Ухвала
від 19.03.2021 по справі 367/5130/18
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/5130/18

Провадження №2/367/685/2021

УХВАЛА

Іменем України

19 березня 2021 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючої судді Саранюк Л.П.,

за участі секретаря с/з Герус Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про заміну неналежного відповідача, -

в с т а н о в и в:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Київського міського будинку дитини імені М.М. Городецького про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю.

В матеріалах справи міститься клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про заміну неналежного відповідача Київського міського будинку дитини імені М.М. Городецького на належного Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Свої вимоги мотивує тим, що відповідно до ксерокопії статуту відповідача майно установи належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва і закріплюється за нею на праві оперативного управління (п. 6.2. Статуту). Відповідно до листа № 062/06/50/145-4922 від 30.05.2018 року Департаменту комунальної власності м. Києва будівлі, які обліковуються на балансі Київського міського будинку дитини ім. М. М. Городецького, належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва та відповідно до наказу Головного управління комунальної власності м. Києва від 31.08.2005 № 280 закріплені за ним на праві оперативного управління. Отже, Київський міський будинок дитини ім. М.М. Городецького не є власником спірного майна, дане майно належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва.

В судовому засіданні позивач клопотання підтримала та просила його задовольнити.

В судовому засіданні представник відповідача клопотання підтримала та проти задоволення не заперечувала.

Суд, вислухавши думку позивача та представника відповідача, дослідивши матеріали справи, вважає за можливо клопотання задовольнити виходячи з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідно до ксерокопії статуту відповідача майно установи належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва і закріплюється за нею на праві оперативного управління (п. 6.2. Статуту).

Відповідно до листа № 062/06/50/145-4922 від 30.05.2018 року Департаменту комунальної власності м. Києва будівлі, які обліковуються на балансі Київського міського будинку дитини ім. М. М. Городецького, належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва та відповідно до наказу Головного управління комунальної власності м. Києва від 31.08.2005 № 280 закріплені за ним на праві оперативного управління.

Отже, Київський міський будинок дитини ім. М.М. Городецького не є власником спірного майна, дане майно належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва.

Відповідно до ч.ч. 2, 4 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи викладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне подане клопотання задовольнити та замінити неналежного відповідача Київський міський будинок дитини ім. М.М. Городецького належним - Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

На підставі наведеного та керуючись ст. 51, 260-261 ЦПК України , суд,-

у х в а л и в:

Клопотання - задовольнити.

Замінити відповідача Київський міський будинок дитини ім. М.М. Городецького у справі №367/5130/18 за позовною заявою ОСОБА_1 до Київського міського будинку дитини імені М.М. Городецького про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю, належним - Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), адреса: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 10, код ЄДРПОУ 19020407).

Копію ухвали направити Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до відому.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Л.П. Саранюк

Дата ухвалення рішення19.03.2021
Оприлюднено14.04.2021
Номер документу96237430
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну неналежного відповідача

Судовий реєстр по справі —367/5130/18

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Кравчук Ю. В.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 23.08.2018

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні