодавства, що діяло ран іше, мали право на пенсію на пі льгових умовах, пенсії призн ачаються за нормами цього За кону в разі досягнення пенсі йного віку та наявності труд ового стажу, передбаченого З аконом України “Про пенсійне забезпечення”.

Управлінням пенсійного фо нду України в Краснопільсько му районі було надіслано від повідачу розрахунок фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених відп овідно до ч.2 Прикінцевих поло жень Закону України “Про заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування” в час тині пенсій, призначених від повідно до п. “б”-“з”ст.13 Закон у України “Про пенсійне забе зпечення” за березень 2010 р. (а.с .6), згідно з якими він зобов'яза ний був відшкодувати Пенсій ному фонду витрати на виплат у та доставку пенсій, признач ених на пільгових умовах по с писку №2 в сумі 2705,18 грн.

Відповідачем вказаний роз рахунок отриманий 06.03.2010 р., про щ о свідчить копія поштового п овідомлення про вручення пош тового відправлення (а.с.7), сум у зазначену в розрахунку від повідач не оскаржував в уста новленому порядку.

У встановлений законом стр ок відповідачем суми фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах не були сплач ені до Пенсійного фонду Укра їни в Краснопільському район і, внаслідок чого утворилася заборгованість, яка станом н а 26.03.2010 р. складає 2705,18 грн, що підтв ерджується розрахунком (а.с.5)

Таким чином, враховуючи, що заборгованість з відшкодува ння витрат на виплату та дост авку пенсій, призначених на п ільгових умовах відповідаче м на момент розгляду справи н е сплачена та складає 2705,18 грн., щ о повністю підтверджується м атеріалами справи та пояснен нями представника позивача, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо стягне ння вказаної суми заборгован ості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах є обґрунтованими та та кими, що підлягають задоволе нню.

Відповідно ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень , а відповідачем - фізична чи ю ридична особа судові витрат и з відповідача не стягуютьс я.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Управління Пенсійного фон ду України в Краснопільськом у районі до Товариства з обм еженою відповідальністю "Тур ' янське" про стягнення заб оргованості - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Тур ' янське" (42430, Сумська область, Краснопільський район, с. Тур ' я, вул. Леніна, 1, ідентифікац ійний код 30134685) на користь Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Краснопільському районі (42400, Сумська область, смт. Красн опілля, вул. Перемоги, 22а, код 22976 990) заборгованість з відшкодув ання фактичних витрат на вип лату та доставку пенсій, приз начених на пільгових умовах за списком №2 в сумі 2705 грн. 18 коп . /дві тисячі сімсот п' ять грн . 18 коп./ за березень 2010 р.

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови суду в де сятиденний строк з дня склад ення постанови в повному обс язі та подання після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Суддя (підпис) С.М. Гелета

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя С.М. Гелета

Повний текст постано ви складено та підписано 21.05.2010 р оку.

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.05.2010
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу9621147
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3797/10/1870

Постанова від 18.05.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Постанова від 18.05.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні