Ухвала
від 13.04.2021 по справі 120/1492/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

13 квітня 2021 р. Справа № 120/1492/21-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Альчук М.П., розглянувши клопотання про заміну відповідача правонаступником за позовом фермерського господарства "Базис-агро" до головного управління ДПС у Вінницькій області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом фермерського господарства "Базис-агро" до головного управління ДПС у Вінницькій області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою від 02.03.2021 року визначено, що розгляд справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

Відповідачем надано клопотання про заміну відповідача правонаступником, а саме на головне управління ДПС у Вінницькій області, як територіальний орган ДПС на правах відокремленого підрозділу. Клопотання мотивоване тим, що станом на 22.02.2021 року повноваження головного управління ДПС у Вінницькій області передані головному управлінню ДПС у Вінницькій області, як територіальному органу, утвореному на правах відокремленого підрозділу ДПС.

Розглянувши клопотання про заміну відповідача на головне управління ДПС у Вінницькій області, як територіальний орган ДПС на правах відокремленого підрозділу, суд зазначає наступне.

У відповідності до ст. 52 КАС України у разі вибуття або зміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

З інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що відповідач знаходиться в стані припинення.

В той же час, згідно з абз. 3 ч. 1 Положення про головне управління ДПС у Вінницькій області, затвердженого наказом ДПС від 12.11.2020 року № 643, головного управління ДПС у Вінницькій області, як відокремленого структурного підрозділу ДПС України є правонаступником майна, прав та обов`язків відповідача, як юридичної особи публічного права, що ліквідується.

Таким чином, всі суб`єктивні права та обов`язки внаслідок припинення діяльності відповідача перейшли до головного управління ДПС у Вінницькій області, як відокремленого структурного підрозділу ДПС України, яке є його правонаступником.

За таких обставин, суд приходить до висновку про наявність підстав заміни відповідача його правонаступником.

Керуючись ст.ст. 52, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання головного управління ДПС у Вінницькій області, як відокремленого структурного підрозділу ДПС України про заміну головного управління ДПС у Вінницькій області на правонаступника - головне управління ДПС у Вінницькій області, як відокремленого структурного підрозділу ДПС України, задовольнити.

Замінити головне управління ДПС у Вінницькій області на головне управління ДПС у Вінницькій області, як відокремлений структурний підрозділ ДПС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Альчук Максим Петрович

Дата ухвалення рішення13.04.2021
Оприлюднено16.04.2021
Номер документу96243890
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/1492/21-а

Ухвала від 20.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 09.09.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 15.07.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 05.07.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 29.06.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 15.06.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 07.06.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Рішення від 14.05.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 13.04.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 02.03.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні